начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Училище или Университет?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Училище или Университет?

Мнениеот draganov » 18 Сеп 2006, 19:09

Здравейте. Извинявам се предварително за пускането на тази тема (знам, че имате много по-важна работа), но се нуждая от 1-2 съвета.
Ученик от 12 клас на една гимназия съм. По традиция всички дванадесетокластници са 1-ва смяна за да могат да посещават кандидатстудентски уроци и курсове. Поради факта, че директорските деца вече завършиха, на нашия "мил" и "загрижен" директор му хрумва мисълта, тази година 12 клас да карат втори смени, което автоматично ни отнема възможността за кандидатстудентска подготовка (вторият срок е крайно недостатъчен, а и почти всички курсове почват в близкия месец). Въпреки възможността на учителите да подготвят графика, така че 12 клас да са 1-ва смяна, директора решава, че това не е нужно.
Въпроса ми е има ли някаква възможност по законен път да си върнем възможността да получим така необходимото ни извънучилищно обучение за кандидатстудентските изпити чрез прехвърлянето ни от 2-ра към 1-ва смяна?

Дали целта не е просто да се съберат повече ученици за частни уроци или курсове в училището (доколкото знам при курсовете в училище, самото то взема 30% от сумата)?
draganov
Нов потребител

Мнениеот Гост » 24 Сеп 2006, 03:05

Привет,Драганов
Не съм съгласен с теб,че учениците от 12 клас карат само първи смени.
Това не е вярно!
Не можеш и да обвиняваш директора абсолютно в нищо!!
Относно подготовката ти,искам да изкажа мнение,че ако искаш да влзеш
във ВУЗ,втората смяна не е проблем.Ще ти дам съвет.На уроци,за кандидатстуденските изпити,можеш да ходиш сутрин,а вечер ще се упражняваш.Съкарати ученето по ниакои предмети в училище,защото за
кандидатстване ти триабват най-много три предмета от дипломата.
Така е-трудно е!Но трудното тепърва ще усетиш понататък.
И още нещо-забрави купоните и забавленията,даже и излизанията,средоточи усилията си само върху учебниците за поне 6 месеца.Друг начин няма.Ако си амбициозен, в бъдеще ще усетиш насладата от успеха,а тези които за се забавлявали през цялото това време ще ти завиждат за успеха.Студентският живот е прекрасен!Тази мисъл трябва да те крепи по време на подготовката ти.Това е първата серозна крачка на всеки ученик,а именно образованието.
Време винаги има стига да искаш да постигнеш нещо.
Успех,приятелю...и стискай зъби!Няма друг начин.Още веднъж-УСПЕХ :wink:
Гост

Мнениеот eleonora_petrova » 24 Сеп 2006, 17:35

Напълно подкрепям мнението на advokat_nikolkov!!!
Драфанов,съжалявам,че трябва да ти го кажа,но въпросът ти е толкова глупав!Абсолютната власт е в ръцете на директора,в училищното заведение в което се намираш!Аджеба,каква вина има човека,че ти не можеш да се мобилизираш,да се подготвиш...Него го итересува какво се случва с теб в училището,но не и извън него!
...има едно общо прието неписано правило,че по-горните курсове,почти винаги са втори смени.
Успех ти желая от сърце :wink:
eleonora_petrova
Младши потребител

Назад към Общи дискусии