начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Проф. Мария Павлова почина :(

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проф. Мария Павлова почина :(

Мнениеот lazar_petrov » 26 Мар 2007, 23:13

Днес след обяд разбрах, че проф. Мария Павлова е била починала :( Това ме потресе, определено. Макар тя да ми е чела само 2 пъти лекции по Гражданско право - обща част, веднага си личеше високата й ерудиция и дълбочина на мисленето.

Поклон пред паметта й.
lazar_petrov
Младши потребител

Мнениеот got » 27 Мар 2007, 00:03

Ужас.. :cry: Да почива в мир.
got
Младши потребител

Мнениеот kontrol » 27 Мар 2007, 00:47

Затова ли я нямаше в решението на КС?
:(
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Моите съболезнования!

Мнениеот juristche » 27 Мар 2007, 08:35

Ако е вярна информацията, икм да искажа моите съболезнования!
Един след друг си отиват ерудирани юристи и кой ще ги замести ..не ми се мисли!
:cry:
juristche
Младши потребител

Мнениеот ralitsarbg » 27 Мар 2007, 08:45

Колеги, за съжаление е вярна информацията - има подобна информация в страницата на Конституционния съд, в линк Актуално. Поклон пред паметта й...
ralitsarbg
Потребител

Мнениеот kagepe » 27 Мар 2007, 14:10

Много съжалявам за кончината и. Умна, точна, ерудирана и взискателна - такава я помня от студентските си години. Писа ми отличен по авторско право. Изпитът беше много удовлетворяващо преживяване. Благодарна съм, че имах възможността да общувам с нея.
Поклон пред паметта и.
kagepe
Младши потребител

Мнениеот vesselincho » 28 Мар 2007, 17:41

Сега доц.Русчев спокойно,когато я цитира може да се обръща към нея с "покойната", а не още докато беше жива, веднъж даже беше дал пример какво ще стане ако и "палне" "апартаментчето" на "Руския паметник", когато обясняваше за притезанието!

Поклон пред светлата й памет
vesselincho
Младши потребител

Мнениеот milenaaa » 28 Мар 2007, 17:54

Да почива в мир!Още една личност в сферата на конституционното право си отиде на 12.03.2007-проф.Боян Баламезов-поклон пред паметта му.
milenaaa
Потребител

Мнениеот got » 28 Мар 2007, 20:04

vesselincho написа:Сега доц.Русчев спокойно,когато я цитира може да се обръща към нея с "покойната", а не още докато беше жива, веднъж даже беше дал пример какво ще стане ако и "палне" "апартаментчето" на "Руския паметник", когато обясняваше за притезанието!

Поклон пред светлата й памет

Е, това са шеги сега... :wink: Едва ли го е мислил сериозно...
got
Младши потребител

Мнениеот ogi » 30 Мар 2007, 23:23

Бог да ги прости и двамата!

Не знам, има ли кой да ги замести тези хора - май не останаха много юристи с тяхната култура, ерудираност и скромност!

Да почиват в мир! И да се молят за нас отгоре, че като гледам накъде сме тръгнали...
ogi
Младши потребител

Мнениеот senex » 30 Мар 2007, 23:36

Поклон!
senex
Потребител

Мнениеот airmen » 31 Мар 2007, 11:02

Поклон пред паметта им ! Проф. Павлова беше добър човек. Добър човек беше и проф. Баламезов.
airmen
Потребител

Мнениеот hurby2 » 31 Мар 2007, 17:09

Професор Павлова беше голям юрист. Лигави студентчета я наричаха Мара Подробната и се опитваха да й създават карикатурен образ, но не успяваха изобщо. Аз й бях студентка, а по-късно имах привилегията да й бъда асистент 2 семестъра и установих, че в добавка към задълбочените и сериозни правни знания, тя беше много деликатна, честна и справедлива. В един горещ септемврийски ден по време на поправителната сесия някои изпитващи с нея асистенти си намериха извинение да си тръгнат към обед. Аз останах и тя с чувство на голямо неудобство и извинение ми предложи също да си тръгна, ако искам. Много студенти оставаха за изпитване и аз я съжалих да остане да изпитва сама. Останах до края. Тогава вече ракът вероятно се е развивал в нея. Доволна съм, че не я оставих сама.
Сега съм горчиво разочарована, че никъде в интернет вестта за смъртта й не беше оповестена официално. Освен в този форум и в лаконично съобщение в рубриката Актуално на КС. Тя беше личност в правото, много по-достойна и способна от понастоящем политиканстващите. Дано остане запомнена.
hurby2
Нов потребител

Мнениеот sunshine_75 » 31 Мар 2007, 17:30

Права сте, калега. Тя не просто няма да бъде забравена, а ще бъде ЗАПОМНЕНА. И просто няма дачин да бъде друго. Невероятна беше.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот krasko666 » 31 Мар 2007, 17:44

za syjalenie na men ne mi e prepodavala i ne sym imal vyzmojnostta da se zapoznaq s neq no mislq 4e tq ostavi sleda v grajdanskoto pravo koqto nqma da iz4ezne. poklon.
krasko666
Младши потребител

Назад към Общи дискусии