начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Белтъчини или протеини?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Белтъчини или протеини?

Мнениеот fiorefiore » 09 Яну 2007, 15:41

Здравейте, моля за ви за информация. Къде мога да прочета дали съм задължена да напиша белтъчини или протеини? Става дума за рекламен материал и разбрах, че имало значение. Много ви благодаря предварително.
fiorefiore
Младши потребител

Мнениеот ares » 09 Яну 2007, 15:45

Пич, сбъркал си сайта, този е за юристи, не за културисти :P
ares
Младши потребител

Мнениеот fiorefiore » 09 Яну 2007, 15:48

Първо съм жена. Второ ако си прочел става питам евентуално за ЗАКОН, който ме задължава да изписвам по някакъв начин изписването на едно и също нещо. Трето бих те посъветвала да бъдеш по- мил, но преди това да прочетеш малко литература и да разбереш, че не само в хранителните добавки има белтъчини или протеини. Всъщност тях ги има в почти всичко, което ядеш като започнеш от хляб, минеш през млеката.... Успех все пак.
fiorefiore
Младши потребител

Мнениеот pokerman » 09 Яну 2007, 15:52

За каква реклама става въпрос ?
За хранителни добавки ли?
pokerman
Потребител

Мнениеот fiorefiore » 09 Яну 2007, 15:53

pokerman написа:За каква реклама става въпрос ?
За хранителни добавки ли?

Да, за добавка в млечен продукт.
fiorefiore
Младши потребител

Мнениеот ares » 09 Яну 2007, 15:54

ОКи :D , това беше майтап колежке, не се впрягай, а това че те нарекох пич също бе майтап защото мадамите дето пият протеини са си пичове отвсякъде.Сори, ако съм те засегнал..
ares
Младши потребител

Мнениеот fiorefiore » 09 Яну 2007, 15:58

ares написа:ОКи :D , това беше майтап колежке, не се впрягай, а това че те нарекох пич също бе майтап защото мадамите дето пият протеини са си пичове отвсякъде.Сори, ако съм те засегнал..

Засегнах се единствено и само, защото пишеш без да казваш нешо. Харесвам този сайт и чета смислени мнения, от които научаваш нещо. Той е от малкото качествени.
fiorefiore
Младши потребител

Мнениеот ares » 09 Яну 2007, 16:02

Да ти кажа честно, качествените мнения не са толкова много според мен, но наистина има и такива. А аз обичам шегите, всички тук са толкова сериозни, извисени и самовлюбени, че понякога на човек му доскучава по дяволите :lol:
ares
Младши потребител

Мнениеот d_d » 09 Яну 2007, 17:46

Съдържанието на продукта следва да е описано на български език. Протеини и белтъчини означават едно и също , а от друга страна се използвата едновременно и почти по равно в съвременния език. Така че вие си изберете кое от двете ще използвате. Напоследък се набляга на "протеини". Но много се дразня като слушам за диоксид, а не двуокис.
d_d
Потребител

Мнениеот fiorefiore » 09 Яну 2007, 17:58

Дамм, аз със сигурсност съм запозната, че двете думи означават едно и също. Не искам да имам проблеми с съответните истанции просто. Затова попитах вас юристите дали има такава наредва, закон или каквото и да е друго.
Все пак съм благодарна на тези, които писаха по въпроса.
fiorefiore
Младши потребител

Мнениеот alexa2 » 09 Яну 2007, 18:06

Би трябвало изискванията към рекламирането на този вид продукти да се съдържат в нормативния акт, уреждащ изискванията към съдържанието, етикирането, пускането на пазара, въвеждането или вноса и др.под. по отношение на същите продукти. Така е и при продуктите, в областта на които аз работя, а те са подобни и изискванията към тях също. Така че моят съвет е, прочетете внимателно всички нормативни актове, които сте чели при опаковането или при вноса/въвеждането на тези продукти. Успех!
alexa2
Потребител

Мнениеот fiorefiore » 09 Яну 2007, 18:12

Благодаря Alexa, изчетох цялата наредба за етикирането, обаче нищо, което ме задължава да ползвам която и да е от двете. Просто ужасно се лутам. Да, протеини определено не ебългарска дума, но е по- разбираема за потребителя, тоест той по- скоро ще разбере, че са му нужни въпросните протеини, а не белтъчини, които се съдържат в този продукт.
fiorefiore
Младши потребител

Мнениеот alexa2 » 09 Яну 2007, 18:17

А защо тогава не изпишете и двете думи с наклонена черта между тях или поставяйки в скоби втората от двете думи?!
alexa2
Потребител

Мнениеот fiorefiore » 09 Яну 2007, 18:20

alexa2 написа:А защо тогава не изпишете и двете думи с наклонена черта между тях или поставяйки в скоби втората от двете думи?!

Никакъв начин. Скоро ще видите въпросните продукти на пазара и ще разберете защо :-)
fiorefiore
Младши потребител

Мнениеот alexa2 » 09 Яну 2007, 18:51

Личното ми мнение на потрбител - лаик е, че "белтъчини" е думата, която сме учили в училище и знаем, че са ни нужни. "Протеини" е модерна, може би общоприета дума, която сигурно е по-лесно възприемана от по-младото поколение (не знам защо си мисля така, може би защото считам съвременното образование и образователна система за стремително ... как да кажа ... плъзнати надолу по наклона на невежеството, липсата на заинтересованост и т.н. Може би нямам никакво основание за формиране на подобно становище, извинете ако съм засегнала някого)
alexa2
Потребител

Назад към Общи дискусии