начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

издръжка???

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

издръжка???

Мнениеот m4m » 03 Мар 2004, 01:26

При трудово възнаграждение 488 лева и разходи 280 лева-наем /поради служебна ангажираност в друг град/ и 108 лева заем за жилище /в което живеят родителите ми и не мога да го отдавам под наем/ - какъв би могъл да бъде размерът на издръжката, на който би могъл да ме осъди съда при дело за издръжка на едно дете на възраст 10 години??? И още нещо - съда би ли взел под внимание факта, че детето живя през последните три години при мен и майка му не е дала нито един лев през това време?
m4m

Re: издръжка???

Мнениеот donna2 » 03 Мар 2004, 01:46

Майката може да поиска от вас максимума -80 лв не вярвам и съда да отсъди по-вече /различни фактори влияят върху размера /,разходите ви в случая не са от заначение ,това ще го реши съда .
Имате право на иск срещу майката след като детето е живяло при вас и всички разходи са поети от вас , в случая майката също е дължала издръжка -това при условие ,че не е давала нищо за издръжката на детето .
Прихващане срещу задължението за издръжка обаче съда няма да постанови
donna2
Потребител

Re: издръжка???

Мнениеот sstavrev » 03 Мар 2004, 12:07

50-60 лв.
sstavrev

Назад към Семейни казуси