начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Конкурси, изпити

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Конкурси, изпити

Мнениеот Sarra » 19 Фев 2007, 14:38

„Трябва изпит за всеки. Защото има примери: Днес е човек, а утре — магаре.“

Левски до Д. Хр. Попов, 30.V.1871 г.
Sarra
Потребител

Мнениеот hebigatsu » 19 Фев 2007, 16:13

Здрасти,
Абсолютно правилно!!! :lol: :lol: :lol:
Въпросът е : Кой ще изпитва!?!?!? :roll:
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала :) :) :)
hebigatsu
Активен потребител

Мнениеот Sarra » 19 Фев 2007, 16:39

Здрасти! Кой да изпитва ли? Мисля, че ако поставим въпроса по друг начин, ще имаме решение на проблема. Аз мисля, че е от голямо значение как, по какъв начин се изпитва. Изпитите трябва да се провеждат по начин, който максимално ограничава субективността при оценяването. Това според мен би се постигнало, ако изпитът се провежда по следния начин: има например конкурс за съдии; тестът и казусът да се оценяват не от една комисия, а от най-малко три комисии, от най-малко три независими оценители от (забележете!) най-малко три места: от ВСС, от Министерство на правосъдието,от Висшия адвокатски съвет, от хабилитиран преподавател от СУ"ЮФ". Тези независими оценки да имат равна тежест и да не са анонимни.

„На такива хора дай работа, които са разсъдителни, постоянни, безстрашни и великодушни.“

Левски до Л. Каравелов, 16.IX.1872 г.
Sarra
Потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 09 Май 2007, 11:15

Сега на всички конкурси изпитва зам.м-р Сабрие Сапунджиева, което дава отговор и на двата въпроса- кой? и как? Щракнете й името на гугъла, вижте и опита и знанията и си дайте отговор...
Ivailo5rov
Активен потребител

Назад към Конкурси, изпити