начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

nasledyavane-vupros

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

nasledyavane-vupros

Мнениеот slun4ice » 18 Мар 2004, 15:24

Zdraveite,kolegi! Obru6tam se kum Vas sus slednoto pitane - 6te se radvam da mi otgovorit!:) Vuprosyt e sledniya: kakva e vuzmojnostta suprugata da ostane da jivee v apartamenta na supruga si(koito nyama deca, no ima sestra, a tya ot svoya strana ima dwe deca/ i da ne bude obezpokoyavana sled smurtta na supruga si do neinata takava ot vuprosnata sestra i ot deca. Blagodarya predvaritelno za vsyako kompetentno mnenie!
slun4ice

Re: nasledyavane-vupros

Мнениеот donna2 » 18 Мар 2004, 18:54

1.ако имота е лична собственост на единия съпрут той може да сключи с другия договор за издръжка и гледане за процесния апартамент

2.ако е лична собственост на съпруга но няма сключен договор за издръжка и гледане ,съпругата ще получи половината от наследството ,ако то е открито преди навършване на 10г- от брака и 2/3 ако то е открито след като са минали по-вече от 10г. от брака

3.ако имота е СИО съпругата ще получи своята 1/2 ,а другота една втора се дели между нея и сестрата в пропорции описане в т.2

В случаите на т.2,3 съпругата може да поиска делба или още по -добре ще бъде ,ако сестрата е съгласна да продаде своята част на наследницата съпруга .

имайте предвид че съпруга е единствения наследник който наследява със наследници без запазена част
donna2
Потребител

rezim na svizdane s roditel

Мнениеот I Kirov » 18 Мар 2004, 19:36

Zdravejte!Iimam razvod ot edna godina, no saprugata mi obzalva reshenieto vav 4asta za vinata, rezima na svizdane s deteto, idra6kata. Njamam vremenen rezim na svizdane i tja otkazva da mi dava deteto ve4e 2 godini. Spored re6enieto deteto moga da go vzimam parva i treta sabota i nedelja ot meseca s prespivane, no pri vseki moj opit da go vidja ili vzema ili se krijat, ili me nagrubjavat i vikat policija pod predlog, 4e gi bezpokoja i tormozja. podadoh molba za vremenen rezim na svizdane, no ve4e mesec me motajat pod predlog, 4e SGS ne e varnal deloto, za da moze parvoinstancionnija sad da se proiznese. Obarnah se kam agencijata za zakrila na deteto no te mi zajaviha 4e sa bezsilni do okon4atelno re6enie, a az se pritesnjavam za fizi4eskoto i psihi4esko zdrave na deteto, taj kato roditelite na majkata go u4at, 4e nesam mu ba6ta i go pla6at s men. Molja pomognete mi sas savet kak da postapja!
I Kirov

Re: rezim na svizdane s roditel

Мнениеот donna2 » 18 Мар 2004, 19:43

КЪМ Агенцията за закрила на детето или към общинска служба социално подпомагане отдел закрила на диетето ,ако е второто идете направо в агенцията
ако и те ви отговорят по същия начин обърнете се към някоя медия тя с удоволствие ще се заеме с въпроса
donna2
Потребител

Назад към Семейни казуси