начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Смяна на номер на апартмаент

Казуси за недвижими имоти

Смяна на номер на апартмаент

Мнениеот fanciulla » 08 Яну 2018, 14:13

Здравейте,

Имам въпрос, свързан с номер на апартамент.
По нотариален акт се води №14Б. Когато отидох в общината да си издам постоянно жителство, за да мога да си сменя личната карта, ми казаха, че системата не приема номер на апартамент, в който се съдържа буква.
Съответно се получава размнаване между нотариален акт и възможностите на системите.

Моля да ме посъветвате какво мога да направя, за да се разреши проблемът. Например, как мога да задействам процедура по смяна на номера на апартемента и в последствие трябва ли да се промени и в нотариалния акт?

Благодаря!
fanciulla
Нов потребител

Re: Смяна на номер на апартмаент

Мнениеот mery21 » 18 Мар 2018, 03:31

Кога е построен апартамента?
mery21
Нов потребител

Re: Смяна на номер на апартмаент

Мнениеот jhoro » 18 Мар 2018, 14:42

fanciulla написа:По нотариален акт се води №14Б. Когато отидох в общината да си издам постоянно жителство, за да мога да си сменя личната карта, ми казаха, че системата не приема номер на апартамент, в който се съдържа буква.
Съответно се получава размнаване между нотариален акт и възможностите на системите.

Проверете, как е записано в Кадастъра.
Преди време, в нашия град, заснемаха Интерактивна ГИС карта. След строителството и в НА апартаментите в нашата сграда бяха с номерация:
№1 - десния на етажа;
№2 - левия;
№3 - средния.
Това се получава, защото етажите са на две нива (единия апартамент е на междинното ниво).
Когато правили картата - сложили номерата отляво-надясно. И се беше получило:
№1 - левия на етажа;
№2 - средния;
№3 - десния.
Тоест - по НА всички живеехме „у съседите“!!!
После го коригираха.
fanciulla написа:Моля да ме посъветвате какво мога да направя, за да се разреши проблемът. Например, как мога да задействам процедура по смяна на номера на апартемента и в последствие трябва ли да се промени и в нотариалния акт?

Че ще трябва смяна на НА при смяна на номера е ясно. Нали този номер е част от идентификатора на жилището.
Но с какво ще смените сегашния номер??? Предполагам, че има и номера 15, 16 ...
Или искате цялата сграда нагоре да се преномерира?
mery21 написа:Кога е построен апартамента?

Това .. какво значение има???
jhoro
Активен потребител

Назад към Имотни казуси