- Дата и час: 24 Ное 2024, 16:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ
|
|
за турските не знам, ама туй със ЗТСУ, ЗУТ и наредбите към тях, във всичките им редакции ми стигат, - ще требе да си наема хамали само за тях, но както и да е.
А въпроса кой е в комисията ми се струва безсмислен, освен ако не са чичо ми, леля ми и калеко.
Моите няма как да бъдат в тая комисия, да са ми живи и здрави!
А въпроса кой е в комисията ми се струва безсмислен, освен ако не са чичо ми, леля ми и калеко.
Моите няма как да бъдат в тая комисия, да са ми живи и здрави!
Поздрави!!!
- jegosan
- Потребител
Веднага да се издирят наследниците на хан Аспарух ! И какви са ми тия Моллов - Кафандарис, Мафандарис, а ма ха !
- Bai_Ganjo
- Потребител
Колеги, кви спогодби, ква 27-ма г., къв Аспарух...
Аз, като Нотариус, възнамерявам да извършвам единствено нотариално удостоверяване на подписите върху документи с мноооо гооолям интерес, както и да извършвам сделки с недвижими имоти при режима на действащото законодателство.
поради което категорично няма да се гмурна в дебрите на ЗТСУ, Царския устав от ента година, ЗПНМЕ, и тем подобни гадини !!!
така че всеки нотариус със специализацията си !!!
Това ще и напиша на изпитната комисия, ако казуса обхваща материя, която няма да докосвам !
Аз, като Нотариус, възнамерявам да извършвам единствено нотариално удостоверяване на подписите върху документи с мноооо гооолям интерес, както и да извършвам сделки с недвижими имоти при режима на действащото законодателство.
поради което категорично няма да се гмурна в дебрите на ЗТСУ, Царския устав от ента година, ЗПНМЕ, и тем подобни гадини !!!
така че всеки нотариус със специализацията си !!!
Това ще и напиша на изпитната комисия, ако казуса обхваща материя, която няма да докосвам !
- lakov
- Потребител
Ква е тая прословута Нар.5 (към ЗУТ)? Видях препратките към закона но ми излязоха 3 такива, а дори една е отменена (сега Нар.7)
Някой да ме ориентира, щото ги прочетох и трите петици...
Например donna
Например donna
- genius75
- Потребител
Предполагам, че наредба № 5, е тази която беше по ЗТСУ, и действаше до приемането на нова по реда на ЗУТ,
Поздрави!!!
- jegosan
- Потребител
genius75 написа:Ква е тая прословута Нар.5 (към ЗУТ)? Видях препратките към закона но ми излязоха 3 такива, а дори една е отменена (сега Нар.7)
Например donna
Колега признавам си ,че самата аз се омотах вече в наредбите и в безбройните редакции на ЗТСУ .
Едно ще ви кажа едно е да решиш даден казус на спокойствие като се разровиш из нормативната база ,друго е на изпит ,особенно ако нямаш закона с незнам си коя редакция ,защото само за ЗТСУ и подзаконовите нормативи към него трябва да ги носиш в чувал.
- donna
- Старши потребител
Жегосан, имаш предвид Нар.5 от 21.05.2001 г. за правила и нормативи за устройство на територията, нали?
- genius75
- Потребител
Дона, наистина си много права. Направо вече ми писна с това ЗТСУ.
За тоя изпит трябва да си наема някой хамал - да носи бумажките
Вече съм бесен. Като чета тия тъпи наредби, не мога да проумея, защо по дяволите трябва да ги чета ?!? Кво ако нотариуса установи в строителните книжа неъответствие съобразно наредбите - ще откаже издаването на НА, ли ?!? Що за идиотщина. Да не съм строител ?!? Или проектант. Щото тва задължение е първо - на конструктора и второ - на изпълнителя. Тва има значение при въвеждане на обекта в експлоатация. Кво общо има нотариуса от цялата простотия?!?!
Е, ама я как съм го научил....
Вече съм бесен. Като чета тия тъпи наредби, не мога да проумея, защо по дяволите трябва да ги чета ?!? Кво ако нотариуса установи в строителните книжа неъответствие съобразно наредбите - ще откаже издаването на НА, ли ?!? Що за идиотщина. Да не съм строител ?!? Или проектант. Щото тва задължение е първо - на конструктора и второ - на изпълнителя. Тва има значение при въвеждане на обекта в експлоатация. Кво общо има нотариуса от цялата простотия?!?!
Е, ама я как съм го научил....
Последна промяна genius75 на 27 Фев 2008, 13:54, променена общо 1 път
- genius75
- Потребител
genius75 написа:Дона, наистина си много права. Направо вече ми писна с това ЗТСУ.
Аз почвам да се питам на конкурс за нотариуси ли ще ходим или на изпит за строителни инженери?
- donna
- Старши потребител
а бе то да знаем, че ще е само ЗТСУ и ЗУТ ще ги научим, ма я някой заплетени истории дето сега ги плетат от комиисиите , дето не мога и да си ги представя...
опа за малко да употребя нецензурни думи, ма се цензурирах веднага..
споделете нещо, некой казус-мазус
опа за малко да употребя нецензурни думи, ма се цензурирах веднага..
споделете нещо, некой казус-мазус
Поздрави!!!
- jegosan
- Потребител
...... и какво стана пак потъна темата....
.... никой нищо не казва, всеки си трае..., хм, ... интересно
.... никой нищо не казва, всеки си трае..., хм, ... интересно
Поздрави!!!
- jegosan
- Потребител
колеги, откъде четете по законите за земеделските земи?Имам предвид има ли някоя свястна книжка или сборник практика по въпроса?
- katy_ib
- Младши потребител
katy_ib написа:колеги, откъде четете по законите за земеделските земи?Имам предвид има ли някоя свястна книжка или сборник практика по въпроса?
ами аз имам разни помагала ,но чета съд. практика пък там уф..........
- donna
- Старши потребител
Днес излезе изменението на Нар.36 за условията и реда за провеждане на конкурсите за нотариуси. Ха честито, колеги.
- genius75
- Потребител
genius75 написа:Днес излезе изменението на Нар.36 за условията и реда за провеждане на конкурсите за нотариуси. Ха честито, колеги.
Малкия и големия плик..................
- donna
- Старши потребител
Най ми хареса ал.8 - случайния избор
хахахахахаххахахахаххаххаххахахахаахах
А още по-интересно е какво означава - листите да не съдържат никакви "външни белези" ............................
хахахахахаххахахахаххаххаххахахахаахах
А още по-интересно е какво означава - листите да не съдържат никакви "външни белези" ............................
- genius75
- Потребител
|
|