начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

доходите, придобити през данъчната година от продажба или за

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

доходите, придобити през данъчната година от продажба или за

Мнениеот raza68 » 19 Авг 2007, 10:07

Чл. 13. (1) Не са облагаеми:
1. доходите, придобити през данъчната година от продажба или замяна на:

а) един недвижим жилищен имот, независимо от датата на придобиване на имота
Искам да купя апартамент чрез ипотека. Обаче продавачът го е купил преди 2 години и при нотариуса иска сделката да се изповядва на данъчна оценка. Продавачът казва че трябва да плати 24% върху 13 000 евро и не иска тази сума да се записва в нотр. акт. Може ли само чрез договор между продавача и мен да искам от банката ипотечен кредит. А банката ми отпуска 10400 евро. Оценителя го оцени за 13000 евро. Мен това ме устройва.Този чл.13 означава ли че продавачът не е задължен та и другата и т.н данъчна година да плаща данъци, защото той не иска да плаща около казва 3000 евро данък.И тово го спира да наплавим сделката
raza68
Младши потребител

Мнениеот manol » 07 Сеп 2007, 19:34

:D
manol
Младши потребител

Мнениеот mauri » 11 Юли 2008, 22:22

Това ми намирисва на autoproxy! БАН (в случая да не се чете като Българска академия на науките)

MOD offtopic
mauri
Нов потребител

Назад към Данъчно право