начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

zavestanie

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

zavestanie

Мнениеот Rada » 20 Мар 2004, 18:06

Zdraveite ne znam ot kade da zapochna no ste vidim.baba mi podpisa zavestanie v koeto spomenava che edinstvenijat naslednik e chicho mi i toi e dlagen da se grigi za neja 8no tova moge m da zabravim) no sega genata iska da si smeni zavestanieto i da predpise vsichko na brat mi ponege chichoto ja tormozi i prochie,kakvo e neobchodimo da napravi??Ponege az dokolkoto znam i sam chuvala (tova e tai narechenata posledna volja na pokoinijat) e , che moge da si napravi novo zavestanie i to sled kato otide do notarius sas svidetel i napise che sas chista savest i prochie gelae naslednikat da bede edi koi si sas podpis na svidetel i notarius.taka li e ili ne??
Molia za otogovr
Rada

Re: zavestanie

Мнениеот donna2 » 20 Мар 2004, 18:16

както нотариалното така и саморъчното завещание могат да се отменят по волята на завещателя ,завещанието се отменя изрично с ново завещание или с нотариален акт с който завещателя изрично заявява ,че отменя изцяло или частично предишното завещание
donna2
Потребител

Мнениеот Rada » 20 Мар 2004, 18:24

Blago daria vi mnogo a kakvo bi sledvalo da napravi genata da otide vednaga do notarius ili do advokat??i dlana li e da vzeme sas sebe si svidetel???Ponege tia e na 75 i predi sa i kazali polizaite che nemogela da si otmeni zavestanieto ponege trebvalo da ima pone 3 svideteli , che chicho mi ja pretisnjaval i , che ne se grigel za nega.imate li vazmognos da mi kagete ot koi kodeks i koja tochka e za da moga da i kaga samata az bih gelal da i pomogna no ne sam v Bg i..
Rada

Мнениеот donna2 » 20 Мар 2004, 18:33

1.може да напише ново саморъчно завещание и да го предаде на нотариуса за пазене ,но тя е възрастна жена и по добре да не го прави току виж обърка някой реквизит и то ще е нищожно

2.най добре е да отиде при нотариус със2 свидетели и документ за самоличност ,както и данъчна оценка на имотите ,медицинско свидетелство че е вменяема и да направи ново завещание

3.другото е да го отмени с изричен нотариален акт и после ако иска да прави ново , но ако е решила да се разпорежда с имотите след смърта си със завещание по добре е да направи написаното в т.2
donna2
Потребител

Мнениеот donna2 » 20 Мар 2004, 18:34

все пак имайте предвид че тя не може да се разпорежда с цялото си имущество а само със разполагаемата част ,ако го направи и има и други наследници със запазена част те след смърта и ще оспорят завещанието
donna2
Потребител

Мнениеот s » 20 Мар 2004, 21:37

Колежката е права, само мога да допълня, че ако е трудно подвижна може да уговори ден и час, в който нотариуса да дойде при нея!
s

Назад към Семейни казуси