начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

123

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

123

Мнениеот Пенсия след развод » 17 Фев 2005, 17:46

Има ли Закон според който може след развода, бившата ми съпруга да получи част от пенсията ми. Или част от трудовия ми стаж с мотивите, че по време на брака се е грижила за децата и не е ходила на работа, т.е. не е могла сама да се осигурява ? Има ли въобще Закон на базата на който да претендира за пенсионна издръжка? Предварително благодаря дори и за най-малката информация!
Пенсия след развод

Re: 123

Мнениеот Пионерче » 17 Фев 2005, 17:54

Деца до 18 имате ли
Пионерче

Мнениеот Гери » 18 Фев 2005, 02:03

Има възможност да търси издръжка, но това е само в случай, че е неработоспособна и няма имущество от което може да се издържа, като съда взема предвид и обстоятелството дали вие имате възможност да плащате издръжка. Това е по отношение на съпругата ви.
Гери

Мнениеот Пенсия след развод » 18 Фев 2005, 14:40

Да две до 18 години
Пенсия след развод

Мнениеот Гери » 18 Фев 2005, 14:43

за децата е ясно, че ще следва да заплащате месечна издръжка до навършване на 18 год., след това при определени условия може да ви осъдят да заплащате и издръжка докато учат средно и/или следват висше образование.
Гери

Мнениеот shveda » 18 Фев 2005, 23:03

Преди колко години се разведохте? Чия е вината за развода?
shveda
Потребител

Мнениеот галина » 20 Фев 2005, 14:49

За децата ще плащате до 18 години.Бившата ви жена може също да поиска,но не вярвам съда да и присъди.
галина

Назад към Семейни казуси