начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

развод

Мнениеот soky » 25 Окт 2003, 17:06

Съпругата ми е подала молба за развод. Аз съм против, но не мога да я убедя да останем заедно. Имаме дете на 2 години и половина. Съпругата ми живеес детето при майка си. Искам да ми помогнете защото не знам какво право имам да виждам сега детето си и какви са максималните ми права които може да отсъди съда след развода. Благодаря Ви. МОже въпросът ми да не е ясен но съм много развълнуван.
soky

Re: развод

Мнениеот Гери » 25 Окт 2003, 17:54

По принцип, може да поискате съда да определи привременни мерки, т.е да определи какъв ще е режимът на личен контакт с детето и каква издръжка ще плащате до прекратяването на брака с развод. След като нежелаете развода, ще заявите това в съда... който ще ви определи срок за помирение... ако до тогава съпругата ви не се "връзуми", ще трябва в първото по делото заседание да докаже, че Вие с поведението си сте виновен за разпдането на брачният Ви съюз, че не се уважавате, нямате доверие един в друг... въобще :) вие ще сте виновният... съвета ми е да си наемете адвокат, най-малкото ще ви трябва!

Колкото до режима на личен контакт обикновено е всяка 1 и 3 събота и 2 и 4 неделя от месеца в часовете между 9 до 19:00 часа и един месец през лятната ваканция, когато майката не ползва платн годишен отпуск. Детето е много малко и шанса съда да ви присъди упражняването на родителските права е малък. Без ваше съгласие майката не може да извади задграничен паспорт на детето, нито да напуска страната с него. Размера на издръжката, който определя съда е между 30 - 80 лв. има случаи когато определя и по-голям размер при доказана нужда и доказана възможност на другият родител да плаща издръжка над нормативно определеният максимум.
Гери

Назад към Семейни казуси