начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

конкурс за административни съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот katya01 » 02 Дек 2006, 15:55

denni_law написа:Катя от известно време ти следя писанията във форума и вече наистина почваш много да ме дразниш и свичките ти бръщолевения станаха досадни. Незнам колко си българка с британски паспорт, но тези българи с британски или с друг чужд паспорт, които познавам биха се засрамили от думите ти. Знам едно, че ако си кадърен и в България и навсякъде по света ще успееш, друг е въпроса какъв ти е мирогледа - дали си "кон с капаци" или широко скроен, а според мен ти си от първите.
Моя близка е оторизиран представител на европейска адвокатска кантора за цяла България и през ум не й минава да се изнася и да работи в централа им, защото й е по-добре в България.
А явно ти може и да имаш само диплома, но не вярвам, че работиш и успяваш като юрист, защото най-малкото начина ти на мислене не подхожда на един истински юрист. Просто ти липсва широта на погледа и съзнанието ти е изпълнено с омразата и жлъчта на един loser

Loser? What a joker! What a funny, funny guy! :lol: :lol: :lol: "оторизиран представител на европейска адвокатска кантора за цяла България" wow! Кви големи хора познаваш! ;) :) в централата "размитат" за твоята позната. Когато лисицата не може да докосне гроздето и вика, че е кисело.

Най-щастливата ми дата е 10/11/1989! "Welcome to the top flight"! Да се види кой кой е! Не се гаси, туй що не гасне! Тавана е небето!

Твоето изказване е учебникарски пример за злоба!
katya01
Младши потребител

Мнениеот katya01 » 02 Дек 2006, 16:00

aleks84 написа:3 000, 4 000 лв. заплата, а това в България, на нашия стандарт, е доста над 4 000 паунда в Англия.

:lol: Надай се да са повече! ;) :)
katya01
Младши потребител

Мнениеот denni_law » 02 Дек 2006, 16:06

Катя, страшно много ми приличаш на онези девойки от дълбоката провинция, които със зъби и нокти се мъчат да дойдат в София и като стъпят на столична земя си мислят, че хванали Господ за шлифера и стават по-големи софиянци от кореняците и започват наляво и надясно да парадират с това.
Няма за какво да злобея, защото си имам достатъчно добър стандарт на живот за България, живеят в най-малкия и най-скъп квартал на София, имам работа, която обичам и въобще се чувстам щастлив човек заразлика от теб!
denni_law
Младши потребител

Мнениеот katya01 » 02 Дек 2006, 16:07

denni_law написа:Катя, страшно много ми приличаш на онези девойки от дълбоката провинция, които със зъби и нокти се мъчат да дойдат в София и като стъпят на столична земя си мислят, че хванали Господ за шлифера и стават по-големи софиянци от кореняците и започват наляво и надясно да парадират с това.
Няма за какво да злобея, защото си имам достатъчно добър стандарт на живот за България, живеят в най-малкия и най-скъп квартал на София, имам работа, която обичам и въобще се чувстам щастлив човек заразлика от теб!

dream on :lol: :lol: :lol:
katya01
Младши потребител

Мнениеот edit » 02 Дек 2006, 16:21

Катя, очевидно никой не адмирира становищата ти. Без да ги обсъждам по същество, ще си позволя да отбележа, че тона който използваш, е недопустим дори за средно възпитан човек. Защо не потърсиш изява в друг форум? Може би все някъде във виртуалното пространство ще намериш място, където мнението ти да бъде оценено по достойнство.
edit
Потребител

Мнениеот aleks84 » 02 Дек 2006, 16:32

Абе, Кате, кой те знае какви чинии миеш в Англия и какви мутирали ягоди береш по калните англииски поляни. Само си мечтаеш за пари и престиж и сигурно се чувстваш безкрайно прецакана от живота, защото никой там не "размита" за теб и им е писнало да им се мъкнат надъхани, мизерни чужденци и да им се молят да им чистят къщите. Най - щастливият ти ден е 10.11.1989? Милата, явно животът не е бил много добър с теб, хайде, признай си, няма да те съдим строго, поплачи си, ако трябва, пийни си, ще ти олекне:))))))))))
aleks84
Потребител

Мнениеот denni_law » 02 Дек 2006, 16:48

колеги, иматели някаква информация от тук нататък какво ще трябва да правим за встъпването в длъжност?
denni_law
Младши потребител

Мнениеот katya01 » 02 Дек 2006, 16:52

aleks84 написа:Абе, Кате, кой те знае какви чинии миеш в Англия и какви мутирали ягоди береш по калните англииски поляни. Само си мечтаеш за пари и престиж и сигурно се чувстваш безкрайно прецакана от живота, защото никой там не "размита" за теб и им е писнало да им се мъкнат надъхани, мизерни чужденци и да им се молят да им чистят къщите. Най - щастливият ти ден е 10.11.1989? Милата, явно животът не е бил много добър с теб, хайде, признай си, няма да те съдим строго, поплачи си, ако трябва, пийни си, ще ти олекне:))))))))))

ОК! Мислете си това, което ви харесва да си мислите. Все пак, важно е да се чувставате щастлив и успели. Аз знам какво правя, как съм го постигнала и се чувствам успяла! България е твърде малка и изостанала за хора като мен. Емиграцията е нещо хубаво, защото позволява на можещите и качествените да постигнат потенциала си!

Мога да ти кажа много неща за правото, животът и правото като бизнес. Но е под достойнството ми да отгoварям на злобни деца - 84 набор. Тъжно е, че сте толкова млади, с толкова злоба и без надежди! Исках да ви покажа, че всеки може, дори и аз - средно възпитаната жена, без връзки, от провинцията! Съжалявам, че си изгубих времето с вас! Блаженни са невежите като вас!

Искам само да ви кажа, че не сте подготвени нито за правото, нито за живота и ви личи!
katya01
Младши потребител

Мнениеот mam89 » 02 Дек 2006, 17:06

колеги, до преди известно време влизането в този форум беше нещо изключително приятно и полезно, но сега вместо съпричастност и взаимопомощ между участниците в конкурса, от страниците лъха злоба и негативизъм. Предлагам ви да приложим един изпитан педагагически метод - не обръщай внимание на дразнителя и той ще спре / вече няма да е интересен /. Повярвайте ми - работи чудесно при децата - изпитала съм го.
mam89
Младши потребител

Мнениеот malanoche » 02 Дек 2006, 17:19

Наблюдавам форума от самото му създаване......колеги оставете тази английска умопобъркана пациентка,не и обръщайте внимание и тя ще отиде в небитието съвсем скоро.Има по-важни неща да разискваме и най-вече да спорим......... :) :)
malanoche
Потребител

Мнениеот mitko6 » 02 Дек 2006, 17:34

Така си е за Катето, но защо никой не взима отношение по поставения от мен въпрос - за приложението на чл. 402, ал. 1 (отм.) ТЗ, мисля си, че е интересна тема.
mitko6
Потребител

Мнениеот katya01 » 02 Дек 2006, 18:32

Това е дълбоко! за пръв попадам на тази поема. Жена съм, но това е моята философия за живота! невероятно!
katya01
Младши потребител

Мнениеот maradi » 02 Дек 2006, 18:50

karanedeff написа:Ако владееш се, когато всички
треперят, а наричат теб страхлив;

Ако на своето сърце едничко
се довериш, но бъдеш предпазлив;

Ако изчакваш, без да се отчайваш;
наклеветен – не сееш клевети;
или намразен – злоба не спотайваш;
но… ни премъдър, ни пресвят си ти;

Ако мечтаеш, без да си мечтател;
ако си умен, без да си умник;

Ако посрещаш Краха – зъл предател –
еднакво със Триумфа – стар циник;

Ако злодеи клетвата ти свята
превърнат в клопка – и го понесеш,
или пък видиш сринати нещата,
градени с кръв – и почнеш нов градеж;

Ако на куп пред себе си заложиш
спечеленото, смело хвърлиш зар,
изгубиш, и започнеш пак, и можеш
да премълчиш за неуспеха стар;

Ако заставиш мозък, нерви, длани –
и изхабени – да ти служат пак,
и крачиш, само с Волята останал,
която им повтаря: “Влезте в крак!”

Ако в тълпата Лорда в теб опазиш,
в двореца – своя прост човешки смях;

Ако зачиташ всеки, но не лазиш;
ако от враг и свой не те е страх;

Ако запълниш хищната Минута
с шейсет секунди спринт
, поне веднъж;

Светът е твой! Молбата ми е чута!
И главно, сине мой – ще бъдеш Мъж!

Каранедефф, това е ВЕЛИКОООО!. Авторът на едно от най-забавните детски фентъзи-"Маугли" е бил един наистина страхотен човек !

Kasidi, kemas, a_ni, vega, gudio, pipelota, edit, gega, loyer, rossa3, denni_law, oho_boho, softy, titylina, TheBest11, karanedeff, grey74, milanova99, cobra_2, hebigatsu, donna, Kormoran, aa123, magaiva, Zadochnik, blue_eyes, yosifova, panika, bestdogapk0676, tedi_2, bianka, zidaromazach, GEPARDA_33, paragraf, kittymimij, ednaotvsicki, liljana, orwell, lotariya, maimundere, pamelanb, leviatan, magaiva, otnaszaVAS, him, Galahallt, milanova99, eva1234, neregistrirana, vtora, neznaiko, uchastnik, moni_d, sa6om, ronald, mona_liza, kaliman, pipilotta, kukurigu, stainbek, krem_karamel, V_I_K_I , turtoise, Queen, divas, chilipet........

И всички вие 177 440 човека, които изразихте своите мнения или просто погледнахте в този форум желая ви успех, независимо от резултата от този изпит. По-горе написах, че този форум е нашия свят и затова, както казваше един също толкова велик писател/Кърт Вонегът/ - моята "прозирка" в този форум/свят/ се затваря днес ! БЛАГОДАРЯ ВИ НА ВСИЧКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
maradi
Потребител

Мнениеот maradi » 02 Дек 2006, 19:20

Димчо Дебелянов

Аз умирам и светло се раждам -
разнолика, нестройна душа,
през деня неуморно изграждам,
през нощта без пощада руша.

Призова ли дни светло-смирени,
гръмват бури над тъмно море,
а подиря ли буря - край мене
всеки вопъл и ропот замре.

За зора огнеструйна копнея,
а слепи ме с очите си тя,
в пролетта като в есен аз крея,
в есента като в пролет цъфтя.

На безстрастното време в неспира
гасне мълком живот неживян
,
и плачът ми за пристан умира
низ велика пустиня развян
maradi
Потребител

Мнениеот krasi73 » 02 Дек 2006, 22:23

ИСКАМ ДА ВИ КАЖА 4Е СЪМ ОТ УСПЕЛИТЕ НО ВСИ4КО БЕШЕ ПАРОДИЯ.ТЪЖНО МИ Е ЗА НЕУСПЕЛИТЕ.ЕДВАЛИ ГИ УСТРОЙВА ВТОРИ 6АНС.
krasi73
Нов потребител

Мнениеот turtoise » 02 Дек 2006, 22:53

maradi,karanedeff, Благодаря ви, че за пореден път спасявате форума. Толкова злоба и завист, колкото имаше в последните дни... Не знам за вас, но аз съм изтощена и тъжна от последните страници и мисля да не се връщам.Ще се радвам да се запозная с всички колеги, които бяха назначени, а мисля, че и с останалите ще се срещаме по работа. Сигурно имате основание да сте толкова недоволни от съдиите, но, повярвайте, има и такива, които не заслужават упреците ви, а толкова омраза, и то само заради професията си, не заслужава никой. Мисля, че най-важното, което научих в тази професия е, че да съдя е моята работа, но само в залата. Извън нея никой не ми дава това право. Желая ви удовлетвореност от живота, спокойствие и мъдрост, и най-вече здраве на вас и близките ви.
turtoise
Младши потребител

Мнениеот gega » 03 Дек 2006, 00:02

krasi73 написа:ИСКАМ ДА ВИ КАЖА 4Е СЪМ ОТ УСПЕЛИТЕ НО ВСИ4КО БЕШЕ ПАРОДИЯ.ТЪЖНО МИ Е ЗА НЕУСПЕЛИТЕ.ЕДВАЛИ ГИ УСТРОЙВА ВТОРИ 6АНС.

Е, и аз имам малки съмнения в тази теза, още повече като видях елементарния казус на писмения изпит. Но, моля Ви, доискажете Вашето разочарование. Вижте, ако излезем с истинските си имена в този форум, много по-дискусионно би станало общуването ни. Но тъй като всички сме анонимни, за сега (за модераторите и други хора навярно не сме:))))))) ), трябва да спазваме неписаните правила за "дискретност".
И въпреки всички съмнения в честността на този конкурс (апропо - има няколко девойки, които са класирани за София и които не само че не са се занимавали с административно право, но и надали някога са отгръщали ЗУТ, а още по-малко ЗТСУ), аз съм убеден, че много от вас влизат в тази система благодарение на своите усилия и ЗНАНИЯ. В това се състои моето задоволство.
Ако някой прочете това, което съм ви казвал в самото начало, ще установи, че и аз същото съм твърдял - никога няма да има подобен шанс да влязат в съдебната система хора, които разчитат на своите знания и изключителен шанс (едва трима кандидати за едно място). Наистина, много от спечелилите сами съзнават, че късметът е бил с тях - познавам отлично представили се на конкурса, за които не мога да кажа, че са отгръщали ЗУТ. Но най-важното е, че тези хора имаха смелостта да се явят на КОНКУРС и се представиха с класа по-добре от действащи магистрат. И това е едно добро начало. Сега е моментът да докажете, че не е случайност това, което сте постигнали, както и че нашите надежди във Вас не са били напразни. Успех, колеги и дори и да сте се чувствали като участник в театъра на абсурда, дойде моментът, в който ще трябва сами да поемете голямото бреме - отговорността на СЪДИЯ.
gega
Потребител

Мнениеот TheBest11 » 03 Дек 2006, 14:16

Толкова злоба и завист, колкото имаше в последните дни... Не знам за вас, но аз съм изтощена и тъжна от последните страници и мисля да не се връщам.Ще се радвам да се запозная с всички колеги, които бяха назначени, а мисля, че и с останалите ще се срещаме по работа.

На новоизбраните съдии - честито. Кой как е издържал конкурса само той си знае. Аз специално мисля, че беше на 95 % нагласен, както впрочем всеки конкурс в БГ. Но се настройте, че в тази съдебна система има само злоба и интриги, всеки ще се стреми да ви подлее вода и после да гледа сейра ви. Бъдете достойни съдии и на първо място се научете на уважавате адвокатите, и по принцип отсрещната страна.
TheBest11
Нов потребител

Мнениеот krem_karamel » 03 Дек 2006, 18:00

maradi написа:
karanedeff написа:Ако владееш се, когато всички
треперят, а наричат теб страхлив;

Ако на своето сърце едничко
се довериш, но бъдеш предпазлив;

Ако изчакваш, без да се отчайваш;
наклеветен – не сееш клевети;
или намразен – злоба не спотайваш;
но… ни премъдър, ни пресвят си ти;

Ако мечтаеш, без да си мечтател;
ако си умен, без да си умник;

Ако посрещаш Краха – зъл предател –
еднакво със Триумфа – стар циник;

Ако злодеи клетвата ти свята
превърнат в клопка – и го понесеш,
или пък видиш сринати нещата,
градени с кръв – и почнеш нов градеж;

Ако на куп пред себе си заложиш
спечеленото, смело хвърлиш зар,
изгубиш, и започнеш пак, и можеш
да премълчиш за неуспеха стар;

Ако заставиш мозък, нерви, длани –
и изхабени – да ти служат пак,
и крачиш, само с Волята останал,
която им повтаря: “Влезте в крак!”

Ако в тълпата Лорда в теб опазиш,
в двореца – своя прост човешки смях;

Ако зачиташ всеки, но не лазиш;
ако от враг и свой не те е страх;

Ако запълниш хищната Минута
с шейсет секунди спринт
, поне веднъж;

Светът е твой! Молбата ми е чута!
И главно, сине мой – ще бъдеш Мъж!

Каранедефф, това е ВЕЛИКОООО!. Авторът на едно от най-забавните детски фентъзи-"Маугли" е бил един наистина страхотен човек !

Kasidi, kemas, a_ni, vega, gudio, pipelota, edit, gega, loyer, rossa3, denni_law, oho_boho, softy, titylina, TheBest11, karanedeff, grey74, milanova99, cobra_2, hebigatsu, donna, Kormoran, aa123, magaiva, Zadochnik, blue_eyes, yosifova, panika, bestdogapk0676, tedi_2, bianka, zidaromazach, GEPARDA_33, paragraf, kittymimij, ednaotvsicki, liljana, orwell, lotariya, maimundere, pamelanb, leviatan, magaiva, otnaszaVAS, him, Galahallt, milanova99, eva1234, neregistrirana, vtora, neznaiko, uchastnik, moni_d, sa6om, ronald, mona_liza, kaliman, pipilotta, kukurigu, stainbek, krem_karamel, V_I_K_I , turtoise, Queen, divas, chilipet........

И всички вие 177 440 човека, които изразихте своите мнения или просто погледнахте в този форум желая ви успех, независимо от резултата от този изпит. По-горе написах, че този форум е нашия свят и затова, както казваше един също толкова велик писател/Кърт Вонегът/ - моята "прозирка" в този форум/свят/ се затваря днес ! БЛАГОДАРЯ ВИ НА ВСИЧКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Много съм признателна на Каранедев за стиховете !

Поздрави на всички вас и не съм съгласна, че следва да се затвори този форум.

Забежките на Катя са като неудачите на всеки жив организъм, а ние като общност сме такива.

Подкрепям колегата пуснал въпрпосче по ТЗ за размисъл...

Приятна неделя на всички
krem_karamel
Потребител

Мнениеот a_ni » 03 Дек 2006, 18:29

Хей, приятели, стига вече сте обръщали внимание на изключението,наречено "КАТЕТО"! Тя си е в Англия, ние сме си тук и твориме нашето си право! В нашата България, с нашите семейства, с нашите деца, с близки и приятели, с българските традиции и с българската трапеза нека си посрещнем светлите празници, които наближават ! Нека се радваме, че сме в своята родина и дишаме въздухът на нашите деди! Как толкова векове българи и българки не са се отрекли от вярата и земята си , макар че са ги клали и изнасилвали, грабили децата им, палили селата им, тъпкали душата им, кажете ми как?
Какви хора са били те ? Аз ще ви кажа - БЪЛГАРИ, които са обичали страната си, смели и чисти хора, а не гладни за някакво нарочено величие и богатство егоцентрични същества! Ако малко повече се заобичаме и навреме разберем, че за да сме щастливи, не ни е необходимо злато, а сърдечност и топлина, ще забравим за такива като КАТЕТО!
Радвам се за всички успели, още веднъж - БРАВО!
a_ni
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити