начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Осиновяване

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Осиновяване

Мнениеот Mirоslava » 03 Окт 2004, 22:44

Възможно ли е детето ми да бъде осиновено от човека с когото живеем заедно, но с когото все още нямаме сключен граждански брак?
Благодаря ви предварително за отговорите!
Mirоslava

Re: Осиновяване

Мнениеот Mirоslava » 04 Окт 2004, 10:14

Може би, това което питам е твърде много лаично, но моля отговорете ми!
Mirоslava

Мнениеот Anastassia Terzieva » 04 Окт 2004, 11:06

Дайте повече информация, детето от предишен брак ли е? Ако е извънбрачно бащата припознал ли го е...? Ако по акт за раждане има баща той съгласен ли е с осиновяването? Наясно ли сте с двете разновидности на осиновяването- пълно и непълно.
При толкова лаконичен въпрос вариантите са толкова много че едва ли някой ще се заеме да ги опише всичките, в някои от тях отговорът е ДА а за някои НЕ, а за някои ДА АКО... и т.н. :)))))))
Anastassia Terzieva

Мнениеот Biliana Doncheva » 04 Окт 2004, 11:31

Не съм юрист, а просто дете на един приемен родител, какъвто се явява вторият ми баща. Искам да Ви помогна като човек изживял пътя, по който сте решили да минете. Принципно би трябвало да е възможно да се осинови детето Ви от мъжът, с когото живеете, тъй като семейства без сключен брак, които имат деца носят фамилията на бащата, който по подразбиране ги е признал.
Но преди да се втурнете към нещо, от което няма връщане назад, помислете и за Вашето дете - за да бъде осиновено , то биологичният баща трябва да се откаже официално от него в държавен вестник. Помислете какви поражения би нанесъл този факт на Вашето дете. Съществува и друг момент - причината, поради която не сте сключили брак, Вие ли не желаете съюз с този мъж, или липсва желание от негова страна? (Тогава по чие желание е осиновяването - по Ваше или по негово?)
Аз лично не получих бащината обич и грижа, от която така отчаяно се нуждаех, причината е, че , колкото и парадоксално да звучи, чуждото дете не се обича като свое.
Съпричастна съм към Вашият проблем и бих се радвала ако съм помогнала с нещо.
С уважение:
Биляна Дончева
Biliana Doncheva

Назад към Семейни казуси