- Дата и час: 08 Фев 2025, 18:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ес-данъчно право франция
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
ес-данъчно право франция
Имам петгодишно право да пребивавам във Франция,мога ли а си плащам данъците от наеми,които получавам в България,в България,а не във Франция .Никой не ми казва,даже и французите.Кой ще ми каже
- todorst
- Потребител
Re: ес-данъчно право франция
todorst написа:Имам петгодишно право да пребивавам във Франция,мога ли а си плащам данъците от наеми,които получавам в България,в България,а не във Франция .Никой не ми казва,даже и французите.Кой ще ми каже
Помолете Преслав Недев от форума да ви консултира по този въпрос. Ако не е в отпуск, разбира се.
![Изображение](http://s.rimg.info/fb636d9fba4fe57b868e0ab93cbac9db.gif)
-
diaida - Активен потребител
При всички случаи данъците се плащат тук в БГ.
Вариантите са два - чрез пълномощник - като се използва режима за лице, на което "жизнените интереси" са в БГ - т.е. приспадате 10% и тогава се облагат.
И втория вариант - наемателите ви да го плащат този данък, като ви удържат от наема. Този вариант е подходящ, когато наемателите ви са фирми. Данъка тогава е малко по-висок (не се приспадат разходи)
При всички случаи тези доходи се декларират и във Франция, но там вече не се облагат. Използва се спогодбата за избягване на двойното данъчно облагане.
Вариантите са два - чрез пълномощник - като се използва режима за лице, на което "жизнените интереси" са в БГ - т.е. приспадате 10% и тогава се облагат.
И втория вариант - наемателите ви да го плащат този данък, като ви удържат от наема. Този вариант е подходящ, когато наемателите ви са фирми. Данъка тогава е малко по-висок (не се приспадат разходи)
При всички случаи тези доходи се декларират и във Франция, но там вече не се облагат. Използва се спогодбата за избягване на двойното данъчно облагане.
- prnedev
- Активен потребител
prnedev написа:При всички случаи данъците се плащат тук в БГ.
Съжалявам, че ви рекламирам навсякъде
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Поздрави! Дано всички професионалисти бъдат като вас!
![Изображение](http://s.rimg.info/fb636d9fba4fe57b868e0ab93cbac9db.gif)
-
diaida - Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|