начало

Прокуратурата: Майката на Теодора Георгиева не е била заплашвана и няма данни за насилствена смърт Прокуратурата: Майката на Теодора Георгиева не е била заплашвана и няма данни за насилствена смърт

Давностен срок за обезщетение за ползване на чужд имот.

Казуси за недвижими имоти

Давностен срок за обезщетение за ползване на чужд имот.

Мнениеот svetusha » 24 Мар 2025, 19:07

Здравейте.
През 2023г бях възстановена в правото си на собственик на имот. Съдебният спор започна 2017г и приключи 2023г в моя полза. В решението на ВКС имаше 2 броя изпълнителни листи за въвод и заплащане на разноските.
Ответника бе настанил в имота квартиранти и вероятно е получавал наем, това са си техни уговорки. Многократно съм входирала жалби в РП и РПУ срещу едните и другите, и от тях са снемани писмени показания/сведения. Разполагам с копия от които, получени по легален способ.
По времетраенето на процеса бях възпрепятствана да се ползвам от имота си.Два месеца след постановяване на решението, квартирантите освободиха имота и аз влязох във владението на собствеността си.

По някакви причини досега отлагах завеждането на дело за обезщетение за пропуснати ползи, от ползването на жилището ми. Реших, че вече е време и посетих адвокат.
Той ми съобщи, че напрактика мога да претендирам само за период от 1 една година, тъй като са изтекли 2 две години от постановяване на решението в моя полза, да ми платят наемите, тъй като те са периодични плащания.
Аз не искам да ми плащат наем, никога не съм била в наемно отношение с ответника. Искам
да ми платят обещетение и пропуснати ползи.
В своята същност Обезщетението за неправомерно ползване на чужд имот, представлява ли периодично плащане със срок на давност 3 три години ?!
svetusha
Младши потребител

Назад към Имотни казуси