начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за административни съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот kasidi » 29 Ное 2006, 22:48

За да бъда коректна към всички ,които са във форума и към които се привързах /виртуално :D / уточнявам: нямам официална информация.
Информацията за града ни,за който ще спомена след като излязат резултатите ми бе предадена от моя колежка,която вече е сред бъдещите административни съдии.Не ми каза откъде е информацията,но очевидно е вярна.От шестте места в гради ни две са за колеги от града,а останалите четири са за софиянци.Но нека да изчакаме официалните резултати,за да бъде коментара по-точен.
kasidi
Потребител

Мнениеот panika » 29 Ное 2006, 23:50

Kasidi, искам да се срещаме и за след края на този форум. СТРАХОТНА си!!! Дано не е вярна информацията ти и ти имаш успех, а е възможно и "софиянци" да не встъпят на местата, защото осъзнаят , че трябва да пътуват например и да те повика ВСС теб. Не знам дали мечтая или е възможно, но ти го желая...За себе си също не мога да споделя нищо - по логика трябва да съм там, където исках, но ако информацията от пресата е пълна и вярна, които ние си знаем, че не е достатъчно доказателство... Всички оставаме в очакване и НАДЕЖДА.
До скоро и моля ви бъдете по-положителни, защото някой от изказаните мнения ме карат да не изпитвам същото желание за четене на форума, както преди месец или дори седмица, коагот търсих успокоение и добронамереност, а сега срещам и други недотам приятни думи...До скоро и лека нощ.
panika
Младши потребител

Мнениеот vtora » 30 Ное 2006, 09:08

Паника, както и всички останали, недейте се паникьосва! Със сигурност не си заслужава, защото животът продължава. И аз имам проблеми с членуването, във всички възможни смисли, но даже и от това не ми пука, ха-ха-ха!!!
Все-повече съм сигурна, че не това кандидат-студентско подреждане може да конституира един добър съд, но пък е казал, че истинската цел е тази. Тя е афиширана, но за мен с това се изчерпват нещата.
Все-още сме си в преход и мисля, че докато стои въпроса за произхода на първия милион, ДЪРЖАВАТА - в този й вид и същност, и присъщите й ПОЛИТИЦИ, не просто нямат нужда от добра съдебна система, а тя им е даже противопоказна.
Препоръчвам на всички християнско смирение и себеуважение. Не е толкова фатално, че само вие, или ние, ще си знаем, че ставаме. Нашия живот си е всичко, което имаме, но пък сме наясно, че с оглед планетарното време той си е просто един мигновен проблясък.
Аз поддържам становището си, че няма да встъпя, защото те могат да си приемат правилата на играта, но пък аз разполагам с възможността да избера дали да играя, както и докога да играя.
Варианта обучение тип "ПУЦ" направо ме ужаси. Заради тази егоцентрична система, мислят ли си, че и ние сме ненормални, поради което за 2 месеца, вече на възраст и със семейни ангажименти, ще сме щастливи и напъващи да участваме в без - ефективните им начинания.
Хей, не можах да разбера какво означава някой юрист - настоящ адвокат и бивш магистрат, да е работил против съдебната система! Знае ли някой фактите? Ако ги знае, да ми/ни ги каже, за което предварително благодаря много, много!
Мисля си, дали една система, която социологически и статистически се ползва от около 17-18 % доверие, срещу което не знам защо не отчитат, че стои 82 - 83 % НЕДОВЕРИЕ, резонно не предизвиква рационални мисли да работиш срещу нея. Ами тя - тази система, социото не я харесва. А нещо, като не го харесваш, искаш да го промениш, а ако е невъзможно да го промениш - искаш да го събориш.
Дали в този ред на мисли, този колега след 20-30 години няма да бъде обявен за "активен борец".
В тази ранна утрин ви натресох вероятно празните си мисли като един ДЖЕРОМ - ДЖЕРОМОВ типаж, за което моля за извинение. И все-пак - УСПЕШЕН ДЕН НА ВСИЧКИ! и другото - да я караме като шопа, който казал: "Що да се кося, като па ще ми мине." Всичко тече и всичко се променя, а совата не е това, което е.
vtora
Младши потребител

Мнениеот edit » 30 Ное 2006, 09:40

vtora,"Варианта обучение тип "ПУЦ" е само поредното безумие. Обаче отпуснатите от европейците пари по повод родния експеримент, наречен "Административен съд" трябва да се усвоят. :wink: / надявам се, разбираш какво означава това/. Е, няма по- лесен начин от всевъзможни лекции, изнасяни от знаещи и не дотам знаещи. Това са хонорари, комъндировъчни, дневни, печатане на разни материалчета и т.н.
Та в този ред на мисли, назначените "щастливци", ще трябва да изтърпят всички неудобства, свързани с двумесечното "обучение" и едва ли ще си тръгнат по- обучени от това което са били преди да започнат , но пък ще има и доволни- хем похапнали от буренцето с меда, хем спретнали чудните отчети за пред Европата. . .
edit
Потребител

Мнениеот vtora » 30 Ное 2006, 09:50

едит, все-пак сме 21 век и едва ли някой от нас си е лягал гладен. Затова и ми е смешно и тъжно, да ми е отредена за пореден път ролята на хранена и обучавана. Не искам и хонорарите им, защото както казва набора на Хан Аспарух - Лили Иванова: Не всичко е пари, приятелю, не всичко е пари!
При стандарта, който поддържам, техните командировъчни не задоволяват нуждите ми и отново ще страда семейният ми бюджет.
НО ПАСАРАН! Аз знам и по добри начини за харчене на пари.
И затова като ми е обидно, ми остава просто да кажа, че няма да им позволя да ме обиждат. Спечелила съм конкурса им, но пък на тях това ни им било достатъчно, ха-ха-ха! Не им искам великата длъжност!
vtora
Младши потребител

Мнениеот V_I_K_I » 30 Ное 2006, 10:05

VTORA, скептицизма ти е напълно разбираем. За мин.5 год. стаж като юристи всеки от нас си е изградил някакъв стандарт. Това беше основната дилема и пред мен. Дали съм готова да подаря най-вече свободата си и правото да избиарм - напр. клиентите и работата си. Още не съм си отговорила на този въпрос.
Думите ти са на човек, който знае цената си. И това е страхотно. Отстоявай себе си. Нито една службичка не заслужава да се мразиш, че си я заел. това е може би най-важното, което никой не може да ни отнеме /освен самите ние/ - ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ИЗБИРАМЕ! Аз съм с теб.
V_I_K_I
Младши потребител

Мнениеот edit » 30 Ное 2006, 10:15

vtora,съвсем нямам предвид, че някои от назначените и обучаваните ще се ползват от тези благини. . .
edit
Потребител

Мнениеот pipelota » 30 Ное 2006, 11:31

Здравейте, колеги!!!
Много рано сте захапали деня с лошо настроение и скептицизъм. Недейте така, големи хора сме, трябва да сме се научили вече кое е важното в живота. За мен това е семейството ми и там влагам най-много и то само положително. От там нататък гледам на всичко с усмивката на мъдреца. Разбира се и аз се вълнувам до някъде какво ще стане, защото като всички вас имам и друга алтернатива, при това не по-лоша от съдийстването. Но ... имам още един ден в чудене какво ми предстои, защото преди малко звънях във ВСС и от там ми казаха, че резултатите ще бъдат изнесени утре следобяд, а по телефона информация не дават.
Ще си позволя като един проповедник да Ви кажа :
"БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ!" за това, че сте такива ГОЛЕМИ симпатяги и да ви пожелая спокойствие до утре. А утре РАДОСТ!!!.

:lol: :lol: :lol: Наистина прозвучах като проповедник. Дали да не сменя професията!?! :lol: :lol: :lol:
pipelota
Потребител

Мнениеот stainbek » 30 Ное 2006, 14:38

Колеги, не се притеснявайте, назначаването следва неотлъчно принципа на класирането и желанията. Ако имаш висок бал и много желания задължително встъпваш в длъжност. Обратното също е валидно. За изчерпателност следва да се добавят и хипотезите-висок бал и едно желание-тогава отпадаш, ако щатът не стига и нисък бал и много желания-също отпадаш, ако има лице с по-висок бал и е посочил "твойте" съдилища.
Следвайки този "обективен" критерий ВСС като кадрови орган в системата на правосъдието сътвори в "моят съд" наистина трагикомичен състав.
stainbek
Нов потребител

Мнениеот krem_karamel » 30 Ное 2006, 14:46

kasidi написа:За да бъда коректна към всички ,които са във форума и към които се привързах /виртуално :D / уточнявам: нямам официална информация.
Информацията за града ни,за който ще спомена след като излязат резултатите ми бе предадена от моя колежка,която вече е сред бъдещите административни съдии.Не ми каза откъде е информацията,но очевидно е вярна.От шестте места в гради ни две са за колеги от града,а останалите четири са за софиянци.Но нека да изчакаме официалните резултати,за да бъде коментара по-точен.

Kasidi,

радвам се и съм благодарна, че се запознах (задочно де :D ) тук с теб и

искрено ще съжалявам, ако не отидеш там, където си пожелал/а.

Стискам палци се недявам да имаш успех !

Днес в съда упорито се носят два слуха, да ги споделя, та дано малко ви поободря.

Не знам дали е така, но се говори: За Ловеч нямало кандидати хич или били под бройката и след края щели да викат на разговори следващите (след приетите) по успех да ги питат дали имат желание....
Според мен противоречи на закона тази идея, следва да има друг конкурс, но това не единственото в разрез със закона, което се прави...

Следващата година щели да качват 11 съдии във ВАС и тези, които са на нежелани от тях места да се "прегрупират"...

Много тъпичко ви утешавам, но и аз виртуално се привързах към повечето от "форумците" и плахо се опитвам да разведря положението.

А иначе, я горе главите, достойни сте, поне повечето хора, които срешнах тук, и се надявам животът да го докаже.

А и нали децата са ви живи и здрави и това е незаменимо :D
krem_karamel
Потребител

Мнениеот neregistrirana » 30 Ное 2006, 14:52

Извинявай, ама какво му е толкова трагикомичното на един състав от хора с висок бал? :oops:
neregistrirana
Потребител

Мнениеот krem_karamel » 30 Ное 2006, 14:52

[quote="vtora"] Варианта обучение тип "ПУЦ" направо ме ужаси. Заради тази егоцентрична система, мислят ли си, че и ние сме ненормални, поради което за 2 месеца, вече на възраст и със семейни ангажименти, ще сме щастливи и напъващи да участваме в без - ефективните им начинания. "

Ааа, може и да мине доста приятно за някои пребиваването в Германия.

Нямам вътрешни източници и съм "никой", просто анализирам пресата, та научих, че :
подготвя се обучение в Германия за новите съдии и не съм убедена, че това, което ви очаква, е ПУЦ, като ниво на контакти, стандарт, полети, командировъчни и европейско освежаване.
krem_karamel
Потребител

Мнениеот stainbek » 30 Ное 2006, 14:56

neregistrirana написа:Извинявай, ама какво му е толкова трагикомичното на един състав от хора с висок бал? :oops:

Не искам да обиждам никого лично - особено от хората във форума, но ще цитирам друг участник, който много сполучливо ги определи като "такива, които не знаят от коя страна се отваря папката с делото"
stainbek
Нов потребител

Мнениеот krem_karamel » 30 Ное 2006, 15:07

stainbek написа:
neregistrirana написа:Извинявай, ама какво му е толкова трагикомичното на един състав от хора с висок бал? :oops:

Не искам да обиждам никого лично - особено от хората във форума, но ще цитирам друг участник, който много сполучливо ги определи като "такива, които не знаят от коя страна се отваря папката с делото"

Колеги, нека не губим представа за реалност и взаимно уважение -

това, че едни за сметка на данъкплатците са се научили "от коя страна се отваря папката се делото" (само Ви цитирам) и в резултат на стечение на обстоятелствата по-рано са станали съдии и са го направили без конкурс,
не означава, че са по-качествени хора от другите и са по-компетентни за съдии.

Освен това - това бе първият публично обявен конкурс.

Всички досега (доколкото въобше е имало такива - само за мл. съдии)се обявяваха на ограничен кръг хора, вкл. този от 90-те години за мл. съдии в СГС, който някой от форумците бе издържал успешно и на който се оповаваше.

Та, наистина имам основание да уважавам успелите и да знам, че 90 % от тях за на местата си в залата на АС изцяло по своя заслуга.
krem_karamel
Потребител

Мнениеот stainbek » 30 Ное 2006, 15:17

chilipet написа: Чувам за уникални неща: "указ на МС" и "...при недоказване на твърденията на жалбоподателя в производството по оспорване на АА пред І инстанция съда ПРЕКРАТЯВА делото...". За тези бисери, за които при семестриален изпит, да не говорим за държавен, директно си осигуряваш изпит в топла есен, на далите тези отговори - бисери са писани съответно 4 и 4,90 !?!?!?!?!? И, забележете, в същото време на доста подготвени колеги (най-вече съдии имам предвид, тъй като и аз като тебе съм от почти 9 години съдия), без основание се намаляват оценките, за сметка на почти фриволното писане на 6 на кандидати, които, да ме прощавате, обаче, ако ги класират за съдии, няма да знаят от коя страна се отваря папката с делото. Та в нашия съдебен район са писали 6 на кандидати, които познавам добре и знам, че качествата им са меко казано съмнителни....

Такива творци на бисери доста трябва да се учат и да печелят уважение
stainbek
Нов потребител

Мнениеот kasidi » 30 Ное 2006, 15:17

Привет,привет на всички! Паника-специално благодаря!!!Аз изпитвам непреодолимото желание да се видя с всички вас и след приключване на така вече определената"кандедатстудентска кампания" :D Не злорадствам,уважавам всички,които показаха висок успех на изпитите.Надявам се че така високо ще държат "знамето" на съдийската професия.За мен този конкурс бе едно предизвикателство и си остава такова-нищо повече.Но съм убедена,че не всички от класиралите се ще успеят да бъдат онези съдии,които ние като адвокати,юрисконсулти и граждани искаме да бъдат.И ще си позволя да цитирам една песничка,която преди промените тихичко се пробутваше/Защо не съм негър от щата Алабама/Моля ,моля за извинение ако неправилно съм я цитирала и не на място.
Днес успешно направих презентацията на проекта по който работя и изпитах с удоволствие тръпката от това,че съм свободомислеща и широкоскроена.Аз съм била в съдебната система и знам колко много
работата в нея деформира работещите я.Не случайно външни наблюдатели говорят за нея за такава,обърната надолу с главата.
Предстоят още много промени....Затова желая здраве,силен дух и много хуманност на бъдещите съдии в адм.съдилища!
kasidi
Потребител

Мнениеот katya01 » 30 Ное 2006, 15:33

krem_karamel написа:Ааа, може и да мине доста приятно за някои пребиваването в Германия.
Нямам вътрешни източници и съм "никой", просто анализирам пресата, та научих, че : подготвя се обучение в Германия за новите съдии и не съм убедена, че това, което ви очаква, е ПУЦ, като ниво на контакти, стандарт, полети, командировъчни и европейско освежаване.

Каква радост! Ау, ау, ау! Два месеца в Германия :) Ей, провинциалисти сте! "ниво на контакти, стандарт, полети, командировъчни и европейско освежаване" :) :) :) Какви цености само?! Да се смея ли, да плача ли?! Не знам вече какво става. Толкова ли зле сте?! Аз също съм "никой"! Не знам и какво е да си "някой" според теб! Но ... това, което си написала ме разби. Ако такива хора решават дела, то всичко е ясно!
Кой мислите, че ще ви търси, че сте живи там?! По-зле и от ПУЦ ще е. Това ще е някаква програма за (бавноразвиващи се) източноевропейци :) Такова ще е и отношението към тази група "щастливци". Българската група, обаче, няма и да разбера какво мислят за нея германците :)
И все пак да знаете, в Германия рулират академиците, които са класа.
katya01
Младши потребител

Мнениеот edinotvass » 30 Ное 2006, 15:46

Здравейте и поздравления за вички успели, а на неуспелите - да не се чувстват такива.
Някой от информираните знае ли до кой номер са стигнали щастливците, назначени вчера?
edinotvass
Нов потребител

Мнениеот kasidi » 30 Ное 2006, 16:00

Vtora постави въпроса за това знае ли някой за магистрат,който да работи против съдебната система.Ами,този въпрос има многозначен отговор: против съдебната система работят тези,които са вътре в нея и са корумпирани/недоказано/,тези,които са замрели на нива от 70-80-те години,тези,които попаднаха в системата по неведоми пътища...
Сигурно може още да се изброява,а,може би и тези които са против реформата в съдебната система/не са никак малко/.Ако се сещате нещо друго,продължете :oops:
kasidi
Потребител

Мнениеот uchastnik » 30 Ное 2006, 16:10

Здравейте форумци. Изключително неприятен тон придоби форума след излизане на класирането и гласуването. Лично аз много съжалявам за това. На всички ни беше ясно, че при обявени 268 места и участващи 950 души ще има и разочаровани. Не е необходимо да се излива такава злоба върху успелите. Ако успелите да се класират на предни места и съответно назначени са пълни некадърници, какви ли са неуспелите? Хубав или лош, конкурса беше публичен, честен и шансовете на всички 950 участника бяха равни, ама наистина си мисля, че нямаше някои по-равни или те бяха еденици. Ако някой е свикнал на отношение, като към по-равен естествено му е неприятно, че го изпреварват.
Поздравления на всички назначени. Още ден търпение.
uchastnik
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити