Здравейте! Нека оставим на страна дали човек е длъжен да заплаща сметките си или е негово право да не го прави. Че затова сме на тоя хал защото такъв бил българина и тн. Казусът е следният: Купувам апартамент и желая да ползвам, но да не плащам за парно. Сещам се за два начина, моля за вашите мнения и впечатления.
-Първи начин- Ползвам топлинна енергия. Допускам или по скоро не осигурявам достъп за реални отчети. Тук се сещам за няколко тънки моменти. Трябва да дебна кога ще започнат да ме съдят за да възразявам, ще ми звънят и пращат писма от за извънсъдебните от колекторските фирми.
-Втори начин- Той е малко по-завъртян и изисква повече занимаване, но според мен е по-надежден. След като съм придобил апартамента, го отдавам под наем на фирма, която е с натрупани задължения или която не е действаща а просто активна в търговски регистър. Естествено със съгласието на управителя или собственика на фирмата срещу съответната сума. След като има договор за наем фирмата си прехвърля партидата на парното на нейно име. След като вече парното ми се води на ХХХ Корпорейшън ООД, която си има нейно си седалище, мога да си ползва топло без да го мисля дали ще съдят, защото те ще съдят фирмата, на нейното седалище ще изпращат честитки, нея ще търсят колекторите. При този вариант с прехвърляне на партидата чрез договор за наем на фирма, кое е по-добре да се направи след това? Да се прекрати договорът за наем веднага след като се прехвърли партидата или просто да се остави така. Евентуално да искам ли пълномощно от фирмата на която ще ми се води партидата, за да ги представлявам пред топлото и да ги предпазвам от исковете или няма смисъл без това не съдят мен?
Някакви мнения, какво ще ме посъветвате за евентуални рискове или други начини. Заслужава ли си цялото упражнение за предполагаемата икономия от примерно 800-1000 лв на година(умножено по х години) Гледайте от правната му страна, а не дали е справедливо един да плаща, а друг не. Не съм тарикат, просто ако има начин да не се извърши дадено плащане защо да не се възползвам. Благодаря!
- Дата и час: 04 Дек 2024, 04:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Избягване на плащане на задължения към топлофикация
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Избягване на плащане на задължения към топлофикация
От една страна си казваш: "мъко, мъко"!, от друга: "ами нали от тези тиквеници печелим".
- ivanov_p
- Активен потребител
Нито един от двата варианта не те измъква. Всъщност, каквото и да направиш, има как да те осъдят. При евентуалното дело ще се разчита по-скоро на техни грешки.
Така че, ако не искаш да плащаш, поемаш си риска, че ако те осъдят, ще дължиш с 1000-2000 лв. повече за разноски.
Така че, ако не искаш да плащаш, поемаш си риска, че ако те осъдят, ще дължиш с 1000-2000 лв. повече за разноски.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
Създай си фиктивни сметки към някого, така че хирографарните да се борят. Създай задължения и така. За обир на банка не дават повече от 20 години на Хавайските острови, за изиграване на кредитор по реда - едва ли ще е повече.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Ех...какви сте морални стожери значи. Вашите качества(честност, служба в полза на обществото, общественият интерес преди личния, почтеност, човеколюбство, алтруизъм) открай време са в основата на нашата държава и са причини тя да пребъде във вековете. Лесно е да се оценяват другите, но е трудно човек да си даде сметка сам за себе си какво представлява. И в тази връзка "който е безгрешен нека той хвърли първи камък" и " защо гледаш сламката в окото на брат си, пък гредата в своето око не усещаш".
Знам че питането ми е леко нелепо. Знам че звучи едновременно жалко и комично. Знам че може би е леко неморално и кокошкарско. Всички знаем или поне предполагаме как се живее на Запад, знаем как трябва да бъдат нещата, плащаш и не се занимаваш с глупости. То е нещо като ремонтите на автомобилите- лесно е и всеки знае скъпото и оригиналното. Въпросът е да се постигне оптимално качество при възможно не най-високите разходи. Дали "такъв им е манталитетът" или "животът ги направи такива", всеки вижда нещата по различен начин.
Да идеята е кокошкарска, но най вероятно(в реалността) нямаше да откажете едни кокошкарски 100-200 лв-консултацийка. Тогава кой е по-голям кокошкар, кой е по-морален? Кой е "по-грешен", инициаторът(аз/ние) или изпълнителят(вие). То е малко като кое е първото-яйцето или кокошката(ние или вие, кой е започнал играта на времето). Ние(байганьовците) и вие(интелигенцията, нравствените ни водачи) всъщност сме двете страни на една и съща монета-толкова еднакви но и също толкова и различни. Неразривно свързани сме и зависим едни от други, това е. Та, имах един въпрос и исках само да му се отговори по възможност, толкова ли е сложно. Благодаря
Знам че питането ми е леко нелепо. Знам че звучи едновременно жалко и комично. Знам че може би е леко неморално и кокошкарско. Всички знаем или поне предполагаме как се живее на Запад, знаем как трябва да бъдат нещата, плащаш и не се занимаваш с глупости. То е нещо като ремонтите на автомобилите- лесно е и всеки знае скъпото и оригиналното. Въпросът е да се постигне оптимално качество при възможно не най-високите разходи. Дали "такъв им е манталитетът" или "животът ги направи такива", всеки вижда нещата по различен начин.
Да идеята е кокошкарска, но най вероятно(в реалността) нямаше да откажете едни кокошкарски 100-200 лв-консултацийка. Тогава кой е по-голям кокошкар, кой е по-морален? Кой е "по-грешен", инициаторът(аз/ние) или изпълнителят(вие). То е малко като кое е първото-яйцето или кокошката(ние или вие, кой е започнал играта на времето). Ние(байганьовците) и вие(интелигенцията, нравствените ни водачи) всъщност сме двете страни на една и съща монета-толкова еднакви но и също толкова и различни. Неразривно свързани сме и зависим едни от други, това е. Та, имах един въпрос и исках само да му се отговори по възможност, толкова ли е сложно. Благодаря
- potrebitel777
- Младши потребител
Не става дума за морал, а за глупост. Топлофикация води десетки хиляди дела и е редно да си зададеш въпроса дали е чак толкова лесно да се преметнат при огромен юридически отдел, втори такъв формиран от съдиите в СРС и трети в Парламента? И дали ако имаше такива възможности някой щеше да плаща?
Като при всяко дело с губещ казус може да се разчита само на груби грешки от страна на топлото, но това са случайни събития, които се плащат скъпо.
Като при всяко дело с губещ казус може да се разчита само на груби грешки от страна на топлото, но това са случайни събития, които се плащат скъпо.
- ivanov_p
- Активен потребител
Може да се приплъзне парадокс, не знам. Топлофикация е анти-социална даденост. Вярно, парите са пари. Ама нещо тук куца.
Навремето беше стотинки - не че трябва да се върне това време. Сега е стотици левове. За какво да говорим.
Навремето беше стотинки - не че трябва да се върне това време. Сега е стотици левове. За какво да говорим.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Знам ли, все си мисля че едва ли имат три етажа(от 75-и до 77-и) юристи. Това да не е Майкрософт или Гугъл. Топлото е компания, която се управлява и източва като държавно му, на никой не му пука за събираемостта-дали имат 200 или 250 млн несъбрани левове. Разчитат на навика на хората, които си плащат по традиция и на такива като баба Пенка и бай Крум, които не знаят как и не им се занимава. Щом имат такъв брой дела, най-вероятно голяма част от тях се водят от външна кантора/и които ги пляскат как им дойде(на конвейер). Мъгляво ценообразуване, несправедливо висока цена, слабо управление-има надежда . А има ли желание има и начин.
- potrebitel777
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|