начало

Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии

ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот sarbijanac » 26 Юли 2007, 01:44

fixxxer написа:..........Силно препоръчвам на колегите от Североизточна и Източна България да се пробват за места като Велики Преслав и други съд. райони, където няма нито един нотариус или има само 1-2, но големи тъпаци /като Нови пазар, Велинград и др./ и там ако станеш нотариус - СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ Е ГОЛЯМА ДАЛАВЕРА! Повярвайте ми - всеки ден пиша нотариални актове и се боря с разни нотариуси.

Бихте ли обяснили кога за последно сте посещавали гр.Нови пазар и нотариалната кантора на нашия нотариус ?
Категорично не съм съгласен с твърдението Ви относно квалификацията на нотариусите в малките селища.
Аз също съм адвокат и имам съвместна работа с нотариуса,свързана с обслужване на моите клиенти /сделки и други нотариални удостоверявания/.Но за разлика от Вас не ми се налага "да се боря" с нотариуса и служителите му.Защото за малкото време ,от което упражнявам адвокатска дейност най-много практически опит съм взаимствувал именно от нотариалната кантора на нашия нотариус.И само мога да бъда благодарен за наученото.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот donna » 26 Юли 2007, 07:43

razli4na написа:bebitor, "битката" приключи.
Противника ми взе да си говори сама със себе си, като си мисли, че се смее с много участници във форума. А те /участниците от форума/, очевидно живеят в една и съща личност, само дето се представят с различни никове, а поведението им е абсолютно идентично.

О тука не позна ......голям майтап падна с твойта личност- ми то само стара мома може да е с такова мислене като тебе :lol: ,ама не се притеснявай такива говорители като тебе били на мода.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:То за теб по ботевградско легенди се носели :lol: :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот kpy » 26 Юли 2007, 09:02

Умирам си от кеф при мисълта как единствения карнобатски нотариус ще се сдобие с конкуренция. нещастник!
kpy
Потребител

Мнениеот portokal » 26 Юли 2007, 09:33

kpy написа:Умирам си от кеф при мисълта как единствения карнобатски нотариус ще се сдобие с конкуренция.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

А възможно ли е да не назначат никого на това място?
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот kpy » 26 Юли 2007, 10:09

е, ако няма кандидати няма да има кого да назначат.
kpy
Потребител

Мнениеот Julyan » 26 Юли 2007, 10:21

Може пък кандидати да има, ама "достоен" такъв да няма.
Julyan
Потребител

Мнениеот fixxxer » 26 Юли 2007, 11:17

Моля, ако някой знае, да сподели:
1. Какви са първоначалните разходи за започване на нотариална дейност като нотариус? - поне приблизително;
2. Какви са ежемесечните разходи за поддържане и функциониране на една нотариална кантора? - поне приблизително.
....че да отворим тефтерите, да плюнем на молива и да направим едни груби кръчмарски сметки! :lol: :lol: :lol:
fixxxer
Потребител

Мнениеот fenix_f » 26 Юли 2007, 13:32

fixxxer написа:Моля, ако някой знае, да сподели:
1. Какви са първоначалните разходи за започване на нотариална дейност като нотариус? - поне приблизително;
2. Какви са ежемесечните разходи за поддържане и функциониране на една нотариална кантора? - поне приблизително.
....че да отворим тефтерите, да плюнем на молива и да направим едни груби кръчмарски сметки! :lol: :lol: :lol:

Те сметките са ясни. Иначе нямаше да се държат като ощипани госпожици при споменаване за увеличаване броя на Нотариусите.
fenix_f
Потребител

Мнениеот genius75 » 26 Юли 2007, 14:27

Разходите са долу-горе следните:
наем на най-малко две помещения; договор за наем (вписан)
компютър - най-малко един;
копирна машина + принтер;
оборудване - бюра, столове, шкафове + сейф;
пари още за :
абонамент ДВ; интернет, вноски за застраховка, вноски за НК
аларма-СОТ,
ще трябва поне една секретарка (така и викаме на село) за нея заплата + СО;
пари за отпечатването на всички видове нот.книги, бланки и разни дреболии като визитки, папки с твоя номер и т.н. консумативи като хартия например.
Е, ХАЙДЕ НА НАДДАВАНЕТО!
genius75
Потребител

Мнениеот civilista » 26 Юли 2007, 23:11

Абе хора прочетохте ли го това становище на Нотариалната камара, тия ме разбиха. Повечето нотариуси щели да доведат до лошо качество на услугите, трябвало да има повече нотариуси там, където имало нужда. Ами че то просто София си плаче за поне още толкова нотариуси, ами какво да кажем за Разлог /в района му е Банско/, Несебър /в района му е Слънчев бряг/, Бургас /Созопол е в района му/ и Самоков /Боровец/
civilista
Младши потребител

Мнениеот civilista » 26 Юли 2007, 23:25

Забелязах, че много често съм използвал израза "ами", но това се далжи на кофти настроението ми при писането на възмутения ми коментар, извинявам се.
civilista
Младши потребител

Мнениеот civilista » 26 Юли 2007, 23:32

То и "дължи" съм написам погрешно, но това е заради бирата, която изпих
civilista
Младши потребител

Мнениеот eklekti4kata » 26 Юли 2007, 23:39

хич пък да не ти пука-да не мислиш,че тия ,дето те четат ,пият :D минерална вода
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот civilista » 27 Юли 2007, 00:04

Еклектичата, ти откъде си, ако не е тайна, че много ме кефиш /образно казано, като отношение към нещата/. :D :oops: :D
civilista
Младши потребител

Мнениеот evel » 27 Юли 2007, 10:04

:D
Последна промяна evel на 14 Яну 2008, 20:44, променена общо 1 път
evel
Младши потребител

Мнениеот moni_d » 27 Юли 2007, 14:08

Действащите нотариуси са изобщо против конкурсите. Сигурна съм, че ако могат, ще провалят този конкурс,т.е. няма да допуснат да се проведе, както вече е ставало в миналото. А ако се проведе, то на повечето места няма да се назначат хора. Ще изберат тук-там някой, за да си измият ръцете, че има назначени и че се провеждат по принцип конкурси, но голямото количество бройки ще останат незаети поради "недостойнство" на кандидатстващите. А относно конкурса-колеги, гответе се за нещо супер трудно и омотано-казусът за окръжни ряпа да яде в сравнение с този.
moni_d
Потребител

хаха

Мнениеот dage » 27 Юли 2007, 16:05

Че нотариусите се притесняват - който е адвокат, знае защо се притесняват. Вместо да се борят наистина за повишаване на квалификацията, за спиране на корупцията в служба по вписванията /визирам основно софийската/, да се борят за единна система за проверка на данъчни задължения, семейно положение и родствени връзки, достъп до вписванията и пр., за стопиране на сделки на данъчна оценка и други минимални стойности, почнали да хленчат за нелоялна конкуренция. Всички знаем, че нотариусите, които изпълняват стриктно законите, се броят на пръсти, като обикновено такива нотариуси биват проклинати от клиенти, които, естествено не си наемат адвокати. Не ми се мисли какво ще се случва занапред при множеството сделки и удостоверения, които тепърва ще се извършват между чуждестранни лица, камо ли при процеси за недействителни удостоверявания пред съдилища в ЕС.
dage
Младши потребител

Re: хаха

Мнениеот Гост » 27 Юли 2007, 16:25

dage написа:Че нотариусите се притесняват - който е адвокат, знае защо се притесняват. Вместо да се борят наистина за повишаване на квалификацията, за спиране на корупцията в служба по вписванията /визирам основно софийската/, да се борят за единна система за проверка на данъчни задължения, семейно положение и родствени връзки, достъп до вписванията и пр., за стопиране на сделки на данъчна оценка и други минимални стойности, почнали да хленчат за нелоялна конкуренция. Всички знаем, че нотариусите, които изпълняват стриктно законите, се броят на пръсти, като обикновено такива нотариуси биват проклинати от клиенти, които, естествено не си наемат адвокати. Не ми се мисли какво ще се случва занапред при множеството сделки и удостоверения, които тепърва ще се извършват между чуждестранни лица, камо ли при процеси за недействителни удостоверявания пред съдилища в ЕС.

СМЕШЕН ПЛАЧ... И даже са си добавили в сайта на Нотариалната камара "утешителен" текст, че заповедта на министъра влиза в сила след обнародване в ДВ. Да не се притесняват излишно отсега, демек... :roll:
Гост

юридически стаж

Мнениеот dim4o k. » 28 Юли 2007, 16:47

има ли изискване за 1 год. юридически стаж за да се явиш на кокурс за нотариуси?
Последна промяна dim4o k. на 28 Юли 2007, 23:59, променена общо 1 път
dim4o k.

Мнениеот Ариел » 28 Юли 2007, 16:49

има изискване за 3 години стаж
Ариел

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити