начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Има ли начин да се противодейства?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Има ли начин да се противодейства?

Мнениеот nora00 » 11 Авг 2016, 19:29

Здравейте, от 10 дни, в Дружеството, в което работя се обаждат от една софийска фирма за да ни предлагат реклама в някакъв бизнес каталог. Ние отказваме, но те не. На ден, по 10 пъти-буквално ни звънят. Днес, вече направо ни казаха, че понеже са индексирали, не къде на е, а в Гугъл (понеже били партньори), са ни изпратили фактура за 300 лв, която, като получим в офиса да платим на куриера.
Естествено, ще откажем пратката, но се питам, няма ли норма, която да ползваме превантивно с цел, да платят съдебни разходи и да се спрат
nora00
Младши потребител

Re: Има ли начин да се противодейства?

Мнениеот ezlatarev » 12 Авг 2016, 13:37

Тези хубавци да не са "Резон" ООД?
Много ми прилича на техните методи.
ezlatarev
Младши потребител

Мнениеот nora00 » 14 Авг 2016, 19:47

Не, не са Резон. Казват се Нител.
nora00
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 14 Авг 2016, 22:19

Еми заплашете ги и вие. Кажете, че ще ги съдите и т.н. Мен БТК ми звъняха - тоест някакви псевдо мутри- СГ Груп - в момента са изтрескани на първа инстанция с 400 лева хонарар, тоест печеля от цялото слушане по телефона 400 лева. На една фирма наш клиент ѝ звъняха със същото и колегата направи огромен скандал, след което си свиха ушенцата. Не си спомням много добре какво беше направил но - беше ги залепил до стената. Само грозен скандал е истината.
Аз това им казах ва СГ Груп - да си измият краката и да си свалят маратонките - за да не ми миришат в устата. Те се учудиха по телефона от кол центъра. Викат - Ама Вие ли да си свалите маратонките, не викам - вие да си свалите маратонките, защото ще ви погълна - като змей. После се чувахме още няколко пъти - само се кискахме взаимно. Но дойде денят на разплатата. В съдебно заседание даже дойде съдебна охрана, но като видяха кой съм и слезнаха долу.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот fbr65 » 15 Авг 2016, 11:14

ivan_lawyer написа: печеля от цялото слушане по телефона 400 лева.
Я дай линк, да видим как става.
fbr65
Потребител

Мнениеот teogeo » 15 Авг 2016, 11:25

fbr65 написа:
ivan_lawyer написа: печеля от цялото слушане по телефона 400 лева.
Я дай линк, да видим как става.

То, ако ставаше с гледане, кучето касапин да е станало :)
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот fbr65 » 15 Авг 2016, 11:39

teogeo написа:кучето )
Не му трябва да става касапин. Но, все някой кокал ще отнесе.
fbr65
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 16 Авг 2016, 01:40

http://legalacts.justice.bg/?CourtId=OQ%2BVMytl3GE%3D&CaseKindId=7JEfqzZexTA%3D&CaseNumber=yqIBFjSe4%2Fk%3D&CaseYear=b1I4DZ6AW3w%3D&ShowConnected=False&IsLuceneInUse=True&ShowResults=True&IsAdvanced=False

Не е нещо кой знае какво.
Проф. Кожухаров говори за искова претенция "нон-фацере", тоест въздържане от действие. Съседът ми свири на пиано от 2 следобед до 4. С какво да го задължа да спре - очевидно - с отрицателен (какво говоря всъщност) - с иск за въздържане от действие - провеждан от службата по изпълнение по реда на перманентните глоби.
Само такива неща.
Но скандалите вършат по-добра работа и от най-добрата съдебна структура.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ