начало

„Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка „Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка

Преводи и плащания към чужбина

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Преводи и плащания към чужбина

Мнениеот Теодор » 20 Сеп 2002, 13:12

Прегледах валутния закон. За да направиш превод за чужбина трябва да представиш основание пред търговска банка.
Нямам и нямам намерение да си вадя кредитна карта.

Въпрос 1:
Как да закупя книга, сувенир или медикамент рекламиран по интернет, като ми се предлагат 4-5 възможности (кредитна карта, превод, пощенски запис и пр.). Става въпрос за суми от порядъка $30 - $100. Трябва ли за такава сума всеки път да ходя в банката, да описвам продукта, фирмата, и прочее ?

Въпрос 2:
Можем ли въобще в България да пазаруваме от чужбина (по Интернет реклами) като физически лица. Трябва ли да имам фирма или пък да платя мито/данък или някаква допълнителна такса ?

Моля, ако някой може да помогне със съвет, нека отдели 5 минути по тези въпроси.
Благодаря ви предварително!
Теодор

Re: Преводи и плащания към чужбина

Мнениеот Maria_B » 25 Сеп 2002, 02:35

Ot lichen opit ..

po vapros nomer 1: Iziskva se da napishete osnovanieto napr. pokupka, taksa, i t.n.
Ne mislia, che bankata shte otkaje da izvarshi plashtaneto. No triabva da Vi predupredia, che zaprevod na suma ot okolo 100 dolara mi vzeha komision 20 dolara :)

Vapros nomer 2: Ne, ne e neobhodimo da registrirate juridichesko litse (firma), dokolkoto razbira se niama da izvarshvate targovska deinost :). Ne se plashta dopalnitelna taksa, vazmojno e obache da triabva da zaplatite DDS.
Maria_B

Назад към Общи дискусии