начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

здравни осигуровки

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

здравни осигуровки

Мнениеот krasi_plovdiv » 08 Май 2011, 23:01

Имам проблем.Значи аз работя няколко месеца в годината В Германия законно и досега като съм там всичко каквото трябва според закона си е така и като си дойда да речем след 3 или 6 мец. в годината представям пред НАП един документ Е104 и те ми приспадат здравните тук след като съм ги плащала в Германия за тези месеци който не съм била тук,но.....
И до не до споследния път в който видях в интернет,че имам от 2009 1 мес и 0т 2010 2 мец да плащам(период в който съм била там и съм и преставила документ от тамошната здравна каса,че съм била там осигурявана.
Отивам аз тук в НАП и казвам,ч това е грешка а те ми викат:
АААААААА, не е от 2.05.2011 имало нов закон който не е започнал работа в чужбина от 1 число на месеца трябвало и тук да плаща.
Тъй като 2009 съм започнала на 15 число на месеца не ми се признава според новия закон..и то с лихвите,така и 2 месеца от 2010 година.
Та имам да плащам от 2009 1 мес с лихви (даже 2009 ми издадоха документ от НАП,че всичко е ми е платено след като представих документа от Германия),а сега според новия закон не ми платено,а бе хора,питам се аз къде живея и мога ли да съдя здравната каса.Това не нищо не прлилича..с новия заокн и ще ми слагат лихви и ще ме връщат 2 години назад за лихви без моя вина?
Ще се боря до дупка...ДАйте съвет!Вече ни взеха за хептем будали и правят с нас каквото си искат!
krasi_plovdiv
Младши потребител

Назад към Осигурително право