начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

МВР, МО и ЮЗУ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот sarbijanac » 25 Апр 2007, 01:09

Посещавам този форум от половин година вече.И спомням си ,че една адвокатска кантора в София беше пуснала обява тук,че си търси млад адвокат за помощник.разбира се изискването беше СУ.

Аз и редица други колеги изразихме възмущението си,тъй като в случая е налице дискриминация по смисъла на Закона за защита от дискриминацията.И след няколко дни обявата на адвокатското дружество беше коригирана.Изискването СУ беше заменено със :специалност "Право" без конкретизация на учелбното заведение.

в случая мисля,че е успешно приложимо и за корекцияа на тези оферти за работа.

И не е важноа къде си завършил.важно е след тжова къде си,с кого си и какво изкарваш.За кой път трябва да го напиша :roll:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Gabi1 » 25 Апр 2007, 02:39

И аз си мисля, че е все едно къде си завършил - който иска да учи, ще учи.....А който иска да си плати образованието - ще го направи навсякъде, дори и в прехваления СУ....
Студентите от частните университети също са държали ДЪРЖАВЕН ИЗПИТ.
Имат и съответната диплома, както и УДОСТОВЕРИЕ за приложен теоретико-практически изпит, което им дава правоспособност. Кой ще се наложи, е въпрос на "пазарна икономика" :lol:
Да, СУ може да се чуства застрашен от многото други правни факултети... Но, колеги, щом сте толкова по-добри, докажете го на практика, чрез дела, а не чрез нападки по форумите.
Аз лично, през следването си за 5 год. има положени 73 изпита /вкл. държавните, без теоретико-практическия/. Плащала съм си такса за обучението, т.е. не съм лежала на държавата и не съм чакала нищо от нея. Инвестирала съм средства в образованието си лично, а не съм лежала на т.нар. "държавна поръчка". И си мисля, че именно поради това не бих си позволила просто да присъствам и да си вземам изпитите, а влагах много от себе си /естествено по дисциплините, които ми бяха интересни/. Исках да се занимавам с наказателно право и успях, въпреки че не съм от СУ и нямам вуйчо -владика
:lol:
А колкото до разните изисквания за работа - това е просто дискриминация!
Gabi1
Потребител

Мнениеот chadel » 25 Апр 2007, 13:19

Чувал съм, че в Бургаския Свободен от изпита по гражданско се освобождават с колоквиум :lol: :lol: :lol:
chadel
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 25 Апр 2007, 13:34

chadel написа:Чувал съм, че в Бургаския Свободен от изпита по гражданско се освобождават с колоквиум :lol: :lol: :lol:

Не се стягай толкова... :D Те повечето от питомците на БСУ са полицаи и като вземат заветния кетап ще се занимават с наказателно право...
Тъй че за какво им е туй гражданско право... :D
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот Гост » 25 Апр 2007, 19:34

sarbijanac написа:Посещавам този форум от половин година вече.И спомням си ,че една адвокатска кантора в София беше пуснала обява тук,че си търси млад адвокат за помощник.разбира се изискването беше СУ.

Аз и редица други колеги изразихме възмущението си,тъй като в случая е налице дискриминация по смисъла на Закона за защита от дискриминацията.И след няколко дни обявата на адвокатското дружество беше коригирана.Изискването СУ беше заменено със :специалност "Право" без конкретизация на учелбното заведение.

в случая мисля,че е успешно приложимо и за корекцияа на тези оферти за работа.

И не е важноа къде си завършил.важно е след тжова къде си,с кого си и какво изкарваш.За кой път трябва да го напиша :roll:

Много точно :)

Ще се съобразявам с някой си пикльо-работодател,че трябва да съм завършил Су.

Много ви здраве работодатели.Ще ни разигравате-ама в някой друг филм :P
Гост

Мнениеот dinev » 25 Апр 2007, 21:05

chadel написа:Чувал съм, че в Бургаския Свободен от изпита по гражданско се освобождават с колоквиум :lol: :lol: :lol:

Аз пък съм чувал нещо за баба ти, ама не знам дали е вярно..... :lol:
Blessings upon the throne of tyranny
dinev
Потребител

Мнениеот chadel » 26 Апр 2007, 18:03

dinev написа:

dinev, ти да не си представител на въпросния "университет" та се засягаш лично, а? И аз съм чувал доста работи за възходящите ти роднини по женска линия до 3-та степен включително ама нейсе... :P
chadel
Потребител

Мнениеот pokerman » 26 Апр 2007, 20:28

Тц тц тц ! Вече завършили юристи се карат за глупости :lol:
Колкото до обявите за работа където изискването е да си завършил СУ май ги има само в София , а София не е България :wink:
pokerman
Потребител

Мнениеот dinev » 30 Апр 2007, 19:23

chadel написа:
dinev написа:

dinev, ти да не си представител на въпросния "университет" та се засягаш лично, а? И аз съм чувал доста работи за възходящите ти роднини по женска линия до 3-та степен включително ама нейсе... :P

Така е, човече! Ти току що за пореден път доказа, че когато човек е глупав, обикновено е за цял живот. Хайде със здраве!
dinev
Потребител

Мнениеот Logan » 04 Май 2007, 02:39

sogio написа:Колеги, що се отнася до качеството на обучението по право в ЮЗУ и до неговия декан проф.Воденичаров, мога да споделя моя опит. Единственият ми досег със системата на оценяване на проф.Воденичаров беше преди 3 г. и половина, когато той беше председател на комисията на държавния изпит по публичноправни науки в СУ. Признавам си, че след двата тежки изпита по ГП и НП не можах да се подготвя за изпита, но реших да пробвам и за мой късмет се паднах именно в комисията на проф.Воденичаров. Ивъпреки че по въпросите, които изтеглих буквално не казах и едно изречение, имам оценка 6 - просто бях с достатъчно къса пола и се усмихвах много чаровно. Това не важи само за мен, защото от всички комисии, тази на проф.Воденичаров беше написала най-много високи оценки. Ако всички изпити в ЮЗУ се провеждат по този начин, то представям си какво е качеството на обучението по право в този измислен университет. В СУ за цялото ми следване имаше 2 -3 такива изпита, за които още се шегуваме с колегите, но доколкото знам в ЮЗУ това е правило /вкл. и плащането за вземане на изпит дори и без да се явява колегата, а също и оценяването в кафета, ресторанти и т.н. - по информация на самопохвалили се колеги от ЮЗУ/

Такива като теб спечелили нещо по подобен начин нали знаеш как ги наричат :lol: .Мен ще ме е срам да приема оценката ,но щом ти си го направила това не говори хубаво за божествата излизащи от СУ ,па и ти в това число :wink: Ооо Almighty СУ-цовци
Четох официален документ в интернет където бяха изложени с подробности системите на обучение на някои водещи университети от които и ЮЗУ и смея да твърдя ,че ЮЗУ имаше такива нововъведения в системата си на обучение ,че дори и в СУ липсват все още ,а за ВТУ примерно да не говорим .Те се чувстват още като през втората половина на 20 век. :P
Ако искате линка ще ви го изнамеря.
А това съв снисходителното държане наистина не подхожда на хора завършили в СУ
Logan
Потребител

Мнениеот zanny » 04 Май 2007, 09:55

Колега, Logan, бих искала да видя официалния документ, в който са изложени системите на обучение на водещите университети в България. Не ме разбирайте погрешно, аз също уча в ЮЗУ и съм доволна от качеството на обучението там. Просто искам да докажа на някои "по-квалифицирани" колеги от други университети, че да учиш в ЮЗУ е също толкова престижно и трудно, колкото да учиш в СУ например, и че който иска да научи нещо, независимо къде, има тази възможност.
zanny
Младши потребител

Мнениеот Logan » 04 Май 2007, 13:40

zanny написа:Колега, Logan, бих искала да видя официалния документ, в който са изложени системите на обучение на водещите университети в България. Не ме разбирайте погрешно, аз също уча в ЮЗУ и съм доволна от качеството на обучението там. Просто искам да докажа на някои "по-квалифицирани" колеги от други университети, че да учиш в ЮЗУ е също толкова престижно и трудно, колкото да учиш в СУ например, и че който иска да научи нещо, независимо къде, има тази възможност.

Извинете ме за тона по-горният пост ,но не се сдържах.Може би се поизхвърлих ,но имах същото в предвид като Zanny.Качеството на обучението в много ВУЗ-ове в днешно време е еднакво добро/лошо и единственото което ги различава са имената на университетите им (грубо казано).
Зани ще удовлетворя молбата ти :)
"Типологично-сравнителен анализ на нормативната регулация на отношенията в българските висши училища

анализ на Правилниците за устройството и дейността на висшите училища в България с оглед реконструиране условията за възможност на корупционни практики във висшето образование "
ЛИНК
http://www.anticorruption.bg/bg/news/fi ... hp?id=1235
Разликите които имах в предвид м/у ЮЗУ и др. са в малко по-добрата дисциплина която се изразява в това ,че независимо от какво отсъстваме нямаме право да надвишаваме определен лимит което не важи изобщо за СУ примерно, както съм чувал от колеги там които отсъстват страшно много без никакви грижи или в УНСС където си поспиват спокойно на упражнения.Различия в начина на оценяване с текуща оценка + оценка от изпит както и шанса да оспорваш оценка пред комисия и още.Поне нормативно са уредили немалко проблеми
Logan
Потребител

Мнениеот dinev » 04 Май 2007, 20:09

Хайде, започна се пак темата "кой е по по -най", подхождаща по - скоро на комплексари, отколкото на истински юристи. Тези, които не се чувстват част от последната категория, нека продължат да си пишат.
dinev
Потребител

Мнениеот Logan » 04 Май 2007, 21:49

Изложих един единствен път няколко факта тъй като темата ми заприлича на "СУ is the best , fuck the rest"
Logan
Потребител

Мнениеот Гост » 05 Май 2007, 11:27

Няма какво да спорим,ясно е че има само три правни факултети във страната:

Правно-исторически факултет-проф.д-р Александър Воденичаров

(БЛАГОЕВГРАД)

Юридически факултет-проф.д-р Тенчо Колев

(СОФИЯ)

Историко-юридически факултет-доц.д-р Минчо Минчев

(ВЕЛИКО ТЪРНОВО)
Гост

Мнениеот chadel » 07 Май 2007, 15:05

dinev написа:
chadel написа:
dinev написа:

Така е, човече! Ти току що за пореден път доказа, че когато човек е глупав, обикновено е за цял живот. Хайде със здраве!

Dinev, това че ти започна пръв с простотиите доказва кой е глупакът от нас двамата.
chadel
Потребител

Мнениеот fixxxer » 07 Май 2007, 17:52

Николов - има още много да учиш. В писанията ти личи голяма доза наивност, която ги гарантирам, че след няколко години "адвокатстване" в Плевен и околията, ще се стопи и тогава пак ще си поговорим. :P
Бъди жив и здрав!
fixxxer
Потребител

Мнениеот dinev » 08 Май 2007, 09:46

chadel написа:
dinev написа:
chadel написа:
dinev написа:

Dinev, това че ти започна пръв с простотиите доказва кой е глупакът от нас двамата.

Нима аз започнах? А нима това, че ти си чувал оттук - оттам не е простотия? И като юрист нима определяш мнението си според слухове? В такъв случай в съдебната зала пледоарията ти (ако си адвокат) трябва да започва по този начин:
"-Г,н съдия, чувал съм, че обвиняемият Х е много добър човек".
dinev
Потребител

Мнениеот tender » 08 Май 2007, 16:43

:lol: :lol: :lol:
tender
Младши потребител

Мнениеот pokerman » 15 Май 2007, 23:50

8) 8) 8)
pokerman
Потребител

ПредишнаСледваща