начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Такса за вписване в адвокатските колегии

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Такса за вписване в адвокатските колегии

Мнениеот Smith » 23 Яну 2006, 21:49

Здравейте колеги,

Бих искал да поставя на дискусия една тема, която предполагам, вълнува много хора.
Нека, който има информация за това какви са таксите за вписване в адвокатските колегии из страната да я сподели с нас.
Разликата в таксите е ненормално голяма, а самата им стойност никак не е малка за един млад юрист.
Много колеги предпочитат да се впишат там където таксите са по-малки, поради това, че не могат да си позволят суми от порядъка на 2000 лв.

Поздрави
Smith

Мнениеот Гост » 23 Яну 2006, 22:03

Да, така е. Преди 5 год. се реших да се впиша - в гр.Плевен- 1200 лв./беше/ сега е бог знае колко и предпочетох да се впиша в друг град , където таксата беше 700! :roll: Как Ви се струва разликата? Не можах да получа отговор , който би ме задоволил.
Гост

Мнениеот Smith » 24 Яну 2006, 10:20

За вписване в САК таксата към момента е 2000 лв. ако имаш стаж. Някой знае ли колко е в Перник, Пловдив, Пазарджик...?
Smith

Мнениеот dess_74 » 24 Яну 2006, 11:10

Мога да кажа, само колко е таксата за вписване във Варненската адвокатска колегия.
1200 лева, при трудов стаж до 3 години и 1500 лева при такъв, над 3 години.
dess_74
Потребител

Мнениеот Гост » 24 Яну 2006, 11:17

dess_74 написа:Мога да кажа, само колко е таксата за вписване във Варненската адвокатска колегия.
1200 лева, при трудов стаж до 3 години и 1500 лева при такъв, над 3 години.

В Добричка АК-при трудов стаж до 3 години е 800лв., с по-голям тр.стаж-1300лв.Успех.
Гост

Караджов

Мнениеот Караджов » 24 Яну 2006, 11:23

Вчера платих 700 лв. за вписване в Адвокатска колегия - Бургас, дано това е всичко за плащане защото ми се видя малко.........особено сега като чета за таксите в другите градове. Дано да забележат в колегийте, че младшите адвокати се вписват къде ли не, само и само да избегнат ненормално високите такси......та това да ги мотивира да ги направят поносими. Свят ми се завива като чета за 2000 лв. такса в София.
Караджов

Мнениеот Smith » 25 Яну 2006, 10:37

Благодаря на колегите от Варна, Добрич и Бургас за информацията.
Интересува ме също, колко е таксата в Перник?
Smith

Мнениеот Гост » 27 Яну 2006, 17:59

в Перник е 1000 лв.Не те питат за стаж
Гост

Назад към Общи дискусии