начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

развод в чужбина, делба на имоти

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

развод в чужбина, делба на имоти

Мнениеот Джада » 01 Мар 2005, 13:42

Водя дело за развод Италия, но тъй като и двамата сме бългаски граждани съдът прие и приложи българският закон (по молба на съпругът ми). Въпросът ми е:
Може ли италиански съд да дели имоти, придобити след брака и намиращи се в България. Може ли това да стане по време на развода а не след това да водя друго дело и ако е възможно, къде е написано.

[%sig%]
Джада

Re: развод в чужбина, делба на имоти

Мнениеот Гери » 01 Мар 2005, 13:45

По отношение на имоти намиращи се в РБългария е компетентен българския съд.
Гери

Мнениеот Джада » 01 Мар 2005, 13:58

Това означава, че след като свърши делото за развод тук( в Италия) ще трябва да се върна в България да и да водя дела за имотите. Няма ли някакъв друг начин?
Джада

Мнениеот enigma » 01 Мар 2005, 14:34

Може да се разберете с добро, не става ли?
enigma

Мнениеот МНЕНИЕ » 01 Мар 2005, 14:44

За да се съобрази БГ съд с факта, че сте разведени, ще трябва да се приложи първо екзекватура и чак след това, на основание факта на разтрогнат брак, да се подели СИО
МНЕНИЕ

Мнениеот Джада » 01 Мар 2005, 15:18

Незнам правилно ли съм разбрала? от получените отговори дотук означава, че трябва да свърши развода в Италия, след това трябва да искам екзекватура в България и след това да водя дела за подялба, но само пред българските власти.
Моля Ви да ми отговорите, това ли е единственният начин и не може ли подялбата да се направи заедно с развода и след това да искам екзекватура
в Б-я?
Джада

Мнениеот Гери » 01 Мар 2005, 15:38

Точно :)
Гери

Мнениеот Гери » 01 Мар 2005, 15:39

няма как чужд съд да се произнесе за имоти в България!
Гери

Назад към Семейни казуси