начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Може ли нотар.да има едновременно пом.нот.и пом.нот по заме

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли нотар.да има едновременно пом.нот.и пом.нот по заме

Мнениеот nikolay7 » 09 Сеп 2007, 16:14

Ако може някой да ми каже може ли един нотариус да назначи едновременно помощник нотариус и помощник нотариус по заместванне който да е издържал необходимия изпит.
Ще бъда много благодарен , ако някой ми отговори на въпроса компетентно, защото много силно ме интересува.
Работя в нотариална кантора от 4 години. Имам юридическо образование и правоспособност, но не мога да бъда назначен като помощник нотариу, защото вече има такъв, който е по заместване.
Затова се интересувам дали има пречка нотариуса да ме назначи мен като обикновен помощник нотариус.
При разговора ми с нотариуса, той отрече да има такава възможност, но ми се струва, че не е достатъчно запознат с нещата, а и на него не му е много изгодно да ме води като помощник заради осигуровките които ще трябва да ми плаща като помощник.
Моля ви дайте вашето мнение по въпроса. Благодаря
nikolay7
Нов потребител

Мнениеот prof_prof » 09 Сеп 2007, 16:57

А как е уреден въпросът в закона за нотариусите и нотариалната дейност?
Това е като въпроса: Може ли един адвокат да бъде патрон на 2 младши адвокати?
Аз лично не виждам пречки.
А Вие като какъв сте назначен (ако въобще сте назначен)?
За Вас е важно да Ви тече щридически стаж, едва ли е нужно да Ви го казвам!
prof_prof
Потребител

Мнениеот nikolay7 » 09 Сеп 2007, 17:10

Именно за това се тревожа, че стажа ми не е юридически, а е обикновен стаж.
Назначен съм като технически секретар - длъжност за средно образование.
Направо ме е яд, че пропилях толкова години без стаж.
Иначе опита и нещата които научих също имат голяма стойност, но човек винаги иска повече.
nikolay7
Нов потребител

Мнениеот prof_prof » 09 Сеп 2007, 17:25

Голям човек сте! Според мен трябва да седнете и да поговорите сериозно с нотариуса, при когото работите. Ако не желае да ви преназначи, потърсете си друга работа, защото от това положение нямате интерес.
Успех!
prof_prof
Потребител

Мнениеот nikolay7 » 09 Сеп 2007, 17:40

Прав си prof prof. Мислиш ли , че не съм говорил. Дори съм заплашвал , че ще напусна и нищо. Като кажа че ще напускам, нотариуса започва със познатите суперлативи - колко съм бил полезен, как съм бил стълба в кантората, и др.
Тук нещата се деликатни,защото помощник нотариуса в кантората е майка на нотариуса и е на 75 г. и вече меко казано не става за подобен вид работа. Забравя, не и сече мисълта, постоянно отцъства от работа и т.н. Дименцията я е хванала от всички страни, а и освен това е конфликтна личност и постоянно влиза в спор с колегите.
Нотариуса просто няма избор и не може да преназначи мен за помощник нотариус защото няма как да премахне майка си.
Аз и влизах в положението, но всички си има граници на търпение.
Вече не се търпи.
Проблема според мен е и на Държавата, защото до преди 5 години нотариуса можеше да има толкова помощник нотариуси от колкото има нужда, но след промените в Закона за нотариусите може да има само един.
Не е ясен обаче въпроса, дали може да има едновременно един обикновен помощник нотариус и един помощник нотариус по заместване.
Как мислите колеги.
nikolay7
Нов потребител

Мнениеот prof_prof » 09 Сеп 2007, 17:44

Щом може да има само един, значи може да има или един или един по заместване, такаси мисля аз! А и кого ще замествате?
prof_prof
Потребител

Мнениеот grudka » 10 Сеп 2007, 11:10

Категорично само един помощник-нотариус - дали е по заместване или не е без значение. Нотариуса решава какъв помощник да си избере - нали все пак той е човека, когото ще замествате...
grudka
Младши потребител

Назад към Общи дискусии