начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот taen » 20 Юли 2008, 12:42

Сигурен съм, че има много кадърни, способни и подготвени хора, които по една или друга причина не са успели на този или на друг конкурс. Тя и целта не е да се определят кои са "добри" и "лоши" юристи, а да се изберат най-добрите измежду всички. Възможно е и да е имало нередности, но поне по мое наблюдение пресявката е била доста точна. Лична позиция, много е възможно да греша.

Нямам задълбочен поглед върху въпросния конкурс, но ми омръзна вече от "специалисти", които с часове могат да ти разказват за схеми и връзки, а предпочитат кръчмите пред четенето. И накрая следва "обоснован" извод, че всичко е било нагласено.

А каквото и да си говорим, ако имаш 2.00 на изпита, явно, че не си готов за нотариус. И не трябва да се сърдиш на никого, освен на себе си. Желание имат всички, но реалните възможности са нещо друго.
taen
Младши потребител

Мнениеот gery » 20 Юли 2008, 12:52

Защо? А готова ли е Полина Миткова, нотариус във Варна, която завери Записи на Заповед със сгрешени данни? Бях ги пратила на длъжника по мейл, да си ги разпечата и попълни. Естествено аз ги проверих и какво установих, сбъркани данни попълнени от нейни служителки, а тя пропуснала този факт. Не само, че не ги е погледнала, но ги и завери. После бърза да ги унищожи, че да няма "следи"! И ми обяснява, че сме и губили времето защото аз си седнах на един от компютрите в офиса и ги попълних! После като и обясних къде е загубата на време и, че не аз, а тя с некомпетентността си губи моето време нещата се оправиха! Това казваш е чудесен нотариус! Защото някак е минала!
gery
Потребител

Мнениеот donna » 20 Юли 2008, 12:53

taen написа:Сигурен съм, че има много кадърни, способни и подготвени хора, които по една или друга причина не са успели на този или на друг конкурс. Тя и целта не е да се определят кои са "добри" и "лоши" юристи, а да се изберат най-добрите измежду всички. Възможно е и да е имало нередности, но поне по мое наблюдение пресявката е била доста точна. Лична позиция, много е възможно да греша.

Нямам задълбочен поглед върху въпросния конкурс, но ми омръзна вече от "специалисти", които с часове могат да ти разказват за схеми и връзки, а предпочитат кръчмите пред четенето. И накрая следва "обоснован" извод, че всичко е било нагласено.

А каквото и да си говорим, ако имаш 2.00 на изпита, явно, че не си готов за нотариус. И не трябва да се сърдиш на никого, освен на себе си. Желание имат всички, но реалните възможности са нещо друго.

Ами като нямаш задълбочен поглед млъкни и спри да пишеш глупости , явно си тук по някакв начин да защитиш въпросния конкурс и т.н...
И как стигна до генералния извод дето съм го почервенила там горе ,защото аз играх и в предходната масовка ..., колеги това зрънце е за бан :!:

Ето линк към най подготвените за нотариуси
http://74.125.39.104/search?q=cache:nqw ... cd=8&gl=bg

Мястото на нотарията е в съда -веднъж няма ДДС , втори път нещата с имотните измами и т.н. може би ще намалеят ,трети път тия пари ще влязат в бюджета и четвърто няма да бъдем правени на маймуни по конкурси от сорта.
Последна промяна donna на 20 Юли 2008, 12:57, променена общо 1 път
donna
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 20 Юли 2008, 12:55

Има един нотариус в София, който изповядва сделка за учредяване на договорна ипотека за имот, посочен като СИО, въпреки че съпрузите са...се развели 2 г. преди това.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот gery » 20 Юли 2008, 12:56

kalahan2008 написа:Има един нотариус в София, който изповядва сделка за учердяване на договорна ипотека за имот, посочен като СИО, въпреки че съпрузите са...се развели 2 г. преди това.

Кажи кой е колега! Стига сме им пазили имената в тайна! В крайна сметка явно това е начина, поне хората ще се пазят от такива!
gery
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 20 Юли 2008, 13:17

Той е "ноторно известен" в цяла София, има сходна слава като печално известния Георги Златев.
Но няма да споделя името му (всъщост аз само дадох пример - примери много) - защото този форум се чете от много хора.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот n_ikito » 20 Юли 2008, 13:28

Проблема е в това, че точно нотариусите, които не си вършат работата както трябва /заверяват и изповядват, като гледат с едното око/ имат по-вече работа от колегите си, които работят сериозно. По същата плоскост вървят и ЧСИ - които спазва закона - няма работа, този които "плющи" без да гледа има..... 8)
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот bartol » 20 Юли 2008, 15:04

Успех на преминалите първия праг...

Мисля с оглед на обявените резултати,
поне за района и колегите които познавам,
че оценяването е било обективно.
И друг извод се налага :
очевидно е че най-добри резултати са дали
провинциалните кандидати . Ново потвърждение
на факта, че в провинцията работят
отлични професионалисти, които с нищо не отстъпват
на прехвалените столични юристи.
За търсещите верните отговори :
такива както вече писах
(изключая въпросите за
наследствените квоти) НЯМА.
И по добре защото правото не е
математика.
На неуспелите : весела ваканция и
Don`t worry be happy !!! :cry: :lol: :arrow:
bartol
Потребител

Мнениеот DEKAH » 20 Юли 2008, 15:18

Честито на печелившите.

Стискам палци на всички!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот meto76 » 20 Юли 2008, 15:42

Доколкото виждам миналите за втората пресявка, където със сигурност 90% ще вземат изпита са около 131 човека, а доколкото си спомням свободните места за нотариуси бяха над 220.Дали ще има нов конкурс за незаетите свободни места.
meto76
Нов потребител

Мнениеот meto76 » 20 Юли 2008, 16:22

meto76 написа:Доколкото виждам миналите за втората пресявка, където със сигурност 90% ще вземат изпита са около 131 човека, а доколкото си спомням свободните места за нотариуси бяха над 220.Дали ще има нов конкурс за незаетите свободни места.

ОСВЕН ЧЕ СЪМ ЛЮБОПИТЕН ДАЛИ ЩЕ ИМА НОВ КОНКУРС ЗА НЕЗАЕТИТЕ БРОЙКИ, МЕ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ ДАНС ЩЕ НАПРАВИ ЕДНА ПРОВЕРКА НА ИМОТНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА КОМИСИЯТА, ЗАЩОТО СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ТОВА СА НАЙ-НОВИТЕ БЪЛГАРСКИ МИЛИОНЕРИ.
meto76
Нов потребител

Мнениеот ytrewq » 20 Юли 2008, 19:27

А бе тоя taen таен ли или Танев не можах да разбера?
ytrewq
Потребител

Мнениеот Vazen » 20 Юли 2008, 20:11

[quote="DEKAH"]Честито на печелившите.

Колеги, стига сме си затваряли очичките, я разгледайте именцата на т.нар. Спечелили - то случайни, да не бъда по-груб, от простолюдието НЯМА.
сХЕМАТА ОТ ПРЕДНИЯ КОНКУРС СЕ ПОВТАРЯ И ТО УСПЕШНО!
И моля ви не ми излизайте с фразите - то неуспелите се жалват, трябва да се чете повече,...а ми да видим кои са успелите ...или по-скоро техните мама и тати
Vazen
Младши потребител

Мнениеот kalinamalina » 20 Юли 2008, 20:14

мисля че Дона и другите с крайни мнения са доста крайни, да възможно е да има т.нар връзкари, но не всички издържали са такива. някой от обясненията защо конкурса е постановка звучат глухо и безсмислено, с риск да обидя накои колеги считам че е трудно да прецениш ти самия колко знаеш, още повече колко са ти верни отговорите на този конкурс защото именно заради противоречивата практика и възможните няколко верни отговора е възможно комисията да е оценявала и разсъжденията довели до някакъв отговор. сега съм сред класираните на писмения, не знам дали ще ме огрее място, но на предишния конкурс не бях и ако трябва да бъда честна тогава за свое успокоение си повтарях че всичко е нагласено. познавам доста хора с добри позиции но нямат хубави оценки, това ме кара да смятам че конкурса е обективен. просто казуса е безумно труден
kalinamalina
Младши потребител

Мнениеот Vazen » 20 Юли 2008, 20:15

ОСВЕН ЧЕ СЪМ ЛЮБОПИТЕН ДАЛИ ЩЕ ИМА НОВ КОНКУРС ЗА НЕЗАЕТИТЕ БРОЙКИ, МЕ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ ДАНС ЩЕ НАПРАВИ ЕДНА ПРОВЕРКА НА ИМОТНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА КОМИСИЯТА, ЗАЩОТО СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ТОВА СА НАЙ-НОВИТЕ БЪЛГАРСКИ МИЛИОНЕРИ.[/quote]

Колега, аз не съм любопитен, освен ако някой от родата Ви не е известна личност в определени кръгове и гилдия.
Vazen
Младши потребител

Мнениеот kalinamalina » 20 Юли 2008, 20:18

наистина тук повечето неща са пресилени-майка е безработна а татко е пазач, и съм успяла да премина прага от 4. мъжът ми работи като редови служител във фирма-не сме богати. не сме от софия и двамата.
kalinamalina
Младши потребител

Мнениеот kalinamalina » 20 Юли 2008, 20:23

нямам известни роднини никъде :( но мисля че след 10 години и бих казала хиляди сделки зад гърба си където ми стои името съм понаучила нещичко. сигурно ако трябва да мотивирам решение в съд ще съм кръгла нула. но е безсмислено да убеждавам-казах ви и аз така си мислех преди 4 години и никой не можеше да ме разубеди че този конкурс не е нагласен.
kalinamalina
Младши потребител

Мнениеот donna » 20 Юли 2008, 20:28

kalinamalina написа:мисля че Дона и другите с крайни мнения са доста крайни, да възможно е да има т.нар връзкари, но не всички издържали са такива. някой от обясненията защо конкурса е постановка звучат глухо и безсмислено, с риск да обидя накои колеги считам че е трудно да прецениш ти самия колко знаеш, още повече колко са ти верни отговорите на този конкурс защото именно заради противоречивата практика и възможните няколко верни отговора е възможно комисията да е оценявала и разсъжденията довели до някакъв отговор. сега съм сред класираните на писмения, не знам дали ще ме огрее място, но на предишния конкурс не бях и ако трябва да бъда честна тогава за свое успокоение си повтарях че всичко е нагласено. познавам доста хора с добри позиции но нямат хубави оценки, това ме кара да смятам че конкурса е обективен. просто казуса е безумно труден

Ясно моята работа са я "проверили" едни хора дето мислят по един начин /щото практиката противоречива/,вашата други дето мислят като вас в разсъжденията си/ как на вас се паднаха тия проверяващи ,дето леля ви беше нотариус / ...интeресна теза ама нещо не ми се връзва.
И кво сте се разписала по форума къв е мъжа ви ,майка ви и бащ ви :D ,има една поговорка гузен негонен бяга :wink:
Вие бяхте тая с голямата уста дето оплю адвокатите в една от темите ,ти беше сигурнат в много неща , да ти е честито ,но по -скромно замълчи си ...поздрави на безработната ти майка :D :D :D :D :D :D :D
Последна промяна donna на 20 Юли 2008, 20:43, променена общо 2 пъти
donna
Старши потребител

Мнениеот Vazen » 20 Юли 2008, 20:34

ето част от поредицата, с кой се мерихме в този конкурс:

сина на зам-председателката на Върховен административен съд
сина на нотариалния конгломерат Чайка Бележкова
втората дъщеря на шефа на гранична полиция, първата вече я уредихме при предния конкурс
благоверната съпруга на Кр. Влахов - лектора в семинарите....и други знайни и незнайни....,

после колежке от по-горния постинг пак ми говорете за знания и труден казус ....е няма такъв филм... :roll:
Vazen
Младши потребител

Мнениеот posledna » 20 Юли 2008, 21:26

Знаете ли след колко време ще бъде насрочен устният изпит? На издържалите писмения- честито!
posledna
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити