начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Паричен проблем с резервация в Гърция

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Паричен проблем с резервация в Гърция

Мнениеот vili80bg » 31 Юли 2018, 09:09

Здравейте,моля Ви за малко помощ и съвет за следният проблем :
Тази година решихме да почиваме в една вила в Гърция. В букинг нямаше места за исканият от нас период и реших да направя запитване директно към тях . Оказа се ,че имат ,договорихме цена и капаро . Всичко точно - преведох аз парите ,те ми потвърдиха на мейл че са ги получили .
След това започнаха проблемите :cry: . Наложи ми се да анулирам резервацията си и да си поискам парите обратно . От там обаче казват ,че няма да ми ги върнат съгласно условията им по анулация без да уточняват защо . Мейла ми към тях за анулиране на резерваацията е изпратен на 26,07 ,а деня на пристигане на почивктата е 08,09 т.е. има повече от 40 дни .Само да вметна ,че на мейли отговарят много по-къснно след няколко дни и сигурно дните си ги смятат от датата на отговаряне ,а не от датата на изпращането им към тях.

Питането ми има институция към която да се обърна и да подам жалба по проблема ?
Така като се замисля май нямам много възможности да си върна парите освен да ги съдя ,но това като разноски ,време нямам идея какво ще струва

Иначе в условията за анулацията им пише :
" A deposit of 30% of the total amount of the stay is required at the time of booking, which is refundable if cancellation is made more than 40 days prior to arrival. If cancellation is made within 40 days prior to arrival the deposit isnʼt refundable. All transaction costs will be charged to the client. For cancellation during their stay, guests must pay 100% for the days of their reservation.

Pay by using the Alpha e-Commerce service"
vili80bg
Нов потребител

Re: Паричен проблем с резервация в Гърция

Мнениеот elichkaa » 31 Юли 2018, 11:40

Здравейте,
Доколкото разбирам, Вие сте превели капаро за резервация в Гърция, отказали сте се от същата и съответно губите капарото . По принцип капарото ако купувачът се откаже остава за продавача. Ако сте се съгласили с някакви техни "Общи условия' , които трябва да са Ви ги представили , е описано и там.
Колкото до отговаряне по мейл , би следвало да се броят дните , когато е получено писмото, а не когато те са Ви отговорили, сам/ а разбирате, че може да са го видели навреме, но да са Ви отговорили по-късно, което е логично като имате предвид натовареността им. Погледнете си общите условия , ако сте се съгласили с тях е малко вероятно да имате успех в евентуален процес.
Можете да се обърнете към Комисия за защита на потребителите.
Това, което сте копирали за възвръщаемостта на 30% сума, ако е дошло с тяхно писмо можете да го приложите към жалбата до КЗП, по принцип трябва да е придружено с превод на български език, извършен от преводаческа агенция, както и да е отразено в тяхно официално писмо, а не като мейл.

Хубав ден!
Последна промяна elichkaa на 31 Юли 2018, 12:14, променена общо 1 път
elichkaa
Младши потребител

Re: Паричен проблем с резервация в Гърция

Мнениеот consult_law » 31 Юли 2018, 12:10

Здравейте,

Можете да споделите казуса си безплатно и да сравните отговори от адвокати онлайн от тук.

Пожелаваме Ви успех в разрешаването на казуса!
consult_law
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ