начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

razvod

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

razvod

Мнениеот zuzy » 19 Мар 2004, 12:14

Има ли възможност като не живея от 3 год. с мъжа ми да се даде служебен развод чрез призоваване на свидетел ?
zuzy
Нов потребител

Re: razvod

Мнениеот Toshko » 19 Мар 2004, 12:20

НЕ! Понятие като "служебен развод" няма и освен това, така набързо да се разведете като разчитате само на показанията на свидетел няма да стане.
Потърсете си адвокат-специалист по брачни дела.
Toshko

Мнениеот гала » 19 Мар 2004, 12:21

Колеги , мен също ме интересува това , но дали освен свидетели е нужно от момента в който не живеят на един адрес да си сменя адресната регистрация .
гала

Мнениеот zuzy » 19 Мар 2004, 12:54

Добре а как тогава ще ми плати издръжка при положение че не приема призовки под предлог че не живее вече на тоя адрес и не работи.Коя Община ще плаща и дали ще плати.
zuzy
Нов потребител

Мнениеот feniks » 19 Мар 2004, 12:55

Ето Ви пояснение от адвокат-специалист по брачни дела:
1.За zuzy:
Няма значение колко време не живеете със съпруга си-само на това основание никой къд няма да постанови решение за развод. Нужни са конкретни брачни провинения относно "дълбокото и непоправимо разстройство на брака", които се доказват със свидетелски показания и/или документи.
Няма термин "служебен развод"!Вие сезирате съда, чрез исковата молба и доказвате твърденията, описани в нея!
2.За гала:
Не е нужно никой от двамата съпрузи-страни по бр. дело да си променя адресната регистрация, само заради призоваването-някой страни по бр.д. си живеят заедно и по време на процеса и дори след развода!Важно е страните да запомнят, че никой от двамата не трябва да подписва призовката на другия по бр.д.!
feniks
Младши потребител

Назад към Семейни казуси