начало

Адвокатурата призова парламента да не „пипа“ Семейния кодекс без широко обсъждане Адвокатурата призова парламента да не „пипа“ Семейния кодекс без широко обсъждане

Имам нужда от съвет

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам нужда от съвет

Мнениеот sandra63 » 15 Май 2008, 21:25

Здравейте, колеги!Ще се явявам за първи път по бракоразводно дело и имам нужда от напътствия. Назначена съм за особен представител от адвокатската колегия на ответник по дело с правно основание чл.99,ал.1 от СК.Клиентът ми е призован чрез ДВ и не съм го виждала.Въпросът ми е какво да искам на първото заседание,мога ли да искам отлагане на делото и определяне на помирителен срок, с една дума бихте ли ме посъветвали как да процедирам?Предварително благодаря!
sandra63
Нов потребител

Мнениеот blossom » 16 Май 2008, 08:30

По кой ред се резглежда делото - стария или новия ГПК? Респ. дали заседанието ще е помирително или по доказателствата?
blossom
Потребител

Мнениеот pitasht » 27 Май 2008, 15:55

Щом има призоваване с Дв значи е по стария ГПК.
На помирителното няма какво да кажете-съдът няма да даде допълнителен срок защото има изрична разпоредба в закона-прочетете си ГПК и СК и ще ви просветне.
На другото заседание ще разпитвате свидетели, които ще послъгват пък вие няма как да разберете, ама така е със служебните защити. Разпитайте внимателно свидетелите и това е!
pitasht
Активен потребител

Назад към Семейни казуси