начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот donna » 10 Яну 2008, 17:32

lakov написа:Аз ще представя служебна бележка за стаж и месторабота - това е в изпълнение на ЗННД. Ако ме дисквалифицират, че не съм представил осигурителна книжка...ще се видим в съда.

Лаков представи им УП3
donna
Старши потребител

Мнениеот lakov » 10 Яну 2008, 17:33

УПЗ -ко туй ?
lakov
Потребител

Мнениеот genius75 » 10 Яну 2008, 17:43

Ей, фиксер пак го удари на майтап... :lol:
Що бе, в Трън не е лошо.... ама няма за там конкурс... :cry:
Колко му е да се изместя, по цял свят хората са мобилни.....
ТЦъ, цтъ кво ли не прай човек за пари.....................
genius75
Потребител

Мнениеот lakov » 10 Яну 2008, 17:48

Хора...хвърлихте ме в размисъл с тия книжки бре...що да не се приеме удостоверение за стаж и месторабота ?
от къде на къде да се обвърже стаж с осигурителната книжка, пък и да се води тя дори и правилно ? а ако не е попълвана-означава ли , че нямаш стаж ?
lakov
Потребител

Мнениеот donna » 10 Яну 2008, 17:48

lakov написа:УПЗ -ко туй ?

Удостоверение за категория и стаж , ако работиш по ТПО или Сл.ПО ,нали казваш ,че ще вземеш няква бележка .
donna
Старши потребител

Мнениеот lakov » 10 Яну 2008, 17:49

бележка от адвокатурата ще взема.
lakov
Потребител

Мнениеот donna » 10 Яну 2008, 17:58

lakov написа:бележка от адвокатурата ще взема.

Дано ти я признаят ,късмет!
donna
Старши потребител

Мнениеот lakov » 10 Яну 2008, 18:02

а защо да не я признаят - в нея е указан и стажа и местоработата ... къде в ЗННД има спомената осигурителна книжка ? все пак това изискване е въведено с оглед стажа от 3 г. като юрист, а не за проверка за редовно водене на книжки - трудови, осигурителни и пр. няма основание да се изисква нещо, което не е регламентирано като задължително. представи си, че нямам осигурителна книжка - е кво - значи ли, че не съм работел и нямам юридически стаж ?
и мерси за пожеланието за успех - но се явявам за спорта, защото...е ясно е защо...
lakov
Потребител

Мнениеот donna » 10 Яну 2008, 18:05

lakov написа:а защо да не я признаят - в нея е указан и стажа и местоработата ... къде в ЗННД има спомената осигурителна книжка ? все пак това изискване е въведено с оглед стажа от 3 г. като юрист, а не за проверка за редовно водене на книжки - трудови, осигурителни и пр. няма основание да се изисква нещо, което не е регламентирано като задължително. представи си, че нямам осигурителна книжка - е кво - значи ли, че не съм работел и нямам юридически стаж ?
и мерси за пожеланието за успех - но се явявам за спорта, защото...е ясно е защо...

Разбира се че ми е по -вече от ясно :D ,спорта е хубаво нещо!До тук ставаме двама въпреки ,че още се двоумя.
Личното ми мнение е ,че юридическия стаж не е свързан с внесените осигуровки /демек с осигурителния стаж/. Ама това си е лично мнение ,сори!
donna
Старши потребител

Мнениеот valdes » 10 Яну 2008, 19:41

Колеги,знаете ли дали на писмения изпит ще се разрешава ползването на закони ? :?
valdes
Младши потребител

Мнениеот alissa » 10 Яну 2008, 19:43

ще ни признаят служебните бележки от адвокатурата. Вчера си говорих с една нотариуска за това. Трима сме...за спорта.
alissa
Потребител

Мнениеот jegosan » 11 Яну 2008, 09:16

Спортът е хубаво нещо.... ама и късмета е хубаво нещо, но се случва по-рядко!
А за осигурителните книжки: мен ми припалиха фитилите - осигурителната каса не ми беше писала такава книжка/ жива нотна тетрадка, ма нейсе/ и подпиши се тук и тук и там и таме. Питам, а къде е аджеба е заверката на същата книжка - мълчание, ама какво мълчание. Та сега си предизвиках ревизия/ е , малка е, но от сърце, те и без туй данъчните ме ревизират, тъй че какво е още една ревизия/ и добре хората от НОИ- то излязоха хора, че ще ми направят нужните заверки възможно най-кратък срок,т.е. - 2-3-4 дена.
А по въпроса дали е необходима при подаването на документите за участие в КонКурса - Непреодолимо и Непреклонно изявление от правния отдел на МП. /или поне на мен така ми казаха, при това с тон, който пораждаше основателно съмнение дали съм юрист/.
Та успех, на всички, то малко е глупаво да пожелаваш успех на всички , щото всички не могат да успеят, но тъй е приказката!
и ... една молба Моля софийските колеги, които вече са подали документи нека споделят, как е минала срещата, какво точно са искали и т.нар. подробности, които за нас от прованса са важни щото да сме подготвени, не можем да реагираме начаса, а и разстоянията са .....
тъй поздрави и успехи на всички !
Поздрави!!!
jegosan
Потребител

Мнениеот fixxxer » 11 Яну 2008, 10:28

genius75

Пуснато на: 10 Яну 2008 04:43 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Ей, фиксер пак го удари на майтап...
Що бе, в Трън не е лошо.... ама няма за там конкурс...
Колко му е да се изместя, по цял свят хората са мобилни.....
ТЦъ, цтъ кво ли не прай човек за пари.....................

Ааааа, не е баш така май френд!
И за Трън има две места, виж пак внимателно заповедта на министъра :P
Така, че ако имаш за там мерак давай!!! :oops:
fixxxer
Потребител

Мнениеот uvella » 11 Яну 2008, 13:40

Eто ви линк - примерен образец на заявление за допускане до участие в конкурса, с изброени изискуемите/необходсими документи:
http://www.justice.government.bg/docs/Zaqvlenie.tif

Ясно и недвусмислено.
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
uvella
Потребител

Мнениеот lakov » 11 Яну 2008, 13:50

Не че се заяждам, ама това е приберен образец. В скобите е указано-препис от осигурителна или трудова книжка за улеснение и примерно изброяване.
и отново ще си позволя да изкажа мнение, че стаж по смисъла на чл. 8 се установява и с други документи , не само осигурителна или трудова книжка.
lakov
Потребител

Мнениеот fixxxer » 11 Яну 2008, 15:40

Лаков, преди малко се чух със Сабрието-зам. министърката и тя като чу, вика: "Ако Лаков не представи нотариално заверено корие от осигурителна книжка и да е заверена от НОИ и ревизор, като на Жегосан, НЯМА ДА ГО ДОПУСНЕМ ДО КОНКУРСА" :lol: :lol: :lol:
Така, че мисли му....
fixxxer
Потребител

Мнениеот lakov » 11 Яну 2008, 16:37

Късно е вече, фиксееер, късно е.
Кажи на уважаемата зам., че вече съм на линия /сред подалите заявления/...
lakov
Потребител

Мнениеот donna » 11 Яну 2008, 16:39

fixxxer написа:Лаков, преди малко се чух със Сабрието-зам. министърката и тя като чу, вика: "Ако Лаков не представи нотариално заверено корие от осигурителна книжка и да е заверена от НОИ и ревизор, като на Жегосан, НЯМА ДА ГО ДОПУСНЕМ ДО КОНКУРСА" :lol: :lol: :lol:
Така, че мисли му....

Майтапа на страна ,но не смятам да подам за тая година заверена осигурителна книжка и без тая година имам достатъчно стаж.
Като си подам данъчната декларация винаги довнасям осигуровки ,тогава ми я заверевят на базата на довнесето и представено платежно нареждане за довнесеното.
Накрая се оказа ,че от НАП трябва да ми прехвърлят част от осигуровките от един параграф в друг ,което още не е сторено и всичкото това нещо няма нищо общо с юридическия ми стаж ...........

Я МИ ОТГОВОРЕТЕ АКО НЕ ВНАСЯМ ОСИГУРОВКИ НИМВА НЕ МИ ТЕЧЕ ЮРИДИЧЕСКИ СТАЖ!

Ако не си внесе примерно в срок осигуровките това какво е административно нарушение ......ако още примерно няма НП или квото да е там ,нима не ми тече юридически стаж....ако не съм плащала минала е ревизия и сега плащам разсрочено нямм ли юридически стаж и т.н.............

Аз на конкурс ли ще ходя или на РЕВИЗИЯ В НАП И НОИ .........
donna
Старши потребител

Мнениеот lakov » 11 Яну 2008, 16:41

именно донна ! апропо - на гишето ми прегледаха документите - не попитаха "къде ти е осигурителната книжка бре ?"
lakov
Потребител

Мнениеот novata » 11 Яну 2008, 16:52

lakov, То остана от гишето да те питат къде ти е това или онова- забрави. Просто ще се видиш в заповедта със списъка на участници с нередовни документи.
Макар че и аз мисля също като теб.
novata
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити