- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Казусът от конкурса за младши съдии
|
|
Впечатлява, непознаването на нормативната база - например Наредба № 2 от 2006 г. на ВСС за провеждането на конкурси. Повече от неудобно е, кандидати да не познават регламента за конкурса на който се явяват. Друг е въпросът, дали посочената наредба отговаря на изискванията не само на кандидатите.
- larami56
- Нов потребител
за устния изпит за мл. съдии
колеги, в съобщението на ВСС за графика за изпитите за мл. съдии пише с огромни букви че на устния изпит не се допуска ползването на нормативни актове. Какво ще кажете?
- shturka
- Младши потребител
сега трябва да падне яко зубрене на законите, а времето е доста оскъдно, много неприятно, сигурно това доста ще се отрази на оценките тази година
- shturka
- Младши потребител
Колеги, разкажете как минава устния изпит. Разпитват ли много или само по въпросите, които си изтеглил?
- marialex
- Младши потребител
на миналите три конкурса, на които съм се явявала, устния изпит за съдии беше супер лесен, доказателство за това са оценките - около 50% са шестици. Тази година обаче не знам как ще е , защото за пръв път няма да се ползват нормативни актове/ поне така пише на страницата на ВСС/. Мисля че ще е доста по-трудно
- shturka
- Младши потребител
Това ми звучи окуражаващо Като си помисля обаче, че на една комисия се падат само по 30 кандидата - май с доста време ще разполагат да си ни изпитват на воля.
- marialex
- Младши потребител
|
|