начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

декларация-как да я попълня

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

декларация-как да я попълня

Мнениеот ianica » 22 Ное 2004, 17:18

В декларация която ми изисква общината за годишните ми доходи ,основна заплата ли трябва да посоча или сумата която получавам чисто след като са ми удържани данъците и осигуровките. И още: от общината ми изплатиха издръжка за малолетното ми дете(тъй като бащата се укрива) за 5 години назад .В декларацията трябва да напиша сумата за 1 година или цялата (за 5 г.)получена от мен сума за издръжка ?Благодаря предварително за всеки отговор!
ianica

Re: декларация-как да я попълня

Мнениеот регистратор » 23 Ное 2004, 10:07

Иди на http://odit.info там ще ти отговорят по-компететно!
регистратор

Мнениеот ianica » 23 Ное 2004, 10:44

Благодаря за съвета!
ianica

Мнениеот ianica » 25 Ное 2004, 16:35

да ама и те не знаят
ianica

Мнениеот лунатик » 25 Ное 2004, 17:19

Ако се изходи от ЗОДФЛ чл. 12 от него определя необлагаемите доходи. Та според т. 6-8 от чл. 12:
6. (изм. - ДВ, бр. 105 от 2000 г.) паричните и непаричните доходи от социално подпомагане, получени на основание на нормативен акт, и обезщетенията и помощите при безработица;
7. помощи, получени от социални фондове и организации;
8. добавки, обезщетения и помощи за деца, получени на основание на нормативен акт, и плащания за издръжка, получени от правоимащи лица съгласно разпоредбите на Семейния кодекс;
------------------
Мисля си, че необлагаемите доходи не се декларират. В този смисъл е без значение, че наведнъж са взети издръжките плащани от общината за 5 год. назад.
А за работната заплата - би трябвало да се декларира чистата заплата след приспадането на данъците и личните осигуровки ( както се прави и в годишната данъчна декларация).
лунатик

Мнениеот vagabon4o » 26 Ное 2004, 00:13

много ти благодаря за този адрес
Аватар
vagabon4o
Младши потребител

Мнениеот ianica » 26 Ное 2004, 12:07

Много благодаря !
ianica

Назад към Семейни казуси