- Дата и час: 27 Ное 2024, 16:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И пак ще има изпити за магистрати!
|
|
Абе, ние тук сме от неуспелите, но ето какво се смята за добре:
- ако има две мнения, добре е да опишеш и двете;
- щом като имаш пред себе си текстовете нат законите - нормално е да ги цитираш;
- номера на решения не съм чула някой да помни;
- най-важното е да си аргументираш твоето мнение добре, а не само да го напишеш.
- ако има две мнения, добре е да опишеш и двете;
- щом като имаш пред себе си текстовете нат законите - нормално е да ги цитираш;
- номера на решения не съм чула някой да помни;
- най-важното е да си аргументираш твоето мнение добре, а не само да го напишеш.
-
portokal - Старши потребител
zdr.
Nqkoi shte mi kaje li do koga e sroka za dokumentite, i nujen li e staj za ml. prokuror?
Blagodarq predvaritelno!!!!!!!
Nqkoi shte mi kaje li do koga e sroka za dokumentite, i nujen li e staj za ml. prokuror?
"PANTA REI"
- viktor79
- Потребител
viktor79 написа:zdr.
Срокът е 14 дни от публикуването в ДВ, което още не е станало. Не се изисква стаж за младши.
- andronika
- Потребител
Ако изпита ми за правоспособност е на 11 май, и ако до тогава бъдат публикувани конкурсите в ДВ,и започне да тече срока, ще мога ли да подам документи за участие?
- iviani
- Младши потребител
iviani написа:Ако изпита ми за правоспособност е на 11 май, и ако до тогава бъдат публикувани конкурсите в ДВ,и започне да тече срока, ще мога ли да подам документи за участие?
Колега, за да бъдете допуснат до участие в конкурса трябва да представите документ за успешно издържан изпит за правоспособност - макар и временното удостовериние което се дава в деня на самия изпит. Така че ако срокът за подаване на документи изтича на 11 май или след това (в което силно се съмнявам), ще можете да участвате в конкурса.
- sogio
- Потребител
Мерси много, Незнайко! Златна ти уста, както е казал поетът.
Кандидатите обаче трябва да сме си понатиснали нещо друго преди това... (задните части имам предвид).
Кандидатите обаче трябва да сме си понатиснали нещо друго преди това... (задните части имам предвид).
-
portokal - Старши потребител
Колеги хубаво е, че може да си помагаме. Надявам се да обсъдим и въпросите по конспекта и да си бъдем полезни.
- gala.
- Нов потребител
zdr
Portokal напълно съм съгласна с теб трябва да си налегнем доста здраво парцалките, да решаваме казуси и да обсъждаме решенията според мен.Защото има доста много специфични неща, които трябва да се обмислят и напишат, защото поне аз така мисля, се търси многостранно мислене и относносно матереалния закон и относно процесуалния, а точно него като че ли го изпускаме в кавлификацията относно исковете, а пък това е съвсем различно при квалификацията на престъпленията ако се падне наказателен казус, защото там т.н. "навръзване" е доста специфично и бих казала си е сложно, защото пропускането на една цифра или алинея води до грешна кавалификация.
- antoniaaatanasova
- Младши потребител
Колеги, по кои учебници ще се готвите по въпросите от гражданско, вещно и облигационно право, т.е. от 1-ви до 21-ви въпрос? Дали ще има промяна в конспекта от 4 октомври 2006 г?
- nataly
- Младши потребител
fixxxer написа:Ne sa q publikuvali o6te. Sigurno v peta4nia broi 6te izleze...
и в сайта на ВСС го няма обявен конкурса.
- zzzzz
- Потребител
zdr
Колега нормално е да няма обявен конкурс на сайта на ВСС при положение,че не е побликуван в ДВ.
Относно конспекта едва ли ще има промяна , защото приеха абсолютно същия и за районни, а се очаква да приемат и нов закон за съдебната власт и най - вероятно ще има нова наредба и нов конспект тогава а това най - рано ще бъде за следващия конкурс според мен.
Относно конспекта едва ли ще има промяна , защото приеха абсолютно същия и за районни, а се очаква да приемат и нов закон за съдебната власт и най - вероятно ще има нова наредба и нов конспект тогава а това най - рано ще бъде за следващия конкурс според мен.
- antoniaaatanasova
- Младши потребител
zdr
Ако погледнете за предшния конкурс Протокола е от 18 октомври, а датата на публикуване в ДВ е 31 октомври, така че логично е обявлението за конкурса да се побликува през следващата седмица най-вероятно, така че няма нищо странно гответе си спокойно документите.
- antoniaaatanasova
- Младши потребител
Колеги, копията от дипломата и удостоверението за правоспособност трябва ли да бъдат нотариално заверени?
- perle
- Нов потребител
perle написа:Колеги, копията от дипломата и удостоверението за правоспособност трябва ли да бъдат нотариално заверени?
не, но трябва да се носят оригиналите за сверяване.
- andronika
- Потребител
fixxxer написа:И в днешния брой на Държавен вестник я няма обявата за конкурса. Но защо ли се бави?!
Може би колега, защото някои от хората, които трябва да спечелят конкурса трябва първо да си вземат изпита за правоспособност, който е на 11 май. Не виждам друго логично обяснение, защото първият изпит е на 8 юни, а както знаем по новата наредба документите се подават в съответните съдилища и прокуратури, за които се кандидатства, като след изтичане на срока за подаването им, от там се изпращат на ВСС, поставят се нови входящи номера вече за ВСС, изготвят се списъци на допуснати и недопуснати кандидати и т.н. и т.н. Това е работа, която отнема доста време, имайки предвид това, че все пак става въпрос за 4 отделни конкурса и вместо от ВСС да си осигурят достатъчно време, за да подготвят чисто технически провеждането на конкурсите, публикуването на обявата все още се бави.
- sogio
- Потребител
|
|