начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Осигуряване чрез ООД

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Осигуряване чрез ООД

Мнениеот ivalinag » 19 Ное 2014, 10:53

Здравейте!
Съсобственик съм в ООД.Дейността ми в него е свързана с основната дейност на фирмата,по няколко часа на ден,когато и колкото ми е възможно.Не работя нищо друго по ТД или ГД.Какъв е размера на задължителните ми осигуровки,защото държа да има такива ,с цел да ми върви стаж за пенсиониране.Предварително благодаря!
ivalinag
Младши потребител

Re: Осигуряване чрез ООД

Мнениеот ivanov_p » 19 Ное 2014, 12:39

След като вие сте собственик основната дейност на фирмата "собственик" ли?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот ivalinag » 19 Ное 2014, 13:38

ivanov_p написа:След като вие сте собственик основната дейност на фирмата "собственик" ли?

Дейността ми във фирмата се състои в управление на персонала и всичко свързано с нормалното функциониране на фирмата.Това обаче не е обвързано с работно време,почивки и т.н,тъй като не съм с трудов договор,а в съдружие с останалите съсобственици.Да кажем -управител,другите съсобственици си работят и друго.
ivalinag
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 19 Ное 2014, 14:16

Като съсобственик може да се осигурявате на 440 лв., т.нар. самоосигуряващо се лице. Може да ви назначат на работа с решение на Общото събрание като управител, там се осигурявате на общо положение според праговете. В случай, че се самоосигурявате и вършите друга работа освен по управление, напр. правите банички или комп. програми, трябва да ви назначат на работа и като такъв, веднъж се самоосигурявате на 440 лв. и веднъж на заплата според работата, която вършите. Ако е така може да трудовият договор да е на 4 часа.
Питайте счетоводител, те се занимават с тези неща.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот ivalinag » 19 Ное 2014, 14:24

[quote="ivanov_p"]Като съсобственик може да се осигурявате на 440 лв., т.нар. самоосигуряващо се лице. Може да ви назначат на работа с решение на Общото събрание като управител, там се осигурявате на общо положение според праговете. В случай, че се самоосигурявате и вършите друга работа освен по управление, напр. правите банички или комп. програми, трябва да ви назначат на работа и като такъв, веднъж се самоосигурявате на 440 лв. и веднъж на заплата според работата, която вършите. Ако е така може да трудовият договор да е на 4 часа.
Питайте счетоводител, те се занимават с тези неща
Огромно благодаря!
ivalinag
Младши потребител

Назад към Осигурително право