начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Nasledstvena pensia

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Nasledstvena pensia

Мнениеот Manol » 31 Окт 2003, 13:29

Kolegi, iskam da znam dali prejiveliyat saprug moje da poluchi nasledstvenata pensiya pri polojenie che 30 godini sa bili vav faktichesko sajitelstwo t.e. niamat skluchen grajdanski brak i kak moje da se dokaje tova /osven svidetelski pokazania/.
S blagodarnost
Manol

Re: Nasledstvena pensia

Мнениеот Гери » 02 Ное 2003, 22:51

Колега ако нямат сключен граждански брак е невъзможно!
Гери

Мнениеот zadikian » 03 Ное 2003, 14:25

Колега, след като не са били в брак няма преживял съпруг. Това че са бли във фактическо съжителство не създава семейно - правни, а в последствие и аследствено- правни отношения между тях. В последно време доста се обсъжда института на съвместното съжителство без брак. Мисля, че проф.Цанка Цанкова пред няколко години издаде книга по темата. Ако можете я намерете и вижте какво може да ви ползва. Но аз си мисля, че няма да може да получи наследствена пенсия.
zadikian
Нов потребител

Мнениеот mech » 05 Ное 2003, 19:09

S iskreni blagodarnosti na Geri i zadikan.
mech
Нов потребител

Назад към Семейни казуси