начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Липсващи нотариални актове

Казуси за недвижими имоти

Липсващи нотариални актове

Мнениеот mitakadts » 24 Сеп 2014, 16:41

Здравейте, имам следното питане : майка ми е наследник на дворно място с построени 2 къщи на него. За мястото има нотариален акт за собственост на недвижим имот + нотариален акт за учредяване на суперфиция/право на строеж от 1958г. за едната къща и скица от 1986г. за другата къща (на скицата пише че ще послужи за строеж на лятна кухня) - всичко това на името на починалия ми дядо. За самите къщи нямаме нотариални актове - търсихме в архива на Агенцията по вписванията, но и там не намерихме. В местни данъци и такси имота се водеше по 1/2 на баба ми и майка ми, но баба ми почина преди 3 месеца и отидохме с майка ми да го запишем на нейно име. Служителките там отказват да го запишат на името на майка ми, тъй като нямаме нотариални актове за къщата и лятната кухня, а в компютъра им фигурират и двете постройки. Има ли някакъв начин това да стане само с наличните ни документи, т.е. без нови нотариални актове и ако няма как да изкараме такива?
mitakadts
Нов потребител

Назад към Имотни казуси