начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Наследствен имот - спор

Казуси за недвижими имоти

Наследствен имот - спор

Мнениеот Миро » 21 Авг 2005, 12:03

Баща ми почина през 1980 год и остави имот - земеделска земя, която наследихме майка ми, аз и племенницата ми(дъщеря на починалата ми през 1977 год. сестра). От тогава до настоящия момент единствено аз се грижа за имота и имуществото в него, което е изцяло подновено и подменено от мен с мои средства - също и множество подобрения. През 1992 год. майка ми прехвърли нейния дял по равни части на мен и на племенницата. През цялото време аз съм се грижил за имота, а и преди това помагах активно на баща си. Майка ми почина през 2000 год. и племенницата веднага започна да настоява да го продадем тъй като влезе в регулация, цената му се вдигна много и тя иска да продадем и да ДЕЛИМ ПО РАВНО, въпреки че тя буквално не е стъпила в имота. Какви са правата ми ? Мога ли да узаконя нейната част чрез обстоятелствена проверка или ще трябва да изплащам нейния дял и по какви цени?
Миро

Мнениеот Гост » 22 Авг 2005, 09:46

Много добре си разбрал че имаш два варианта:1- правиш проверка и тя те вкарва в съда за около 10-12 години и нямаш гаранция че ще спечелиш.2-плащаш й цената която тя поиска и като не можеш да й я дадеш ,тя си го продава на друг.
Гост

Назад към Имотни казуси