- Дата и час: 24 Ное 2024, 12:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ
|
|
Колеги, за да си спестите нерви и време, имайте предвид следното: В министерство на правосъдието считат, че за да докажете необходимия юридически си стаж, освен трудовата книжка, трябва да имате и осигуритена книжка, ЗАВЕРЕНА ОТ ИНСПЕКТОРИТЕ В НОИ ЗА СЪОТВЕТНИТЕ ГОДИНИ. ТОВА ВАЖИ И ЗА АДВОКАТИТЕ. Не се залъгвайте, че ще признаят заверени адвокатски карти и други документи. Казвам го толкова категорично, защото го знам от опит. Ако осигурителната ви книжка не е заверена, ще счетат документите ви за нередовни и няма да ви допуснат до участие в конкурса.
- ekaterinakoceva
- Нов потребител
ekaterinakoceva написа:Колеги, за да си спестите нерви и време, имайте предвид следното: В министерство на правосъдието считат, че за да докажете необходимия юридически си стаж, освен трудовата книжка, трябва да имате и осигуритена книжка, ЗАВЕРЕНА ОТ ИНСПЕКТОРИТЕ В НОИ ЗА СЪОТВЕТНИТЕ ГОДИНИ. ТОВА ВАЖИ И ЗА АДВОКАТИТЕ. Не се залъгвайте, че ще признаят заверени адвокатски карти и други документи. Казвам го толкова категорично, защото го знам от опит. Ако осигурителната ви книжка не е заверена, ще счетат документите ви за нередовни и няма да ви допуснат до участие в конкурса.
Колега как да ми заверят тая година осигурителната книжка ,трябва да подам дан. декларация ,да доплатя осигуровки върху дохода и чак тогава с бордерото за довнесени осигуровки да го направя това.
Допълнително се оказа ,че имам объркани параграфи дето не са оправени още .Вижте някой може да се пише адвокат в заявлението а да не е ,може да е лишена от права ,а да внасям осигуровки и кво ще ми признаят стаж ли .
Другоот е да поискам ревизия .............
Аз и без 2007г. имам стажа ,заради незаверена книжка ,за период 2007г.ще ми отхвърлят документите ли,а ако им пратя бордерата с които съм внасяла осигуровките /пак ли няма да ми зачетат /...хубаво ще я заверя в 7дн. срок ,ако се наложи ,ама ще ги сбъркам от съдене/едва ли на някой му пука от това ,но така за чиста съвест ще се съдим/.
Може да работя по трудов договор ,а да не са ми внесени осигуровките -тогава тече ли ми юридически стаж ,ами аз не съм изпълнила незнам си кое писмо на НАП ,да ги уведомя тях и НОИ ,че да почнат ревизия на работодателя ....
Може да работя по трудов и граждански догоовр /имала съм и такъв момент/ там пак се подава дан. декларация ,ами ако не съм я подала ,че и осигурителна книжка имам и от оня момент ......
ЮРИДИЧЕСКИ СТАЖ НЕ СЕ ДОКАЗВА С ОСИГУРИТЕЛНА КНИЖКА .
На първите конкурси за съдии, прокурори и следователи минаваха и с удостоверение от АК само .После светнаха за осигуритерни книжки и знаете ли защо ,защото има колеги невнесли осигуровки ... Някога никой не го интересуваше тва внесени /невнесени ходиха на изпит ,кои изкара кой не и т.н...невнесените осигуровки не са показателни за юридическия стаж.
Невнасяне на осигуровките е нарушение на ДПОК и на КСО и на незнам колко наредби ,но то не прави колегите ,които не са ги внесли негодни за съдии ,прокурори ,следователи ,нотариуси и т.н.
Колеги ,аз съм на мнение подавайте това ,което имате като документи ,току виж пък ви допуснат в противен случай обжалвайте.
Все пак говорим за юридически ,а не за осигурителен стаж.
Колега горе ви почервених един текст ,ако едно лице работи само по трудово или служебно правоотношение никога не му се издава и осигурителна книжка . Много подвеждащо сте го написали така като ,че ли да откажете хората от конкурса !
Между другото на предходния конкурс нередностите хората си ги отстраниха ,но те не бяха от естество трудова/осигурителна книжка -а се изискаха декларации за идентичност на имена /на хора със сменени имена естествено/ и другото беше ,че в свидетелството за съдимост не бяше написано за какво им трабва -демек за конкурс за нотариуси
- donna
- Старши потребител
[quote="posledna"]Ne moga da nameria kazusa. A ima li test[/quote
ми като не търсиш няма и да намериш така е по лесно да питаш
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t ... c&start=60
ми като не търсиш няма и да намериш така е по лесно да питаш
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t ... c&start=60
- donna
- Старши потребител
Декларацията не се издава. Тя е документ, чиите автор е самият декларатор. Просто трябва да декларирате, че нямате друго гражданство.
- ekaterinakoceva
- Нов потребител
nelly.03 написа:Къде мога да намеря или да ми издадат декларация за липса на друго гражданство
Тоя въпрос направо ме разби ! Да не би наличието на юридическо образование да е отпаднало като условие за участие в конкурса ?
- ytrewq
- Потребител
Тоя въпрос направо ме разби ! Да не би наличието на юридическо образование да е отпаднало като условие за участие в конкурса ?[/quote]
Само юристи ли имат право да влизат тук? Не съм юрист- документът ми трябва за друго.моля да си спестите подобни коментари.
Само юристи ли имат право да влизат тук? Не съм юрист- документът ми трябва за друго.моля да си спестите подобни коментари.
- nelly.03
- Нов потребител
nelly.03 написа:Само юристи ли имат право да влизат тук? Не съм юрист- документът ми трябва за друго.моля да си спестите подобни коментари.
Само спамосвате темата. Ако не сте обърнали внимание тук се обсъжда конкурс за нотариуси. Затова смятам, че забележката на колежката е уместна
- zurik
- Младши потребител
donna написа: ЮРИДИЧЕСКИ СТАЖ НЕ СЕ ДОКАЗВА С ОСИГУРИТЕЛНА КНИЖКА .
На първите конкурси за съдии, прокурори и следователи минаваха и с удостоверение от АК само .После светнаха за осигуритерни книжки и знаете ли защо ,защото има колеги невнесли осигуровки ... Някога никой не го интересуваше тва внесени /невнесени ходиха на изпит ,кои изкара кой не и т.н...невнесените осигуровки не са показателни за юридическия стаж.
Невнасяне на осигуровките е нарушение на ДПОК и на КСО и на незнам колко наредби ,но то не прави колегите ,които не са ги внесли негодни за съдии ,прокурори ,следователи ,нотариуси и т.н.
Колеги ,аз съм на мнение подавайте това ,което имате като документи ,току виж пък ви допуснат в противен случай обжалвайте.
Все пак говорим за юридически ,а не за осигурителен стаж.
Колега горе ви почервених един текст ,ако едно лице работи само по трудово или служебно правоотношение никога не му се издава и осигурителна книжка . Много подвеждащо сте го написали така като ,че ли да откажете хората от конкурса !
Между другото на предходния конкурс нередностите хората си ги отстраниха ,но те не бяха от естество трудова/осигурителна книжка -а се изискаха декларации за идентичност на имена /на хора със сменени имена естествено/ и другото беше ,че в свидетелството за съдимост не бяше написано за какво им трабва -демек за конкурс за нотариуси
Точно това (червеното се случи). Имам наблюдения - конкурс за нотариуси последният, кога беше ? 2003 ли, 2004 ? Тогава някои така се шашкаха, представиха нот. заверени преписи от всяка страница на 2-3 осигурителни книжки, а... други (невнасяли осигуровки с години) минаха само с по една служебна бележка от адв. колегия, че "еди-кой си е адвокат от 199... година". На конкурса за ЧСИ през 2006 г. обаче ги приемаха за нередовни такива заявления за участие и искаха изрично документ за осигурителен стаж като адвокат... Сега, дали трябва да е заверен от НОИ - мисля, че не. Все пак, в книжката са нанесени от осигурителната каса "Адвокат" или как там се казва, вноските, пък поне за една-две години има заверка и от НОИ.
-
gudio - Активен потребител
Поздравявам donna (моя приятелка, или поне така наивно си мисля ), а защо не и karanedeff, който със сигурност би бил добър нотариус, със следната песен, която естествено няма нищо общо с професията, но фонетично звучи сходно :
You own the money ;
You control the witness.
I'll leave you lonely.
Don't monkey with my business.
You pay the prophets to justify your reasons.
I heard your promise,but I don't believe it.[/color]
That's why I've done it again. No-no-Notorious...
You own the money ;
You control the witness.
I'll leave you lonely.
-
gudio - Активен потребител
gudio написа::lol: Поздравявам donna (моя приятелка, или поне така наивно си мисля ), а защо не и karanedeff, който със сигурност би бил добър нотариус, със следната песен, която естествено няма нищо общо с професията, но фонетично звучи сходно :
You own the money ;
You control the witness.
I'll leave you lonely.
БЛАГОДАРЯ
- donna
- Старши потребител
Знаете ли дали има софтуерни продукти за нотариуси? Нещо повече за тях?- цени, авт. права /източник на разпространение/ и пр.
- novata
- Младши потребител
novata написа:Знаете ли дали има софтуерни продукти за нотариуси? Нещо повече за тях?- цени, авт. права /източник на разпространение/ и пр.
За имане има ,нота мисля се казваше ,но ти направо ме разбиваш ,чакай да успееш на конкурса ...
- donna
- Старши потребител
novata написа:И нотариалните такси да влизат в бюджета? donna, дано в този сайт да не влизат представители от НК, че такова "АНАТЕМА" ще излезе в ефира...
Здравейте...
май като гледам няма нито един нотариус, който да коментира темата...дали защото нямат време от броене на пари
Малко тема за размисъл...съвсем добронамерено
Някой помни ли изобщо ужаса на държавния "Нотариат"? Опашките, тъпканицата, рушветите, записването за сделки месеци напред...само припомням. Нотариалната професия не е само пари. Казвам го най-вече на тези , които си упражняват езика и са минали отгоре и виждат /Явно/ само фасадата.
И така:
Нотариалните такси не са променяни от 1998 година...
Нотариусите и отскоро частните съдебни изпълнители са единствените в гилдията /тук-там и някой адвокат/, които плащат данъци и осигуровки на държавата, декларирайки всичките си доходи, а не само нищожен процент от тях. защото така е уредена системата, че да не могат да скрият нищо...Дейността им е изцяло на светло и открито и всеки, във всеки един момент може да я провери. Не коментирам отговорността, която се носи и която е лична, както и факта че същата тази държава, по никакъв начин не стои зад гърба на нотариуса /в това отношение частните съдебни изпълнители са малко по-добре/. Не коментирам разходи за кантора...запознатите знаят че има изисквания и за това, служители и куп други...
Не гледайте само сладкото...то е най-лесно, няма да видите нотариус да се оплаква, защото така трябва да бъде!
Но ако обърнем вица, "Не може заради 1% от нотариусите да страдат всички! " Нали?
- notty
- Нов потребител
И още нещо...
Седем години се бях занимавал със нотариална работа.
Явих се сам на предния канкурс, със две чанти със закони и съдебна практика, и сега съм нотариус!
Успех на всички, които силно го желаят!
А иначе и аз чух, че даже имало и такива които са платили и не са станали
Явих се сам на предния канкурс, със две чанти със закони и съдебна практика, и сега съм нотариус!
- notty
- Нов потребител
И още нещо...
- notty
- Нов потребител
|
|