начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Нужен ли ми е заверен препис от Решение?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нужен ли ми е заверен препис от Решение?

Мнениеот alexandar25 » 18 Яну 2016, 12:05

Наш длъжник е обявен в несъстоятелност.
Имам осъдително Р срещу него.
Тече ми срока за предявяване вземанията пред синдика, а в СГС ме бавят с издаването на заверения препис на който да има печата "влязъл в сила".

При предявяване на вземанията трябва ли с молбата до синдика да е приложен заверения препис на Р, или може и с това, което сме получили по пощата?
Аватар
alexandar25
Потребител

Re: Нужен ли ми е заверен препис от Решение?

Мнениеот teogeo » 18 Яну 2016, 12:43

alexandar25 написа:Наш длъжник е обявен в несъстоятелност.
Имам осъдително Р срещу него.
Тече ми срока за предявяване вземанията пред синдика, а в СГС ме бавят с издаването на заверения препис на който да има печата "влязъл в сила".

При предявяване на вземанията трябва ли с молбата до синдика да е приложен заверения препис на Р, или може и с това, което сме получили по пощата?

А Вие какво сте получили по пощата и каква е разликата му със заверения препис?
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот alexandar25 » 18 Яну 2016, 12:49

От СГС получихме Решението по търговското дело.
Разлика в съдържанието няма, просто си мислих, дали няма да е по добре Решението да е с печата-влязло в сила?
Иначе, освен, че е влязло в сила, делото помежду ни е архивирано.
Аватар
alexandar25
Потребител

Мнениеот teogeo » 18 Яну 2016, 12:53

alexandar25 написа:От СГС получихме Решението по търговското дело.
Разлика в съдържанието няма, просто си мислих, дали няма да е по добре Решението да е с печата-влязло в сила?
Иначе, освен, че е влязло в сила, делото помежду ни е архивирано.

Действайте смело и безотговорно - приложете си получения препис от решението. Дали е влязло в сила или не - съдът има начини да го провери.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ