- Дата и час: 02 Дек 2024, 01:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРЕДИЗВЕСТИЕ ПРЕДСРОЧНО
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРЕДИЗВЕСТИЕ ПРЕДСРОЧНО
Здравейте! На 21,06,2016г. постъпих на работа, като си прекъснах отпуска по майчинство. На 01,07,2016г. си подадох молба за напускане, която ми дадоха от фирмата с претекст, че не приемат други молби. Назначена съм на основание чл.61 ал.1,чл.62, ал.1, чл.66 и чл.67, ал.1, т.1, във връзка с чл.70 и чл.71 от КТ. Няма да мога да си изпълня целия срок на предизвестието, което е месец по договор и важи и за двете страни. Искам да си заплатя на фирмата остатъка от предизвестието, но от човешки ресурс не искат да ми окажат съдействие какво и как да напиша и към кого да се обърна, че молбата ми да бъде удовлетворена.Моят въпрос е следния - как точно да си формулирам като молба или искане и какво точно да пише в тази молба и как да посоча, че последен работен ден ье ми е 15.07.2016. Благодаря Ви предварително за съдействието!
- lidka88
- Нов потребител
Re: ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРЕДИЗВЕСТИЕ ПРЕДСРОЧНО
lidka88 написа:Здравейте! На 21,06,2016г. постъпих на работа, като си прекъснах отпуска по майчинство. На 01,07,2016г. си подадох молба за напускане, която ми дадоха от фирмата с претекст, че не приемат други молби. Назначена съм на основание чл.61 ал.1,чл.62, ал.1, чл.66 и чл.67, ал.1, т.1, във връзка с чл.70 и чл.71 от КТ. Няма да мога да си изпълня целия срок на предизвестието, което е месец по договор и важи и за двете страни. Искам да си заплатя на фирмата остатъка от предизвестието, но от човешки ресурс не искат да ми окажат съдействие какво и как да напиша и към кого да се обърна, че молбата ми да бъде удовлетворена.Моят въпрос е следния - как точно да си формулирам като молба или искане и какво точно да пише в тази молба и как да посоча, че последен работен ден ье ми е 15.07.2016. Благодаря Ви предварително за съдействието!
Здравейте.
Първо - тия членове (чл.61 ал.1,чл.62, ал.1, чл.66) не ги гледайте. Назначена сте на основание чл. 67, ал. 1, т. 1, във връзка с чл. 70. Демек - "за неопределено време, със срок за изпитване", което е специфичното при вас.
Това, че "Трудовият договор ... се сключва преди постъпването на работа, в писмена форма и съдържа данни за страните и определя ..." са общи приказки.
Второ - вече не е нужно да се молите (молба(, а просто заявявате позицията си.
Написвате и депозирате едно заявление с текст:
"Уважаеми г-н/г-жо Управител
С настоящото и на основание чл. 220 от Кодекса на труда Ви уведомявам, че считано от 16.07.2016 прекратявам трудовото си правоотношение с Вас.
Очаквам да оформите трудовата ми книжка и да ми я предадете."
В два екземпляра и искате входящ номер на единия.
Чл. 220. (1) Страната, която има право да прекрати трудовото правоотношение с предизвестие, може да го прекрати и преди да изтече срокът на предизвестието, при което дължи на другата страна обезщетение в размер на брутното трудово възнаграждение на работника или служителя за неспазения срок на предизвестието.
- jhoro
- Активен потребител
Re: ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРЕДИЗВЕСТИЕ ПРЕДСРОЧНО
мерси много за отговора
- lidka88
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|