- Дата и час: 22 Ное 2024, 03:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Предварителен договор?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Предварителен договор?
Здравейте.Закупих апартамент с банков кредит.Жената,с която живея на семейни начала(имаме и дете)не е съдлъжник.Доходите ми са достатъчни за да изплащам кредита сам.Но бях обещал на жена ми,че 1/2 от апартамента ще и прехвърля след кредита.Обаче в договора за банков кредит и в ипотеката пише,че мога да се разпореждам с имота само с писмено съгласие на банката(включително учредяване право на ползване,тълкувам че дори да сключим брак и направим брачен договор,с който да го включим в семейната собственост пак е разпореждане).Въпросът ми е може ли да направим предварителен договор,с който се задължавам да и прехвърля 1/2 от апартамента след изплащане на кредита или след разрешение на банката.Да упоменем в договора,че кредита ще изплащам аз,но имам желание тъй като е майка на детето ми да стане собственик на 1/2 от апартамента.И валиден ли ще е подобен договор?Благодаря!
- klod19
- Нов потребител
Re: Предварителен договор?
Ако раздразните по някакъв начин банката - може да има резултат - да Ви дръпнат кредита предсрочно изискуем - макар да има ипотека.
Не вписвайте нищо по партидата си - а заверете си Предварителния договор при нотариус, толкова ще е достатъчно, на първо време.
Брачните договори имат регистър - става пак известно, под някаква форма.
Не вписвайте нищо по партидата си - а заверете си Предварителния договор при нотариус, толкова ще е достатъчно, на първо време.
Брачните договори имат регистър - става пак известно, под някаква форма.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Re: Предварителен договор?
ivan_lawyer написа:Ако раздразните по някакъв начин банката - може да има резултат - да Ви дръпнат кредита предсрочно изискуем - макар да има ипотека.
Много странно съждение! Все едно Банката енякаква … „истерична шизофреничка, която едновременно е в цикъл, и кара критическа”!
Ако пък въпросната банка наистина е толкова раздразнителна - просто се сменя. Рефинансиране!
Питащия явно е доста добър клиент - висок доход, чисто кредитно досие, налично обезпечение … Всеки кредитен консултант ще се зарадва. Просто новият кредитор ще приведе на сегашния остатъка от главницата, възбраната ще се учреди в негова полза, и ще „лапне” лихвите (по бъдещите вноски).
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
Интернет не съществува!
- jhoro
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|