начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Прекратена регистрация в БТ и лишаване от обезщетение

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратена регистрация в БТ и лишаване от обезщетение

Мнениеот enserenity » 27 Ное 2013, 01:10

На 19 септември 2013 година се регистрирах в бюрото по труда като безработна. От служителката получих единствено служебна бележка, необходима за регистрацията в НОИ. На 20 ноември 2013 се регистрирах в НОИ, тъй като до този момент не ми беше изплатено цялото обезщетение по член 222, ал 1 от Кодекса на труда. На 26 ноември отидох в Бюрото по труда, за да разбера каква е процедурата след регистрацията в НОИ. Разговарях със служителката, която ме е регистрирала и с началник отдел Посреднически услуги. Беше ми съобщено, че регистрацията ми в бюрото по труда е прекратена още през месец октомври и че няма да мога да получа обезщетение като безработна. Като причина беше обявена неявяването ми в определения ден и час в бюрото по труда за среща с посредник. Проблемът е, че не съм получавала информация кои са определените дата и час за среща с посредник, нито при кой посредник трябва да се явя, не съм получила и картончето с тази информация.
На въпроса ми, защо не съм информирана за прекратяването на регистрацията ми беше отговорено, че нямат възможност да информират всички с прекратени регистрации и затова излагат списъци в бюрото по труда с имената на хората, чиито регистрации са прекратени.
Какво бих могла да направя, за да ме регистрират отново и да си получа обезщетението?
Има ли нарушение, че не ми е изпратено решението за прекратяване на регистрациятя?
Благодаря ви!
enserenity
Нов потребител

Назад към Осигурително право