начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

развод с чужденец????

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

развод с чужденец????

Мнениеот hamstera_free » 25 Окт 2004, 13:44

как да постъпя?? през 2000 год.се омъжих за португалец в Единбург.брака ни продължи само 3 мес. аз забременях и се върнах в България.от тогава не поддържаме никаква връзка. той изобщо не се интересува от нас. причината да се разделим е че той често ми посягаше и ме тормозеше не само физически , но и психически.беше ме страх че няма да задържа бебето си.затова избрах да се върна в България и да родя тук.минаха 4-ри години през които ми беше много трудно и добре че моята майка ми помагаше.тя е инвалид 2-ра група.съпругът ми изобщо не се е поинтересувал за нас.даже и не знам къде пребивава в момента.незнам как трябва да протече развода,в коя страна е най-добре да стане.искам да има и издръжка за детето.а дали бракът ни е консумиран?може ли да стане чрез държавен вестник/развода/?в България или Англия да се разведа?а колко ще ми струва?и колко ще продължи самия процес?
hamstera_free
Нов потребител

Re: развод с чужденец????

Мнениеот danbe » 25 Окт 2004, 20:03

Обезателно се посъветвайте с адвокат който има практика по брачни дела с международен елемент.Но първо ще трябва да отговорите на следните въпроси: 1.след като сте сключили въпросният брак имате ли някакъв документ който да го доказва;2.При връщането си в България заявили ли сте брака пред службата по гражданското състояние.;3.Чужденецът вписан ли е като баща в акта за раждане на детето и още толкова допълнителни.Имайте предвид,че без доказателства по тези въпроси нямате никакви шансове да докажете каквото и да било.Тези дела са едни от най-трудните именно откъм фактическата си страна.Освен това са скъпи от към легализация на документи и адвокатски хонорар защото се протакат с години.Въпросът не е в това да се заведе делото а да се стигне до благоприятен завършък, който задължително включва признаването и евунтуалното прилагане на решението на Българския съд в Англия.Разбира се има и подходящи "адвокатски трикове" но за това можете да получите съвет само от съответния адвокат.Не коментирам воденето на дело в Англия защото е съвсем друг вид правна материя и няма да ме разберете.
danbe

Назад към Семейни казуси