Eй, Брато !
Ский кво - ся ше ти редим една далавера . Ский кво ш'ти редим - нема лабаво !
Абе, братино, шо не земеш да дръпнеш един тигел, по тая вашата как беше ..... а -а-а - Конституция и оште по Декларацията за правата на човека и още некакво ново законче излезнало - а бе - там към кодекса на труда, та да разбереш, че ич те нема като юрист? Леле, ма, ма-а -ле-е-е! Ия че си кютим и че чекам ти братино да ми редиш кво говори закона?!
Абе, братино, яко си го загазил чесно, заклевам се!
да беше си учил навремето, те сега нямаше да е така.
А то-по-голем сексист и от шефа се извъди!
А-а-още - внимавай в картинката ще ми пускаш ти конкуренция на наши магистралки по гарата и лъвовия, ама да не стане търкала брато!
Като си бизнесмен шо не минеш да се разберем - каде ще действаш, на кой периметар, как си куките, как ша те охраняваме - и да те застраховане, де - и теб и девойките.
Въобсште дай да спретнем бизнеса, де се се видеме и да си се знаем.
Ай, брато ! До скиф и умната да не те дере охраната.
- Дата и час: 31 Яну 2025, 07:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА РАБОТА
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
36 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА РАБОТА
УЖАСССС!!!!! Уж нищо и никаква обява, а до к`ви простотии се е изродила тази тема?!?!? Е, за съжаление и аз не се въздържах да взема участие :((( Не, наистина не се въздържах :((((
- Ivi Bell
Re: Хей дред, ти не си за тука, бе човече
Какъв е този речник. Ти май си от фолкпоколението. Има и други сайтове за такива като теб. Бегай там.
- Отговор на дред
Re: Хей дред, ти не си за тука, бе човече
Уважаеми колеги,
Аз съм правоспособна юристка и съм на 34 навършени години.Учудващ е факта,че
Вие така мило се възмущавате от този специфичен сленг,а в същото време не сте
си направили труда да проверите първоначалните съобщения с автор"DRED".
Стилистиката,уважаеми, е специфично средство за изразяване на определени внушения.След като "наши"колеги с толкова неподражаем финес предложиха на
кандидатките за работа да се явят по евино облекло с диплома в ръка на
Лъвов мост,считам,че заслужено си получиха контраофертата.
Каквото повикало,такова се обадило/народна поговорка/
С уважение:DRED
Аз съм правоспособна юристка и съм на 34 навършени години.Учудващ е факта,че
Вие така мило се възмущавате от този специфичен сленг,а в същото време не сте
си направили труда да проверите първоначалните съобщения с автор"DRED".
Стилистиката,уважаеми, е специфично средство за изразяване на определени внушения.След като "наши"колеги с толкова неподражаем финес предложиха на
кандидатките за работа да се явят по евино облекло с диплома в ръка на
Лъвов мост,считам,че заслужено си получиха контраофертата.
Каквото повикало,такова се обадило/народна поговорка/
- dred
- Потребител
Колега,
Благодаря Ви за "искреното" възмущение.За съжаление,при защитата на правата
на жените все повече ще се налага използването на такива дребни хитринки.
Жалкото в случая е факта,че колеги-юристи си позволяват такова варварско и дискриминационно отношение към техни колеги-жени-юристи.
Моля,прегледайте и предишният ми отговор,защото е адресиран и към Вас.
Благодаря Ви за "искреното" възмущение.За съжаление,при защитата на правата
на жените все повече ще се налага използването на такива дребни хитринки.
Жалкото в случая е факта,че колеги-юристи си позволяват такова варварско и дискриминационно отношение към техни колеги-жени-юристи.
Моля,прегледайте и предишният ми отговор,защото е адресиран и към Вас.
- dred
- Потребител
ИЗВИНЕНИЯ
Колежке, искрено се извинявам. Наистина не бях прочел предходните мнения. Но този речник ми е толкова противен.
- romanbul
Re: ИЗВИНЕНИЯ
Уважаеми колега,
приемам Вашите извинения от името на всички дами-юристи.
Аз също не понасям подобен начин на изразяване.За съжаление,изказаните "мисли" в чата изразяват една реалност,доста разпространена дори в юридическите среди.Честно казано,никак не ми беше лесно да напиша нещо в "борчески"стил.За човек,който се е научил да чете и пише на литературен български език на 5години и пише поезия от 18години е много трудно да се опитва съзнателно да допуска очеизваждащи правописни и стилистични грешки.Реших,че е необходимо,защото не виждах друг,по-успешен начин да противодействам на насоката,в която се изместваше проблема.
Вие сте човек,който умее да признава заблужденията си и да ги отстранява своевременно.Това Ваше качество е достойно за уважение,защото вече се среща много рядко.Приемете моите адмирации.
приемам Вашите извинения от името на всички дами-юристи.
Аз също не понасям подобен начин на изразяване.За съжаление,изказаните "мисли" в чата изразяват една реалност,доста разпространена дори в юридическите среди.Честно казано,никак не ми беше лесно да напиша нещо в "борчески"стил.За човек,който се е научил да чете и пише на литературен български език на 5години и пише поезия от 18години е много трудно да се опитва съзнателно да допуска очеизваждащи правописни и стилистични грешки.Реших,че е необходимо,защото не виждах друг,по-успешен начин да противодействам на насоката,в която се изместваше проблема.
Вие сте човек,който умее да признава заблужденията си и да ги отстранява своевременно.Това Ваше качество е достойно за уважение,защото вече се среща много рядко.Приемете моите адмирации.
- dred
- Потребител
Отдавна не бях ровил из форума и гледай ти какво намирам!!!
Колежке, знаете ли какво ме смущава в тази обява - тия сладури търсят "дама" до 30 години, завършила или завършваща право... Имате ли представа за какво ще я използват наистина? Аз поне имам познати, по-млади от мен колежки (то не че и аз съм дядка, де), които се занимаваха с висене по опашки, гишета, деловодства и преместване на купчини хартия от точка А в точка Б... за жълти стотинки ... И ако мислите, че така се израства като специалист... На мен ми се струва, че половината от мненията на мъжете-юристи по тази тема всъщност с нищо не обиждат жените, те по-скоро са нсасочени срещу подобна сексистка, ама наистина СЕКСИСТКА обява.
Знам ли, може и да не сте съгласна с мен, но мисля, че много по-добре ще бъде, ако не скачаме на всяка закачка помежду си. Пък извинете, но наистина смятам, че критерий пол и сравнително млада възраст говорят, че мястото е по-скоро за секретарка, отколкото за квалифициран юрист. Това не Ви ли обижда? Мен - да.
Колежке, знаете ли какво ме смущава в тази обява - тия сладури търсят "дама" до 30 години, завършила или завършваща право... Имате ли представа за какво ще я използват наистина? Аз поне имам познати, по-млади от мен колежки (то не че и аз съм дядка, де), които се занимаваха с висене по опашки, гишета, деловодства и преместване на купчини хартия от точка А в точка Б... за жълти стотинки ... И ако мислите, че така се израства като специалист... На мен ми се струва, че половината от мненията на мъжете-юристи по тази тема всъщност с нищо не обиждат жените, те по-скоро са нсасочени срещу подобна сексистка, ама наистина СЕКСИСТКА обява.
Знам ли, може и да не сте съгласна с мен, но мисля, че много по-добре ще бъде, ако не скачаме на всяка закачка помежду си. Пък извинете, но наистина смятам, че критерий пол и сравнително млада възраст говорят, че мястото е по-скоро за секретарка, отколкото за квалифициран юрист. Това не Ви ли обижда? Мен - да.
- Ковачев
Колега,
Вашата позиция по този въпрос търпи известна трансформация от моя гледна точка.Самата аз съм правоспособна юристка от м.юни 2002г.Пребивавах в София почти 10 години и съм наясно относно реалните възможности за работа или сътрудничество в областта на правото.Когато бях в 4курс,имах рядкия шанс да се докосна до раждането и създаването на идеи за оптималното решаване на казуси
,свързани с несъстоятелността на известни тогава банки.Творческата обстановка в такава "лаборатория" ме настрои доста оптимистично.Факта,че преместването и придвижването на кохорта от папки не е начин за изграждане на един специалист въобще не подлежи на коментар-това е юридически факт от категорията на юридическите събития..Проблема за реализацията на млад специалист вече търпи нови изменения.Той е свързан с конкретиката на реалността-налични авоари за инвестиране за всяка отделна личност;първоначален капитал за стартиране,който да бъде ликвиден и потребяем за период от около3-4 години; изградена или изграждаща се мрежа от неформални контакти,така необходими за реалното изграждане на младия юрист и още много, много други фактори.Всеки
юрист би следвало да индивидуализира тези фактори ,за да получи адекватна представа относно своя път за реализация.Самата аз понастоящем пребивавам в Стара Загора-родния ми град и приемам това "изгнаничество" единствено защото ще получа много по-евтино,но качествено обучение по английски език към училище"Европа".Просто това обучение не ми е по джоба,ако живея в София.
Оставам отворен края на дългото ми послание.З А С Е Г А.
Вашата позиция по този въпрос търпи известна трансформация от моя гледна точка.Самата аз съм правоспособна юристка от м.юни 2002г.Пребивавах в София почти 10 години и съм наясно относно реалните възможности за работа или сътрудничество в областта на правото.Когато бях в 4курс,имах рядкия шанс да се докосна до раждането и създаването на идеи за оптималното решаване на казуси
,свързани с несъстоятелността на известни тогава банки.Творческата обстановка в такава "лаборатория" ме настрои доста оптимистично.Факта,че преместването и придвижването на кохорта от папки не е начин за изграждане на един специалист въобще не подлежи на коментар-това е юридически факт от категорията на юридическите събития..Проблема за реализацията на млад специалист вече търпи нови изменения.Той е свързан с конкретиката на реалността-налични авоари за инвестиране за всяка отделна личност;първоначален капитал за стартиране,който да бъде ликвиден и потребяем за период от около3-4 години; изградена или изграждаща се мрежа от неформални контакти,така необходими за реалното изграждане на младия юрист и още много, много други фактори.Всеки
юрист би следвало да индивидуализира тези фактори ,за да получи адекватна представа относно своя път за реализация.Самата аз понастоящем пребивавам в Стара Загора-родния ми град и приемам това "изгнаничество" единствено защото ще получа много по-евтино,но качествено обучение по английски език към училище"Европа".Просто това обучение не ми е по джоба,ако живея в София.
Оставам отворен края на дългото ми послание.З А С Е Г А.
- dred
- Потребител
Проявявам интерес към обявята Ви и мисля ,че бих могла да Ви бъда полезна в работ а , тъй като отговарям на условията Ви - завършила съм право с отличен от държавни изпити и в момента съм преподавател по основи на правото в УНСС.
Надявам се , че взаимно проявения интерес ще дпринесе за добро сътрудничество и работо между Вас и мен самата.
Благодаря за отделенето внимание!
Надявам се , че взаимно проявения интерес ще дпринесе за добро сътрудничество и работо между Вас и мен самата.
Благодаря за отделенето внимание!
- megipr
Колеги, много съм любопитна предварително да разбера каква ще е същината на тая "работа" за млада юристка. Аз съм много спечена на тая тема - търся вече няколко месеца работа. Отговарям на всички условия - дипломирана млада юристка съм, на 28г., с добър успех. Лошото е, че съм с 2 ремаркета (деца искам да кажа) и като чуят това всички бъдещи "работодатели" сякаш не съм млада и не съм юрист. Господа колеги "работодатели", да не съм "по-несръчна" интелектуално или направо казано по-тъпа като съм с 2 деца?! Или пък по-безотговорна, че да не си върша работата?! Според мен - тъкмо обратното - опитайте се да учите пълноценно, защото точно така и аз се обучавах (понеже не съм изпуснала и 1 упражнение), и в същото време отгледайте поне 1 чадо! Гарантирам, че поне в едното ще се провалите, защото се иска доста воля и мозък за да комбинираш и двете (за справка - "Ерин Брокович", ако сте чували въобще!!!). Та, иска ми се да разбера в какво ще се изразява работата ми - в работа, или в нещо друго?
- diansh
- Младши потребител
diansh,skupa kolega,napulno te razbiram,az puk sum mlad bashta,s edno dete i poznai kakvo pravia sega(edna godina sled zavurshvaneto na Urid. Facultet na S.U.)?
Ami prenasiam mebeli vuv edin grad blizo do Miami ,Florida.Kakvo da pravia kato v Bulgaria ima takava devalvacia na uridicheskata profesia,mnogo sme i niama rabota a vse pak semeistvo triabva da hrania. Koito si misli che mi e dobre mnogo se luje,no znam che na teb ti e oshte po-tejko. E haide kusmet v namiraneto na rabota i se radvai na semeistvoto si . Az ne moga.Moeto e v Bulgaria
Ami prenasiam mebeli vuv edin grad blizo do Miami ,Florida.Kakvo da pravia kato v Bulgaria ima takava devalvacia na uridicheskata profesia,mnogo sme i niama rabota a vse pak semeistvo triabva da hrania. Koito si misli che mi e dobre mnogo se luje,no znam che na teb ti e oshte po-tejko. E haide kusmet v namiraneto na rabota i se radvai na semeistvoto si . Az ne moga.Moeto e v Bulgaria
- drago
- Нов потребител
Drago, знаеш ли как съм намислила да реша проблема в дългосрочен план? Отивам да специализирам в Германия, защото образованието там е безплатно!Съпругът ми да е жив и здрав, защото заради моите амбиции изостави своите и е готов да издържа децата в България, докато се правя на специализант. Но за сметка на това имам предчувствието, че бързо ще намеря работа, специализирам ли се. Ето защо ти давам следния съвет - така и така си далеч от твоите скъпи същества, защо не смениш обстановката с по-европейска, там правната им система е като нашата и можем да се реализираме. Пък и е по-близо до дома.Естествено ще се наложи да работиш "на черно", но си заслужава!!!
- diansh
- Младши потребител
Колеги ,
какъв е проблема да бъдеш жена и юрист в тази "Държава".
Да не мислите , че сме по-глупави , по неквалифицирани или че работим
по - малко от Вас.
Бих си позволила дори да напиша ,че трябва да работим доста повече за да се докажем и то да работим не по "евино облекла".
какъв е проблема да бъдеш жена и юрист в тази "Държава".
Да не мислите , че сме по-глупави , по неквалифицирани или че работим
по - малко от Вас.
Бих си позволила дори да напиша ,че трябва да работим доста повече за да се докажем и то да работим не по "евино облекла".
- SkarletOxara
36 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|