начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Допълнително осигуряване във фонд регистриран в държава от Е

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Допълнително осигуряване във фонд регистриран в държава от Е

Мнениеот alexanderbg » 19 Фев 2014, 01:27

Здравейте,

не съм юрист, но доста време се интересувам от темата: дали мога да внасям вноските по задължителното допълнително пенсионно осигуряване във фонд , регистриран в друга държава от ЕС.

Аз живея и работя в България, но не съм доволен от действията на универсалните и професионални фондове, както и ме притеснява факта, че повечето са собственост на офшорни компании. По тази причина реших да се насоча към фонд в друга държава от ЕС. Случайно до като бях командировка в Австрия , разговарях с представител на доброволен пенсионен фонд там и разбрах, че от тяхна страна няма пречки, български граждани да сключат договор и да получават допълнителна пенсия спрямо тяхното законодателство, но ме интересува дали има законови пречки, това да бъда направено със задължителното допълнително пенсионно осигуряване?
alexanderbg
Нов потребител

Назад към Осигурително право