начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот tarboxx » 14 Юли 2008, 21:17

genius75 написа:Вече направо претръпнах, отивам на почивка......................
Созопоооооооооооооооооооооооооооооооооооооол..............

Приятна почивка! Дано и да са успешни резултатите ти да е две в едно :D
tarboxx
Потребител

Мнениеот advokat_67 » 15 Юли 2008, 16:00

Колеги, някой знае ли какво стана с конкурса за нотариуси. Кога най-после ще излязят резултатите.
advokat_67
Нов потребител

Мнениеот fixxxer » 15 Юли 2008, 16:13

o4evidno nqma da izlqzat v skoro vreme rezultatite!! :?
fixxxer
Потребител

Мнениеот bostandjieva » 19 Юли 2008, 07:22

Ми те излязоха преди няколко часа, хайде ставайте и проверявайте :)

http://www.justice.government.bg/new/Pa ... AT%2fys%3d
bostandjieva
Младши потребител

Мнениеот donna » 19 Юли 2008, 08:28

:lol: :cry: :cry:

Ще падна като си видях оценката , еднакви почти работи различни оценки и въобще не съм съгласна с това което е оценено ,защото зная какво съм писала , пък и съм го написала и във форума. :lol: :lol: :lol:
Поредния пълнеж и смях в залата.

Та колко бяха местата и колко са допуснатите до устния:lol: :lol:

Да за пореден път мястото на нотарията в съда :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот alegrina » 19 Юли 2008, 10:05

оооохххх, колегииии, като ви разправях някъде по-напред във форума, че "всичко е пари приятелю"...
alegrina
Потребител

Мнениеот kalinamalina » 19 Юли 2008, 16:52

казусите са публикувани но отговорите не :(
kalinamalina
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 19 Юли 2008, 18:13

Добре дошли нотариуси !

Специални поздрави за кандидатите ,подали заявления за Новопазарски съдебен район,по случай блестящото им представяне !

------------------------------------------------------------------------

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Нали ви казах колеги.....

Мнениеот icikonti » 19 Юли 2008, 18:30

........Много се съмняваха, че съм прав.....!
Не са публикували т.н. "верни отговори" , защото такива НЯМА!Казусите са измислени от Танев и на когото е искал да даде "верните отговори" - ГИ Е ДАЛ.Ако Танев покаже отговорите, ще се установи поне, че има по два и повече верни отговора на въпрос или поне въпроса ще е дискусионен!
Името на "правилния кандидат" за моя съдебен район е точно това което бях написал с инициали, в тоя форум доста отдавна.Казах ви и че той е протежето на един от членовете на комисията-тоя с мустаците.ТАКА И СТАНА!!! /Между другото срещу неговото име има номерче в "оня списък" от 06.02.2008 г./Другия с такова номерче за моя съдебен район има двойка.
В по безсмислено нещо през живота си не съм участвувал!
icikonti
Младши потребител

Мнениеот donna » 19 Юли 2008, 19:16

kalinamalina написа:казусите са публикувани но отговорите не :(

Eдва ли ще го публикуват ,зная за хора ,които не са решили вс. въпроси или допуснали доста грешки и резултатите им са по -високи от моя ,не минават летвата/поне тия аз ,които зная / ,но е обидно никой не ми е чел работата ,оценки просто ей така. Някога казах ,че това ще е поредната масовка .По -добре нотарията да се върне в съда или да има и частен и държавен /при втория поне няма да има ДДС /,една колежка ми отговори тук в лекса на предложението ,че имам еретични мисли :lol: :cry: :cry: ,е сега еретични ли са :wink:
donna
Старши потребител

Мнениеот beckham » 19 Юли 2008, 20:36

конкурсът ви не е обективен госпожо министър, а проверяващите са предубедени и липсват ясни критерии за оценяване. Дано поне да предоставят възможност да се запознаем с работите си, макар че не виждам особен смисъл и от това.
beckham
Младши потребител

Мнениеот ytrewq » 20 Юли 2008, 08:28

Май ще трябва да повторя от предишен постинг но няма как - ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЛОГИЧНОТО СЕ СЛУЧИ! Анализи на резултатите ще има всякакви но ето моето мнение /без излишни емоции/: Резултатите от изпита говорят че писмените работи НЕ СА ПРОВЕРЯВАНИ ИЗОБЩО! Или най-малкото не са оценявани според написаното в тях /абстрахирам се тук от обема, сложността на казуса и времето за решаването му/, което е пак същото.
Ето и моите мотиви за това. За малък район който много добре познавам, кандидатства и адвокат чиято жена е съдия в същия район. Колегата се занимава изключително с наказателно право, което благодарение на "топлата връзка" със съда му носи доста добри доходи. Отначало помислих че същият ще си плати /почти сигурно има възможност/, защото и той самия добре знае че си няма и хабер от гражданско право и няма така никакъв шанс. Повече от сигурно е че не е прочел нищо за изпита /има доста работа с наказателните дела/.
За мое учудване колегата е изкарал на изпита не 4.40 или 5.00, а точно 3.40. За какво си е платил тогава - за 3.40 ли ? Не разбира се. ПРОСТО ОЦЕНКИТЕ ПОД 4.00 СА ПОСТАВЯНИ БЕЗ ОГЛЕД НА ТОВА КОЙ КАКВО Е ПИСАЛ - важното е да са под 4.00. Не случайно почти липсват оценки от 3.80 и 3.60 - да не си помисли някой че малко не му е стигнало и да вдигне врява. А колегата едва ли и написал и едно вярно изречение по казуса /имайки предвид сложността му/, но пък трима оценители са му писали 3 , а двама 4.
Разликата между този и предния конкурс ли ? Ами на този прецакаха брата на министърката, за което евала на Филип Димитров - свръши нещо полезно преди да излезе от политиката. Така че губещите от конкурса са само двама - Иван Байков и всички останали статисти. Този театър свърши, завесата падна. Следващия моля :D
ytrewq
Потребител

Мнениеот taen » 20 Юли 2008, 08:57

Хайде стига със съчиняването на схеми и обяснения. Почва да става смешно. Този не можел да изкара тройка, другия не бил проверен... Да бяхте седнали да четете!

Сигурно е имало и платили кандидати, сигурно не всичко е било, а и ще бъде докрай изрядно, но поне от моите познати които се явиха тези, за които знам, че са добри и подготвени юристи издържаха писмения изпит. А тези, за които нямам особено високо мнение, като професионалисти, не са го издържали. И само като факт - сред неиздържалите изпита мой познати има съдии и прокурори, разполагащи с доста сериозни средства, а сред издържалите хора, които трудно си плащат вноските по заемите със заплата от 600 лв.
taen
Младши потребител

Мнениеот lubimmec13 » 20 Юли 2008, 09:55

Колеги , аз съм изкарала изпита , но не съм доволна , оценката ми е силно занижена - 4,20 , очаквах повече , защото след това проверих верността на написаното от мен и до голяма степен съм дала правилни и верни отговори , хайде да не е 100 % , а да са поне 90 %.
Зная за колеги , които не са отговорили правилно на отделни въпроси , например кога се счита регулацията за приложена , поне 5 кумулативни условия трябва да са налице по мое мнение и имат по -висока оценка.
Така че всеки коментар е безсмислен , дотолкова , доколкото липсват правила на играта .
lubimmec13
Нов потребител

Мнениеот donna » 20 Юли 2008, 10:24

taen написа:Хайде стига със съчиняването на схеми и обяснения. Почва да става смешно. Този не можел да изкара тройка, другия не бил проверен... Да бяхте седнали да четете!

Сигурно е имало и платили кандидати, сигурно не всичко е било, а и ще бъде докрай изрядно, но поне от моите познати които се явиха тези, за които знам, че са добри и подготвени юристи издържаха писмения изпит. А тези, за които нямам особено високо мнение, като професионалисти, не са го издържали. И само като факт - сред неиздържалите изпита мой познати има съдии и прокурори, разполагащи с доста сериозни средства, а сред издържалите хора, които трудно си плащат вноските по заемите със заплата от 600 лв.

"taen" ти явно си коректив на професионализма ,след като може да дадеш квалификация кой колко струва .Написал си пълни глупости така да знаеш. Такова като тебе нещастно човече няма да оценява хората,боже и коректор се намери.
:D :D :D :D
donna
Старши потребител

Мнениеот taen » 20 Юли 2008, 12:10

Донке, написал съм си мнението само за хората с които съм работил и знам на какво ниво са познанията, опита и старанието им. Не съм използвал квалификации от рода на "нещастно човече" не само защото говори много лошо за употребяващия такива изрази, а и защото идеята ми беше съвсем друга.

Явно начина на мислене и първосигналната натура не ти позволяват да възприемаш по нормален начин написаното, а се опитваш да настроиш всичко според ограниченото виждане на собственото си тясно прозорче.

Мисля, че след дълга съвместна работа мога да преценя сравнително точно кой се труди и се опитва да се развива, и кой лежи на гърба на колегите си, не влага никакво старание в работата, а накрая мърмори и се оплаква.

Пак ще те помоля да не възприемаш написаното лично, нито те познавам, нито пък имам особено желание да те познавам, още по-малко да имам мнение за личните ти и професионални качества.

В крайна сметка всеки, рано или късно, намира своето място. Аз мога само да се радвам за хора, които, пред очите ми, с много труд и лишения постигат нещо и съответно да се възмущавам на мързеливците и мърморковците, които се опитват да обезценяват успеха им.
taen
Младши потребител

Мнениеот alegrina » 20 Юли 2008, 12:24

teen, не мислиш ли че е малко странно 90% от явилите се колеги, които не са допуснати до устен да са мързеливни, мърморещи и некомпетентни, с което да са заслужили ниските си оценки.
Това, че част от "оправилите се" в този конкурс притежават и страхотни професионални качества може само да ни радва.
alegrina
Потребител

Мнениеот donna » 20 Юли 2008, 12:39

taen написа:Донке, написал съм си мнението само за хората с които съм работил и знам на какво ниво са познанията, опита и старанието им. Не съм използвал квалификации от рода на "нещастно човече" не само защото говори много лошо за употребяващия такива изрази, а и защото идеята ми беше съвсем друга.

Явно начина на мислене и първосигналната натура не ти позволяват да възприемаш по нормален начин написаното, а се опитваш да настроиш всичко според ограниченото виждане на собственото си тясно прозорче.

Мисля, че след дълга съвместна работа мога да преценя сравнително точно кой се труди и се опитва да се развива, и кой лежи на гърба на колегите си, не влага никакво старание в работата, а накрая мърмори и се оплаква.

Пак ще те помоля да не възприемаш написаното лично, нито те познавам, нито пък имам особено желание да те познавам, още по-малко да имам мнение за личните ти и професионални качества.

В крайна сметка всеки, рано или късно, намира своето място. Аз мога само да се радвам за хора, които, пред очите ми, с много труд и лишения постигат нещо и съответно да се възмущавам на мързеливците и мърморковците, които се опитват да обезценяват успеха им.

Като не познаваш хората заприсе и замълчи ,поста ти е напълно нищожен ,първосигналната натура си точно ти ,кой ти даде право да коментираш другите ...
Последна промяна donna на 20 Юли 2008, 12:41, променена общо 1 път
donna
Старши потребител

Мнениеот gery » 20 Юли 2008, 12:40

Не съм се явявала на конкурса, лично аз по конкурси НЕ ходя. Трябва да си луд да ходиш някъде, където знаеш, че знанията нямат нищо общо с резултатите!
Сега гледах въпросните оценки, направо съм в потрес. Моя позната съдия се явява. Това е най-блестящия съдия по вещно право, който познавам. Има задълбочени познания, богат опит. Винаги е било удоволствие за мен да чета нейни актове. И какво - има 3! Това за мен е нереален резултат! Просто познавам човека. Същата работа с моя близка помощник нотариус. Има 2-ка! Е как? В крайна сметка нали това работи? Нещо генерално е сбъркано в нашата държава! И не знам докога ще си мълчим! Докога колеги? Същата работа е и с конкурсите за магистрати, вярно има някой който минава между капките, но рядко! Чудя се къде точно е прагът ни на търпение, достойнство, самоуважение!
gery
Потребител

Мнениеот donna » 20 Юли 2008, 12:40

alegrina написа:teen, не мислиш ли че е малко странно 90% от явилите се колеги, които не са допуснати до устен да са мързеливни, мърморещи и некомпетентни, с което да са заслужили ниските си оценки.
Това, че част от "оправилите се" в този конкурс притежават и страхотни професионални качества може само да ни радва.

Тоя явно има поглед върху нещата от кухнята , както и върху личните качества и знания на всички участници :!:
donna
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити