начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Пълномощно за управление на автомобил

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пълномощно за управление на автомобил

Мнениеот ani_valentinova » 04 Ное 2020, 14:21

Имам нужда от съвет във връзка с прехвърляне на автомобил. Близък човек почина, негов единствен наследник е съпругата му. Той имаше автомобил на негово име, съпругата му иска да ми даде пълномощно да управлявам автомобила. Нямаме роднинска връзка. Как трябва да се процедира? Необходимо ли е първо тя да прехвърли автомобила на нейно име?
Пълномощното е единственият вариант, защото съм със запор и ако колата е на мое име, вероятно ще ми я вземат...
Моля за насоки! Благодаря!
ani_valentinova
Нов потребител

Re: Пълномощно за управление на автомобил

Мнениеот katerinakuch » 04 Ное 2020, 15:27

Отидете при нотариус, за да завери пълномощното. Тя най-вероятно е запозната.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот jhoro » 04 Ное 2020, 17:40

Технически - предишния отговор е правилен. Но си мисля - какъв е смисъла от това пълномощно?
Един договор за наем върши по-добра работа.
https://globusks.ru/bg/dogovor-naima-tr ... or-arendy/
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот doondie » 04 Ное 2020, 19:34

Просто за управление или за ползване, вкл. обслужване (застраховка, данък, ремонт)?
За първото няма нужда от пълномощно и прочие. За второто може да те впише като "ползвател" в талона, което ще е най-удобно в момента на прехвърляне на собствеността.
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител

Назад към Взаимопомощ