начало

Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие

конкурс за административни съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот Vpredisterq » 11 Ное 2006, 20:24

sa6om написа:Vpredisteria, не се давай, четене му е майката, прави каквото трябва пък да става каквото ще, и аз съм на 14-ти, и аз мисля, че "совите не са това което са", но съм "тъпо и упорито копеле", така че няма да се отърват лесно от мен 8) :twisted:

Хех - на 14 съм там. Пожелавам успех на теб, на себе си и на останалите още 145 кандидата за последните два дни - да се представим достойно, пък останалото - каквото времето покаже.
Vpredisterq
Нов потребител

Мнениеот sa6om » 11 Ное 2006, 20:27

Да, прав си абсолютно. Желая ти най-вече да останеш доволен от себе си...не можеш да угодиш на всички, така че угоди поне на най-важния :wink: -ти
sa6om
Младши потребител

Мнениеот a_ni » 12 Ное 2006, 10:17

Браво на всички успели! Вие сте достойни хора и професионалисти щом издържахте този АД!
Успех и на всички, които сигурна съм ще успеят в следващите два дни на устните състезания! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
a_ni
Потребител

Мнениеот ednaotvsicki » 12 Ное 2006, 17:12

Хей, последни мъченици, как сте, все още ли мърдате :) Утре е нашият жребий - с последните силици дето са ни останали да се нахъсаме за успех и да се молим за късмет, и поне за едно достойно представяне!
ednaotvsicki
Потребител

Мнениеот panika » 12 Ное 2006, 18:47

ednaotvsicki, успех утре!!! Пожелавам ти хубави въпроси и добро настроение у комисията - знания си имаш. Покажи какво знаеш и ще си доволна когато всичко свърши. Хубав ден и се обади , когато свършиш с добри нониви за отлична оценка!!!
panika
Младши потребител

Мнениеот sa6om » 12 Ное 2006, 18:48

Мърдаме :lol: и кашичката в главите е вече пълна...добре, че чувството е познато до болка и обикновено изчезва с изтеглянето на въпросите 8)
sa6om
Младши потребител

Мнениеот ednaotvsicki » 12 Ное 2006, 19:54

panica благодаря ти за сърдечната подкрепа, много си мила и окуражителна,
Сашо, да още малко ще търпим тази каша, да до момента когато с трепереща ръка ще изтеглим лисчетата, на мен винаги са ми треперили ръцете при теглене на въпрос, мразя го този момент :evil: , но пък и той носи бленуваното облекчение :D
ednaotvsicki
Потребител

Мнениеот maimundere » 12 Ное 2006, 22:44

Успех на всички, които ще се явяват утре! Стискам ви палци, пожелавам ви късмет и максимум концентрация...а за знанията...сигурна съм, че си знаете всичко :) Очаквам ви с отлични новини! С вас съм и ви подкрепям безрезервно! :wink:
maimundere
Потребител

Мнениеот ednaotvsicki » 12 Ное 2006, 23:20

maimundere благодаря за сърдечната подкрепа и чудесното колегиалното отношение на всички вас, които подрепяте останалите!
ednaotvsicki
Потребител

Мнениеот kemas » 13 Ное 2006, 12:17

Здравейте колеги ! На края на този почти двумесечен маратон, предлагам да обсъдим приетия от ВСС образец на заявление по чл.30 ал.2 от Наредбата. Четейки посочената разпоредба излиза, че всички класирани кандидати /т.е. тези, които са изкарали повече от 3,00 на устния изпит - около 500 човека, тъй като едва ли ще има кандидат с оценка под 3,00/ ще трябва да подават такова заявление лично в 7-дневен срок от излизане на класацията. Как тълкувате текста от заявлението : "ДЕКЛАРИРАМ, че броят и местата на подредените желания не се различават от посочените в заявлението ми при подаване на документите". И по-специално израза "местата на подредените желания", който според мен може да има двуяко значение. Логично е да се приеме, че под места на желанията следва да се има предвид териториалното място на заявените съдилища, а не място на подредбата им в първоначалното заявление. Какво мислите по въпроса ?
kemas
Потребител

Мнениеот divas » 13 Ное 2006, 12:57

Здравей kemas. Въпросът ти е резонен и силно ме вълнува. Къде откри образец от това второ заявление по чл. 30, ал. 2 от Наредбата?
Последна промяна divas на 13 Ное 2006, 18:17, променена общо 1 път
divas
Нов потребител

Мнениеот divas » 13 Ное 2006, 13:46

Благодаря, karanedeff. Видях заявлението. Мисля, че нещата са ясни - "подреждам желанията си ... по следния начин". След това имаме и цифри, каквито нямаше в първото заявление. А подчертания текст отдолу, просто означава, че има съвпадение между първоначално посочените от нас градове, в които има и съответната бройка места, т.е. при второто заявление не сочим град, който не сме посочили първоначално. Струва ми се, че всичко е наред...
От всичко това следва, че класирането след седем дни ще бъде само по бал, без градове, нали така? След това, ще подадем това заявление с реда на желанията ни, след което ще има ново класиране, този път по градове, след което пак ще потвърдим, след това второ класиране, ако някой не е потвърдил и т.н. Прав ли съм?
divas
Нов потребител

Мнениеот maimundere » 13 Ное 2006, 20:44

Eхооооооооооо, къде сте всички :!: :roll:
Някой успя ли да схване точно как точно ще става гласуването, че съвсем се обърках :shock:
maimundere
Потребител

Мнениеот Queen » 13 Ное 2006, 20:59

"ДЕКЛАРИРАМ, че броят и местата на подредените желания не се различават от посочените в заявлението ми при подаване на документите". Колеги дали това не означава, че местата на желанията трябва да са същите както в първото заявление? :!: Което от своя страна пък означава, че сме
подведени от ВСС
и с подреждането на желанията си в първото заявление ние вече сме определили подредбата на желанията си, макар и без наше знание? Поредният гаф може би :? Какво мислите по въпроса?
Queen
Младши потребител

Мнениеот maimundere » 13 Ное 2006, 21:49

и аз така го схващам :twisted:
maimundere
Потребител

Мнениеот kemas » 14 Ное 2006, 09:46

Именно поради това двузначно тълкуване повдигнах въпроса. Но по правилата на логическото мислене /съобразявайки се с текста и на двете заявления/, мисля, че под места следва да се има предвид територия на АС, а не мястото на съда Х в първоначалното заявление. Може би от ВСС трябва да пуснат едно уточняващо съобщение в този смисъл едновременно с излизане на класацията.
kemas
Потребител

Мнениеот kemas » 14 Ное 2006, 11:14

Вижте каква информация открих в електронния в."Дума" :

"500 кандидат-съдии отиват на устен изпит

От 900 души, кандидатствали за изпита за административни съдии около 500 са преминали писмения изпит успешно и предстои явяването им на устен, обяви вчера председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев. Най-много са били желаещите за работа в София - около 500, а най-малко за Кърджали - 97 души. ВСС е одобрил два образеца на формуляри, с които в 7-дневен срок издържалите конкурса кандидати за административни съдии да препотвърдят желанието си къде искат да работят, а ако има повече от едно желано работно място, да ги степенуват.

02.11.2006"
kemas
Потребител

Мнениеот ednaotvsicki » 14 Ное 2006, 12:01

Здравейте и от мен!
Загърбих устния с максималната оценка-поне морално удовлетворение за четенето! Благодаря на всички колеги за моралната подкрепа тук и успех на всички докрая на състезанието!
ednaotvsicki
Потребител

Мнениеот maradi » 14 Ное 2006, 12:31

Браво Еднаотнас. А сега да мислим върху това:
Решение № 7104 от 27.06.2006 г. на ВАС по адм. д. № 3344/2006 г., 5-членен с-в,

"Следва да се подчертае , че атакуваните разрешения за начина на оценяване на кандидатите за частни съдебни изпълнители и за начина на подреждане съобразно общия бал на кандидатите, получили оценки най-малко добър (4.00) на писмения изпит и най-малко среден (3.00) на устния изпит, е в съответствие с целта на закона. Същата не се изчерпва само с провеждането на безпристрастен и обективен подбор между кандидатите за частни съдебни изпълнители. В случая комисията за провеждане на конкурса не класира само кандидатите по общия им бал с оглед обявените свободни места, а в класирането участвуват всички с оценки съответно добър от писмения и среден от устния изпит, подредени по общия им бал. Според чл. 11, ал. 1 от ЗЧСИ резултатите от конкурса се изпращат на министъра на правосъдието, който преценява кои от класираните кандидати се ползват от необходимото обществено доверие, за да им бъдат възложени правомощия по изпълнението. Пред вид това административният орган, издател на акт, и при назначенията на частни съдебни изпълнители действа в условията на оперативна самостоятелност. Административният орган в лицето на министъра на правосъдието не може да назначи за частен съдебен изпълнител лице, което не е класирано от конкурсната комисия. Едновременно с това министърът на правосъдието преценява кои кандидати се ползват с обществено доверие, поради което не е обвързан от подреждането на конкурсната комисия. Ето защо спечелването на конкурса не е предвидено по ЗЧСИ като юридически факт, който да има за пряка последица назначаването на класирал се в конкурса за частен съдебен изпълнител"
maradi
Потребител

Мнениеот stoyanova_lp » 14 Ное 2006, 16:00

Колеги, истината е, че винаги се е касаело за политическо и субективно решение. Можем само да се надяваме да се прояви и известна доза обективизъм. Дано!!! Поздравления на всички, успешно издържали изпитите.
stoyanova_lp
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити