notty написа:novata написа:И нотариалните такси да влизат в бюджета? donna, дано в този сайт да не влизат представители от НК, че такова "АНАТЕМА" ще излезе в ефира...
Здравейте...
май като гледам няма нито един нотариус, който да коментира темата...дали защото нямат време от броене на пари
Малко тема за размисъл...съвсем добронамерено![]()
Някой помни ли изобщо ужаса на държавния "Нотариат"? Опашките, тъпканицата, рушветите, записването за сделки месеци напред...само припомням. Нотариалната професия не е само пари. Казвам го най-вече на тези , които си упражняват езика и са минали отгоре и виждат /Явно/ само фасадата.
И така:
Нотариалните такси не са променяни от 1998 година...
Нотариусите и отскоро частните съдебни изпълнители са единствените в гилдията /тук-там и някой адвокат/, които плащат данъци и осигуровки на държавата, декларирайки всичките си доходи, а не само нищожен процент от тях. защото така е уредена системата, че да не могат да скрият нищо...Дейността им е изцяло на светло и открито и всеки, във всеки един момент може да я провери. Не коментирам отговорността, която се носи и която е лична, както и факта че същата тази държава, по никакъв начин не стои зад гърба на нотариуса /в това отношение частните съдебни изпълнители са малко по-добре/. Не коментирам разходи за кантора...запознатите знаят че има изисквания и за това, служители и куп други...
Не гледайте само сладкото...то е най-лесно, няма да видите нотариус да се оплаква, защото така трябва да бъде!
Но ако обърнем вица, "Не може заради 1% от нотариусите да страдат всички! " Нали?
notty, леекичък ответ, при това добронамерен
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Не помня ужаса на държавния нотариат. Но все още помня и ми се налага да се сблъсквам с някои други неща - двучасово обикаляне по различните нотариални кантори в София за заверка на подпис /вероятно, защото тарифата не е променяна от 1998 г.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Не искам да споменавам Карнобат,Айтос и някои други градове и паланки, защото вече споменах, че отговора ми е добронамерен.
Относно укриването на доходи - хм, по-добре да не пиша, че не се знае кой чете
Промени в Тарифата - нямам против. Но какви ли са размерите на минималните адвокатски възнаграждения?
Присъщите за дейността на нотариуса разходи са познати на 95 % от адвокатското съсловие - аз също имам кантора, за която плащам наем, консумативите и т.н също си плащам сама.
Знаете ли, при цялото ми уважение към дейността, която осъществява нотариуса, личното ми мнение е, че това е единственият юрист, зад когото държавата не само стои, ами така го е подпряла, че повече няма накъде.
В заключение бих се радвала, ако действащ нотариус напише мнение във форума, чрез което да апелира за единна система за проверка на данъчни задължения, семейно положение, имотни тежести и т.н.
Поздрави!